Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moulin

On 19, ona 27. Czy taki związek ma szansę?

Polecane posty

Witam Mam problem, który mnie strasznie męczy, a mianowicie jestem w związku z facetem o 8 lat ode mnie młodszym. Obydwoje jesteśmy zakochani w sobie, jednak boję się, że różnica wieku jest jednak za duża i kiedyś zostawi mnie dla młodszej. Obydwoje jesteśmy po różnych przejściach życiowych, obydwoje pragniemy stabilizacji, więc mimo różnicy mamy te same wartości. Między nami nie widać różnicy, ja wyglądam na najwyżej 21 lat, a on na starszego. Czy mamy szansę na dłuższą przyszłość? Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia? Boję się takich rzeczy jak to, że ja będę mieć kiedyś 40 lat, a on dopiero 32... to duża różnica, wiem, że mnie kocha, ale boję się, że mnie pozostawi kiedyś dla młodszej. Co o tym sądzicie?

Gość raczej nie. jesteś zbyt
niedojrzała dla niego

Myślę że twoje obawy nie są słuszne. Skoro życie daje tobie miłość to nie trzeba szukać problemów w przyszłości. Trzeba żyć teraźniejszością i brać szczęście pełnymi garściami. Co będzie potem czas pokaże. A dziś jesteś szczęśliwa. I to się najbardziej liczy.

uuu..troche jest kolpot..rozumiem ze masz obawy czy taki zwiazek ma szanse..mysle ze ma szanse..jesli sie kochacie,jestescie odpowiedzialni to ma szanse..ja tez mam podobny problem tylko ze na odwrot..ja mam 19 lat a facet 30 lat..i najgorsze jest ze zakochal sie we mnie :(

Gość dziwny jest nasz świat
małe

Ale facet gdy jest starszy to już wie czego chce, zresztą inaczej jest postrzegany związek młodszej kobiety ze starszym mężczyzną. Nie musisz się bać z jego strony, że znajdzie sobie młodszą kiedyś :)

Gość 19jj
poruchaj se

hahaha;-)) nie ma , moim zdaniem. a wiesz dlaczego? bo juz nieswiadomie mu matkujesz i wypowiedasz sie w jego imieniu - "obydwoje pragniemy stabilizavji";-)) ;-) ;-) sama mialam 19 lat - i pamietam ze ostatnia rzecza czego mlody mezczyzna chce to stabilizacja - przezciez on na stabilizacje bedzie mial jeszcze cale zycie;-)) a co najmniej 10 lat na myslenie o tym inaczej zwykle mysla laski dobiegajace 30-tki;-)

To co, mam go teraz zostawić i powiedzieć, że między nami koniec bo statystyki mówią, że nam nie wyjdzie?

Gość asdv
19-latek po przejściach życiowych?

Niestety tak... od 12 roku życia obracał się w destrukcyjnym towarzystwie. I szczerze mówiąc wyszalał się jak nie jeden co dopiero wkracza na drogę imprez.

Gość przykro mi ale prawda jest ...
jasne, 27 lat i wygląda na 18 i jeszcze pewnie dowod musisz pokazywac jak kupujesz piwo glupia szmato? jestes juz stsra dvpa, daj spokoj mlodemu chlopakowi dziwko... zreszta jak to sie mowi na starej piczy chooj sie sie cwiczy

Gość alikaaaaa8888
żalosna zdesperowana prawie 30latka rozkladająca nogi przed 20latkiem, obrzydliwe i zalosne zarazem.... szukaj kogos w swoim wieku oblesna stara babo

Gość alikaaaaa8888
tak ci zazdroszcze że jesteś szczęśliwa, że musze bluzgać i pisać pod kilkoma nickami :-o

Gość alikaaaaa8888
tak ci zazdroszcze że jesteś szczęśliwa, że musze bluzgać i pisać pod kilkoma nickami :-o

Gość nokot
Szansa 50% na 50% Facet w wieku 19 lat czyli chłopak jest nie dojrzały do prawdziwego związku. W głowie mu zabawa i nic wiecej. Ty masz 27 lat chcesz stałęgo zwiazku dziecka rodziny, sama musisz zadecydowac co oboje chcecie w zyciu. pozdrawiam i zycze szczescia

Gość garbage bin
Majac lat 26 spotykalam sie z 20latkiem.Wyjatkowo dojrzalym, swietnie sie razem czulismy, mielismy wspolne zainteresowania.Kochal mnie.Tak naprawde.Nadal mamy kontakt I mam swiadomosc,ze gdybym dala znak to rzucilby swoj swiat I zamieszkal w moim.Niestety rozsadek kazal mi zakonczyc zwiazek.Nie wiem jak Twoj ale on studiowal,ja pracowalam.Bylismy na roznych etapach a ja nie chcialam ucinac mu mlodosci ani ograniczac.Moim zdaniem taka roznica ,chociaz niby niewielka jest nie do przeskoczenia.

