Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezbyt doświadczona

Co dajecie do picia dziecku??

Polecane posty

Gość gość
Zazwyczaj herbatki owocowe, i syropy rozrobione z wodą (paola) starszy syn lubi pić samą wodę ale młodszy za samą wodą nie przepada.

Gość gość
Moje dzieci uwielbiają wodę niegazowaną. I jej pija najwięcej. Lubią, bo podawałam im często i sie przyzwyczaili.

Gość gość
Moja córka niestety nie polubiła wody mimo tego, że podawałam jej do picia od małego, zawsze wolała słodsze napoje... więc kupuje soki i rozrabiam z wodą, nie ma próchnicy i żadnych z tego tytułu objawów.

Gość gość
Wodę, wodę i jeszcze raz wodę. Od początku tym go łoiłam i teraz nie ma przeproś, nawet soku żadnego skubaniec nie tknie.. Nie wiem czy to dobrze..

Gość gość
piwo daję , ale czekam aż gaz ucieknie i żeby nie było zimne, czasem trzeba dosłodzić, zawsze mam wesołe dziecko, a ponadto śpimocno jak mój stary

Gość gość
U mnie dzieci piją i wodę i soki i syropy rozcieńczone z wodą. Ulubione smaki to malina i truskawka. Kupuję gęste, naturalne.

zdecydowanie w tym wieku WODE (podstawa) a do tego swojeskie domowe soki owocowe wyciskane przez sokowirowke, nie słodzone ( marchewka i jabłko gorowaly)

Gość gość
moja tez głównie wodę, mleko i sok jabłkowy z kartonika ale tez robiony z owoców a nie z zagęszczonego soku - ostatnio sie nawet w biedronce taki pojawił. Sporadycznie pije ten jabłkowy robiony z zagęszczonego soku ale to dlatego ze u nas w sklepie na przeciwko wody która kupujemy stoi w kartonikach z księzniczką. Niestety wszystko chce pić zimne, co latem mi nie przeszkadza ale zimą wolalabym jej podac cos rozgrzewającego.. moze tej zimy jej przejdzie. Ma 2,5r

Gość gość
Mam 4 dzieci i pija TYLKO wode od malego. Po co im ten cukier. Woda stoi na stole zawsze. To bardzo wazne bo nasz organizm sklada sie z wody i mozg dziecka zeby pracowac tez jej potrzebuje. Kazdy cukier jest za to bardzo zly.

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem matek, które szprycują swoje małe dzieci "herbatkami" granulowanymi. Tego nie można nazwać herbatą!! czy Wy ludzie czytacie skład tego, co wpychacie maluchom????!!!! nie ma gorszego syfu niż napoje granulowane, chemia, chemia, cukier i chemia!!!! BEZMÓZGOWIE!!! a później się dziwić, że dziecko ma złe nawyki żywieniowe i coraz więcej otyłych dzieci w Polsce. Ja pierniczę!!!! w głowie się to nie mieści. Woda najlepsza a nie napoje w których 4% soku z owocow, woda, cukier i jakiś wspomagacz. MA-SA-KRA!!!

Gość cała_w_trawie
zgadzam sie - woda albo soki naturalne, tylko ze przeciskane własnoręcznie i to ze sprawdzonych źródel, albo ekologiczne -rabenhorst albo marwit (z tym ze marwit nie wiem czy jest ekologiczny) te herbaty granulowane to sam cukier, a nie daj Boze napoje gazowane!

Gość gość
Moja ma 20 msc. Pije wode herbatę slaba zwykle z kopru włoskiego zielona albo zwykla ale to czasami tylko ode mnie sie napije. Wszystko parzone nic w granulkach. Slodze albo wcale albo ksylitolem. Pije naprawde bardzo rzadko Kubuś water bo jest z cukrem trzcinowym -zwykle jak zapomnę picia na dwór to kupuje bo ma dobry ustnik i mala lubi truskawkowy- ale to z raz na dwa tygodnie.

Gość gość
Różnie.Czasami wodę smakową czasami soki

Gość gość
Takie wody fajnie brzmią ale tak naprawde nie są zdrowe. Jest to zwylke nic innego jak słodzony napój, który moze mieć kiepski wpływ na malucha. Polecam albo wodę albo soki owocowe Na tej stronie jest kilka sposobów na to jak wycisnąć maksimum z owoców i warzyw https://www.eujuicers.pl/blog/4-sposoby-na-wycisniecie-maksimum-soku-z-owocow-i-warzyw Od kiedy kupiłam do domu wyciskarkę, wyciskam soki praktycznie codziennie. Nie jest to tani zakup, jednak zdecydowanie warto jest się nad nim zastanowić.