Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ababa99

czy znieczulenie w kręgosłup boli.??

Polecane posty

Gość Ababa99

Niedługo mam mieć zabieg kolana i lekarz powiedział, że będę miała znieczulenie w kręgosłup. czy mam się obawiać, że zastrzyk będzie bolał i jakie mogą być skutki znieczulenia.!!

Gość kometa Halleya
nie wstawaj po zzo niektórzy mówią ze dobę inaczej ci głowę rozwali ból przez długi czas

Gość wstyd mi
zzo nie boli ja mialam przy cc,jest tylko dziwne uczucie

Gość W205
Nie boli, mialam przy cc, po 12 godz. odlaczyli cewnik i juz kazali wstac do lazienki.

Gość Smoky eyes
Nie boli - gdy to wstrzykują czuje się tylko uczucie lekkiego rozpierania. Tak jakby ktoś lekko uciskał kręgosłup-tyle że od środka ;-) Trwa to dosłownie moment a potem nie czujesz już nic. Ja też się bałam. Podają to gdy leżysz skulona na boku.

Nie boli dlatego, że najpierw dają znieczulenie miejscowe (przynajmniej ja tak miałam) . Nie miałam żadnego bólu głowy ani nudności, poszłam spać wykończona i jak się obudziłam mogłam już normalnie się ruszać:)

Gość Mnie nie bolało ale
poczułam takie jakby rozpieranie w miejscu ukłucia i zimno. Mnie tuż przed cc i zaraz po operacji pytali czy czuję nogi i za pierwszym razem mówiłam że nie a po operacji że już troszkę owszem z czego byli zadowoleni ale bardzo szybko (10 h po cc ) wstałam na nogi gdyż zalecali jak najszybciej to zrobić by ruszyło krążenie i poza zastrzykami przeciwko trombozie (zapalenie żył) i ściskającymi podkolanówkami trzeba jeszcze się ruszać. Mnie głowa wogóle nie bolała. Mnie lekarka jeszcze podczas wywiadu przed cc powiedziała że epidural nie powoduje bólu głowy bo igła wbijana jest poniżej tego newralgicznego punktu (twardówka) ale znieczulenie podpajęczynkowe już owszem, nie dość że często powoduje ból głowy to jeszcze nie wolno się ruszać bo cały czas trzeba leżeć.