Gość bhibi
"Moim zdaniem taka roznica ,chociaz niby niewielka" :D

Gość alikaaaaa8888
czego mam niby zazdroscic starej zdesperowanej babie podszywie co? kobiety w wieku 27 lat mają juz mężow, dzieci, a nie oglądają się za nastolatkami zeby ich przeruchal :O prawda jest taka, ze jeszcze gora kilka lat, a po 30tce to juz z gorki i kobieta traci urodę bardzo szybko, czyli to co ma najcenniejszego. a chlopak jeszcze mlodziak bedzie, poza tym faceci to wzrokowcy a na kogo dziala stara baba bo nie wiem? ty bedziesz miec 40 :O on dopiero 32, w pelni sil i mlodosci bo u facetow jest inaczej, z wiekiem są atrakcyjniejsi w przeciwienstwie do kobiet. dlatego uwazam ze to zalosne jak stara baba 27 lat cche sie spotykac z 8!!! lat mlodszym chlopaczkiem :O takie związki bardzo rzadko sie udają i są trwale, bo faceci to wzrokowcy... no chyba ze koles to GEJ albo gerontofil, to wtedy co innego ?:D

Gość garbage bin
bhibi...tak,masz racje.Bzdura;) Wynik pisania na raty:)

Alika88888, dzięki Tobie przejrzałam na oczy i już nie wątpię w ten związek :) Zobaczyłam jakie głupie mam obawy (właśnie tego typu co napisałaś) i wiem, że nie mam się czym martwić. Nie jestem desperatką, ani starą kobietą, a my jesteśmy szczęśliwi. Kurcze, szukałam dziury w całym. Poza tym, nie odbieram mu młodości gdyż ma już swoje życiowe plany :)

Gość sasdsdsfddfg
hahaha tak ciesz sie stara babo ciesz sie, a z kazdym rokiem coraz starsza bedziesz, a na ulicach pelno mlodych slicznych dziewcząt, myslisz ze on bedzie siedzial ze starą zużytą babą? hahahahaha :D

Gość ahahahac
jacy Wy jesteście zacofani. Mamy XXI wiek! Co z tego, że młodszy? Jak facet jest starszy o 20 lat, to jest dobre i problemu z tego nie robicie, a jak młodszy o 8 lat, to już wielkie halo. Dla mnie osobiście to jest obrzydliwe być z facetem 20 lat starszym. Z wiekiem sprawność u takiego faceta już siada, robi się z niego domator.A młodszy to zawsze świeżość w związku. Autorko! jak się z nim dogadujesz, dobrze się z nim czujesz, to daj temu szanse. Młodszy nie zawsze znaczy to samo co gówniarz.

Gość wewewererer
to ze twoj brat sie ozenil ze starą babą i do teraz są razem to nie znaczy, ze za 10 lat beda razem, nie chwal dnia przed zachodem slonca. w drugą strone roznica wieku to co innego, bo starszy facet i mlodsza kobieta nawet 20 lat to nic dziwnego jest, bo wiadomo ze faceci lecą na urodę i mlodosc, a kobiety na kasę... natomiast taka stara dvpa co moze zaoferowac mlodemu facetowi? :O swoją starą dvpę? hahaha chyba jakis desperat bedzie siedzial przy takiej, bo zadna inna go nie chce. chyba ze stara jest bogata jest np. madonna czy demi moore to moze spotykac sie z mlodymi chlopcami, ale jak widac takie związki i tak sie rozpadają, bo ci mlodzi chlopcy i tak je zostawiają dla mlodszych :O poza tym sam fakt, ze stara baba zadaje takie pytanie na forum swiadczy o tym ze cos z nia nie tak. mam nadzieje ze chlopaczek cie porucha i kopnie w zadek bo jestes taka glupia, ze szok i na to zaslugujesz. a to, ze ktos mial trudne dziecinwto to nie znaczy ze bedzie dobrym męzem haha wisniewski tez mial trudne dziecinstwo :D

Gość blueblu
Kożuchowska ma męża 9 lat młodszego, Reni Jusis także młodszego o 9 lat. I co? żyją i są szczęśliwi. Jusis ma już dwójkę dzieci. i jakoś nie przeszkadza im, że mają młodszych.

Gość germanistka86
skoro alika uważa, że kobieta, która ma 27 lat to stara baba to znaczy, że ma ok 15 lat. Takimi małolatami nie warto się przejmować;). Autorko ja byłam z chłopakiem 4 lata młodszym, no niestety po czasie okazało się, że niezbyt dojrzałym, ale to nie reguła. Ktoś 12 lat ode mnie starszy był od niego gorszym gówniarzem. Powodzenia

Gość germanistka86
wewe a kobieta, która jest z facetem starszym lub równolatkiem ma pewność, że on zawsze będzie przy niej? Nie, więc daruj sobie te głupie farmazony!

Już rozwiałam swoje wątpliwości, dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) Zobaczymy co pokaże czas, na razie jesteśmy obydwoje szczęśliwi i nie mam już zamiaru męczyć się stereotypowymi mitami dotyczącymi wieku:)