Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chrzan z żurawiną

Atopowe Zapalenie Skóry - pytanie do atopików

Polecane posty

Gość lewe lewe loff
mnie zaczyna swędzieć, a potem zaczynam drapać i jest mogiła jeszcze większa niż wtedy kiedy nie drapię :P

Gość tinko linko
taaaakk najpierw mnie swedzi!! jak drapie to robi sie wysypka albo najpierw bąbel maly i jak go rozdrapie i tam drapie to sie robi gorzej

A mnie właśnie nie od razu tak swędzi, co mnie dziwi. Najpierw pojawia się suchość i łuszczenie bez swędzenia. Ale często mnie też po prostu swędzi skóra która jest ok. Stosujesz na to sterydy? Czy masz jakieś skuteczne kremy/maści bez recepty?

mnie wcześniej swędzi to miejsce, najgorzej ze drapię to przez sen i później robi się masakra z tego.

Gość tinko linko
ja mam masci i kremy rozne od lekarza a stosuje tak zalezy jak swedzi i jak wyglada egzema czasem jest sucha czasem ropna mam tez tabletki i hydroxyzyne

ja miałam maść sterydową, ale pomagała tylko doraźnie no i przytyłam od tego. Teraz stosuję emulsję do kąpieli, ale to nie wiele pomaga.

Gość tinko linko
jak mozna przytyc od masci??? co ty za bzdury gadasz tez bralam sterydy i to dluuugo w ogole nie przytylam :O

normalnie można! Przytyłam więc można. To są sterydy jednak.

Gość tinko linko
zle zrobilas :O to trzeba leczyc!!! drogie to leczenie ale to konieczne! bez recepty nie znam dobrych lekow wszystko mam na recepte!

Gość tinko linko
bo zarlas pewnie duzo nie zwalaj na masci! ja stosuje sterydy i chuda jestem haha nie ma to jak zwalanie

Ale dermatolog mi nie pomagał :O Sama sobie bardziej pomogłam stosując metody naturalne, oczyszczanie organizmu itp, dermatolog tylko mi zaszkodził tymi wszystkimi chemicznymi gównami :O

tak, tak żarłam. Zauważ, że każdy reaguje inaczej. To, że ty nie przytyłaś nie znaczy ze każdy zareaguje tak samo.

tinko linko Na szczęście nie mam bardzo nasilonego zapalenia, ogólnie jest w miarę ok, było gorzej. Ale mogłoby być lepiej :( Miałam tego pecha że trafiałam na niekompetentnych lekarzy :(

Gość tinko linko
bo to jest niemozliwe a ty chrzan bawisz sie w znachora idz do alergologa albo zmien lekarza

Byłam już u wielu dermatologów i alergologów, jedyne co to tylko mi przepisywali jakieś dziadoskie, nic nie dające maści, i klemastynę, po której tylko śpię :(

Gość pomoże nie pomoże
spróbować można. Zrób napar ze świeżej (natki) pietruszki i mocz nim ręce. Poza tym jedz jej dużo, dodawaj do posiłkow

Gość tinko linko
ja znam dobrego ale na zachodzie