Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serwerkka222

Poród Po Cesarce

Polecane posty

Gość serwerkka222

HEJ ! KTORA Z WAS MIALA POROD NATURALNY PO CC? I PO JAKIM CZASIE..???

Gość serwerkka222
NIKT?

Gość lokjhgfhjkl
Kobieta normalnie może mieć poród naturalny po wcześniejszej cesarce, wszystko zależy czy blizna po cc jest trwała (jak wygląda na ostatnim USG podczas ciąży ) oraz z jakiego powodu miałaś wcześniej cc bo jeżeli z powodu wad budowy miednicy czy szyjki albo źle działającej tłoczni brzusznej (macica) to napewno zalecą kolejną cc z tym że wyjątkiem jest tłocznia brzuszna bo ona często szwankuje u pierworódek. Jeżeli kobieta jest zdrowa a poprzednia cc związana była z przypadkowych przyczyn a nie stałych związanych ze zdrowiem czy budową kobiety to normalnie się podczas porodu sn rodzi. Blizna też jest ważna bo jeżeli jest pionowa to nie warto rodzić sn.

Gość ja rodziłam
sn synka, gdy pierwszy miał 20 miesięcy. Powód cesarki-zanik tętna płodu.

Gość moniczka117
U mnie w karcie napisali : brak postępu porodu. To oznacza, ze bede mogla kiedys rodzic naturalnie?

Moniczka,mi tez tak napisali.teraz lekarz powiedzial,ze jak nie urodze do wyznaczonego terminu,wtedy zrobia cc,bez wywolywania,jak mialo to miejsce przy 1szym dziecku,takze szanse sa

Gość moniczka117
Ja poród miałam przed terminem w 38 tyg. odeszly mi wody, a nie miałam skurczy. A tak poza tym to ja nie chce rodzic naturalnie i miałam nadzieje, że ktoś napisze, że to już nie będzie możliwe.

u mnie oprócz dysproporcji tez był brak postepu porodu przy 1, 2 rodziłam 1.5h;) a pro pos pomiaru blizny tez o to prosiłam zanim podjęto decyzję, ale podczas usg w szpitalu powiedzieli mi, że nie jest to wiarygodne i nie beda na tym sie opierac, więc nie wiem jak jest faktycznie:( a miałam nadzieję, że podejmą za mnie decyzje jak rodzić:D w każdym razie było jak u poprzedniczki-czekać do terminu, jak nic sie nie zacznie dziac to cc

Gość teraz jest przepis
ze jak pierwsze dziecko było z cc to nikt nie ma prawa zmusic kobiety do sn - taka kobieta ma prawo sama wybrac jak chce rodzic i powod pierwszej cc nie ma zaczenia. Jesli taka kobieta zdecyduje sie na sn to w niektórych szpitalach wymagaja od niej podpisu dokumentu ze zdaje sobie sprawe zmozliwych komplikacji.