Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gigider

problemy psychiczne

Polecane posty

Gość gigider

Szukanie rady na takim forum to pewnie zły pomysł, ale nie bardzo wiem, od czego zacząć. Mam koleżankę z czasów studiów, której chciałabym pomóc. Kiedy studiowałyśmy miałam ją na oku i było mi łatwiej, ale od tego czasu minęły 2 lata, nasze drogi się rozeszły z naturalnych powodów a martwię się o nią. Miała trudne, toksyczne dzieciństwo. Od najmłodszych lat wychowywano ją w taki sposób, który sprawił, że jest skrajnie nieśmiała, czuje się bezwartościowa, ma niskie poczucie wartości. Budzi pewnego rodzaju zdziwienie. Dlaczego? Bo jest młoda (25lat), bardzo ładna, wykształcona i na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie osoby, która mogłaby osiągnąć wszystko. Ale jej lęki sprawiają, że nie może znaleźć pracy, bo zwyczajnie panicznie się boi ludzi, od których coś zależy. Ma problemy ze snem, jest wiecznie smutna, zasępiona, spięta. Jest też strasznie samotna. Dodam, że z tego co wiem, próbowała już chodzić na terapie, do psychologów, próbowała leczenia ale bez rezultatu. Czy znacie takie przypadki, których los miał szczęśliwy finał? Można im jakoś pomóc? Gdzie pytać o taką pomoc?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować