Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właścicielka małego kociaczka

problem z małym kociaczkiem.

Polecane posty

Wczoraj do mojego domu trafił mały 3 miesięczny kotek. niestety od wczoraj do dzisiaj nie załatwił się jeszcze. nie wiem czy to może być związane ze stresem? podróż pociągiem, nowy dom, nowe miejsce. pije wodę i to spore ilości, więc siku już powinien zrobić.

Gość sensseesii
A wcześniej się załatwiał sam i bez problemów? Może gdzieś siknął niezauważony? Sprawdź brzuszek (jeśli kotek pozwoli): czy nie jest twardy, napięty, wzdęty. Jak nie to nie trzeba panikować na razie.

kociak jest hodowlany, więc z kuwety na pewno nauczony korzystać. wydaję mi się, że jest prawidłowo zsocjalizowany. jest w miarę ufny, przyjacielski. myślę, że to kwestia stresu, ale zaraz minie 24h od przyjazdu, a on nic. brzuszek ma normalny, nie posikuje nigdzie, bo go obserwuję. całą noc przespał ze mną.

Gość sensseesii
To poczekaj jeszcze trochę, skoro ładnie spał to jest OK. w miarę możliwości zostaw go na dłużej samego w pokoju z kuwetą (ale drzwi uchyl lekko, żeby wiedział, że to nie klatka). Może się stresować nieznanym otoczeniem i osobami, jeśli zostanie sam to jeden czynnik stresowy minie :) A jak to koć z hodowli to jeśli trzeba do nich dzwoń, oni najlepiej go znają i będą potrafili doradzić :)

Dzięki :) Kupa zrobiona do kuwety, świetnie. Jeszcze tylko siku i będę dumna z mojego nowego pupila. Oby tylko mi kątów nie obsikiwał, ale skoro już kupę zrobił do kuwety, to myślę, że wie gdzie jest jego toaleta.