Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bihibibi

IMIĘ DLA DZIEWCZYNKI

Polecane posty

Gość bihibibi

Wybrałam imię Kornelia, ale ostatnio słyszałam się że to imię stało się popularne bardziej niz kiedykolwiek. Wiadomo ze julek nie przebije ale czy faktem jest ze sie je coraz czesciej spotyka?

Gość Urszula.,,.,..
może to być wpływ serialu przepis na zycie :)

Gość kolorowa kartka papieru
No mi juz sie tez pare razy o uszy to imie ostatnio obilo :) Ale imie sliczne,podobnie jak Aurelia

Gość Urszula.,,.,..
Aurelia? oo, pięknie:) nigdy sie z nim nie spotkalam i jest raczej jeszcze rzadsze niz kornelka

Gość SAAAS
Kornelia - bardzo ładne imię. Coraz częściej widzę na kafe, że mamy tak chcą nazywać swoje dzieci. Też chciałam dać takie imię. Myślę, że na razie jeszcze nie jest zbyt oklepane. :) Faktycznie, co innego Julka.

Gość twój Rysiek
Rebelia brzmi lepiej niż Kornelia. Albo Studia, Rubryka, Tortura, Fekalia... Trochę kreatywności, mamusiu:D ps To żarty oczywiście. Imię Kornelia jest niespecjalne ;P

Gość kolorrowa mama
Aurelia ;-) ładnie. Nie spotkałam nigdy dziewczynki/kobiety o tym imieniu... Kornelek kilka poznałam i chociaż sama nie nazwałabym tak dziecka, to brzmi słodko, wdzięcznie. A tak na marginesie ja nazywam się Julia i w mojej szkole byłam jedyna, a teraz popularne się bardzo zrobiło, podobnie jak Ola, których u mojej córki w przedszkolu w jednej grupie było 6 ;-(

Ładnie i Kornelia i Aurelia. Może i popularne ale u mnie w okolicy nie ma żadnej dziewczynki o tym imieniu.

Ładnie i Kornelia i Aurelia. Może i popularne ale u mnie w okolicy nie ma żadnej dziewczynki o tym imieniu.

Mi też się podoba imię Kornelia ;) i ładnie się zdrabnia:)

Gość Blanka_krk
Pindessa

Gość macocha od niedawna..
Amelia Oliwia Bernadetta

Gość vfdbghb
a mnie się Kornelia nie podoba - takie ciężkie i mało dziewczęce.

moja corka ma na imie Aurelia (na drugie Barbara) mimo początkowych wielu zdziwionych min rodziny i znajomych- po 9 miesiącach wszyscy są zachwyceni- wystarczyło trochę go poużywać ;) ciesze sie z tego wyboru- jest mało popularne, ma piękne łacińskie tłumaczenie i pasuje do naszej corki. Kornelia tez na plus- ja nie znam zadnej

Gość gfgfgggfrg
znajomi ci teraz mowia ze aurelia to ladne imie, ale nie ludz sie.... oni tak tylko z grzecznosci. ja tez ludziom mowie "oh jakie sliczne imie" a w duchu sobie mysle ze okropne

na poczatku bylo- "Aurelia... fajnie" ( w domysle- upadli na glowe) a po pewnym czasie sami z siebie mowia "kurcze jednak fajne macie to imie- naprawde mi sie podoba" i to nie jedna osoba mi tak powiedziala. po prostu jest to imie z ktorym trzeba sie zaprzyjaznic :)

Gość jjjjkkhh
Młoda mama- muszę Cię pozbawić złudzeń... bratowa nazwała synka Eryk. pierwsza moja myśl - twarde, okropne.... ale z czasem się przyzwyczailiśmy, że ten mały człowieczek to Eryk, Eryczek, po prostu się z nim "zrosło", co nie znaczy, że mi sie [podoba, w życiu nie nadałabym synkowi takiego imienia. Co innego się przyzwyczaić do imienia dziecka (czy jak to mówisz - zaprzyjaźnić, bo i tak nic innego zrobić nie można), a co innego podobać się.... to Twój wybór, co za różnica, czy innym się podoba? Ale jeśli chcesz znać prawdę, zapytaj, czy nazwaliby tak swoją córeczke, gdyby nie było takiego imienia w rodzinie :P

Gość muzykoterapia la
Kornelia czy Aurelia-dlaczego nie?I ,ze w rodzinie nie dali by takiego imienia(wyzej)-nie szkodzi :-) A po co mowic,ze sliczne imie,a myslec "okropne"(tez wyzej)?Nie mozna tylko ladnie sie usmiechnac i zaniechac wcale niepotrzebnej nieszczerosci?

Gość onawi
a czy nie ma juz ladnych polskich imion ???

Gość cccccccccccccccp
korrina-korinka

Gość go95j
kojarzy mi sie z kukurydza i tak jakos twardo brzmi.

Gość up...
Kornelia z kukurydza ?!Bo na k ?

Gość i tak dobrze
ze z kukurydza...Bo na k to gorsze slowa bywaja...No nie ma to jak skojarzenia!

Gość misia.315
Mnie się bardzo podoba Madzia albo Anulka

Gość w paseczki
jak dla mnie Malwina albo Wikusia

Gość makatka03
Kornelia to całkiem ładne imię, ale również uważam, że pojawiło się w ostatnim czasie pod wpływem serialu "Przepis na życie" :) wcześniej nie słyszałam, żeby ktoś nazwał tak dziecko w moim otoczeniu

Gość gość
Dużo ładniejsze od Kornelii jest Karina lub kinga