Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lecze sie domowo

KANDYDOZA leczenie dieta i suplementy

Polecane posty

Gość lecze sie domowo

od wtorku biore pau d'arco 2x500mg na dobe. jeszcze we wtorek mialam duzo osadu na języku a teraz juz mam go mało (specjalnie jezyka nie czyscilam szczoteczka zeby zobaczyc jak to wyglada). podstawa jest też dieta oparta na diecie rozdzielnej (ale nie bardzo restrykcyjna), eliminujaca weglowodany proste, produkty konserwowe, fermentowane oraz wysoko przetworzone. oczywiscie pije duzo wody, nie tylko przez to ze jest goraca ale tez zeby oczyscic organizm. odczuwam jednak swedzenie skory troche, pogorszenie jej stanu (mam alergie skorne), zmeczenie. czy to jest efekt herxheimera? ktos sie wypowie? bede wdzieczna za wskazowki.

Gość lecze sie domowo
zazywam tez kapsulki z bakteriami probiotycznymi.

Gość ja kiedyś brałem
Pau d'arco i Cat's Claw plus Candida Clear ew paraprotex tak zapobiegawczo

Gość Kasia ...
Polecam ksylitol, jest na Allegro po 40 zł za kg, ale starczy Ci na pół roku. Nie dokarmia grzybów, a na dodatek pomaga je zwalczać!

Gość Kasia ...
Ten ksylitol stosuje się zamiast cukru. Aha i jeszcze olejek z oregano stosowałam. Też jest na Allegro.

Gość lecze sie domowo
olejek z oregano jest dosc drogi z tego co widzialam :( pau d'arco wychodzi taniej. ksylitol znam, generalnie wiele z tych rzeczy znam. cat's claw to vilcacora? bo to mam zamiar pozniej wprowadzic. boje sie efektu herxheimera. po takiej ilosci pau d'arco spodziewalam sie ze mnie zwali troche z nog :P a tu tak lajtowo, skora mnie swedzi, zmeczona jestem, i tak dalej. myslicie ze jeszcze sie pojawi ten efekt? nie mam zadnych absolutnie garstrycznych objawow, na co bylam przygotowana. a dzisiaj juz 6 dzien, powinno cos sie pojawic juz :(

Gość lecze sie domowo
czy citrosept/citrogrept czy inny wyciag z pestek grapefriuta bedzie dobra alternatywa dla olejku z oregano? po tym olejku z oregano slyszalam ze herx jest duzy :(

Gość Ewelinka dfgsg
Olejek z oregano jest chyba po 40 zł za 10 ml, ale to się bierze 3 krople dziennie na pół szklanki wody i uważać, żeby do ust nie dotknęło, bo parzy :) potem przepłucz szklankę jeszcze raz wodą i popij

Gość lecze sie domowo
a duzy jest po tym herx? w sumie teraz popatrzylam na ceny, to stanialo chyba, bo jak patrzylam jakis czas temu to wydaje mi sie ze bylo drozsze. moze najpierw zastosuje to pau d'arco, po okolo 2 m-cach sprobuje z tym olejkiem. zmniejsze pau d'arco do 500 mg na dobe.

Gość lecze sie domowo
widze tez ze sa kapsulki jakies z tym oregano. czy to jest cos warte czy lepiej kupic olejek?

Gość lecze sie domowo
przez kilka dni odczuwalam tez lekkie cmienie w zatokach, mysle ze to tez objaw gdyz od zeszlego roku "weszlo mi" na zatoki takze. czy placzliwosc i dol moze byc jednym z objawow?

Gość lecze sie domowo
jesli ktos z was bedzie mial jakies wskazowki jeszcze, to bede bardzo wdzieczna!