Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdeeessspeereeeowznnzzdkc

mam dosc tego dziecka!!

Polecane posty

pojechałam na tydzien do rodziny pilnowac 3letniego dziecka. Oczywiscie za kasę. Miną 3 dzien, a ja chcę już kuzwa wracac nawet jakby mi mieli nie zapłacic :/ To dziecko ma jakies adhd. Wgl mnie nie słucha cały czas beczy, goni. Muszę z nim codziennie chodzic na plac zabaw jakis kilometr, a słonce tak piecze. Na dodatek bachor na tym placu zabaw dostaje adhd i jakbym go tylko na chwilę spusciła z oczu to chyba zabił by się...pozniej wracam z nim do domu cala mokra, a on zaczyna gonic po całym domu i bic wszystkich, a jego matka się drze że mam go uciszyc.. W dodatku pobudkę mi robi o 5 rano Oo bo idzie się wysrac i przy okazji musi się wybeczec, pozniej beczy żeby mu dupę wytrzec, a pozniej już się bawi (tzn. Goni po domu tam i spowrotem, wszystko wyciąga z szafek, przewraca, wywala się, ryczy).... Dopiero o 20 mam spokoj...

Gość uuuiopo
powiedz jego matce że źle wychowali swojego bękarta

Gość Hdjdkdld
Mamuśki polki zaraz Ci powiedzą że to wina rodziców, bo dzieciątko na pewno niedopieszczone. Ja bym takiego z pasa dopieściła to by spokorniał.

Gość dcjhdfjkjdd
Supernianie poogladaj sobie albo ksiazke poczytaj o wychowaniu dzieci, narzekać kazdy umie a wychowywac nie ma komu !

zdrowo w tylek przylać , a jak nie pomaga z za reke go trzymac tak aby nie mogl nigdzie uciec.Gdy bije ciebie, innych po lapach ,gdy zrobi to samo,bierz go za reke do domu

Gość dzika dziczka
lata jak głupi bo sie nudzi, wymysl mu jakąs zabawe zeby w miejscu posiedzial. daj mu mąkę, jajko, wodę, niech zrobi z tego ciasto na pierogi- razem z toba oczywiscie, dzieci kochaja sie tak wymazac, pozniej taczajcie to ciasto, on moze jakims samochodem czy czym jezdzic po ty ciescie. albo pierniczki pieczcie, poznie zabawa w dekorowanie tez jest fajna. albo zrob mu jakies zawody zeby go wymeczyc. idzcie do lasu, na łąkę i rzucaj mu piłkę jak psu i on niech przynosi, spróbujcie objąć duże drzewo rękoma. jesy trylion morzliwosci. rusz glową, dzieci sa okropne jak sie nudza

pilnuję go, bo jego matka zrobiła sobie drugiego bachora i się drugim zajmuje.. A po za tym ma mi zapłacic..

Gość dzika dziczka
jak ci tak strasznie zle to powiedz rodzicom dziecka ze juz nie chcesz dluzej go pilnowac. zdaza sobie znalezc kogos inego, jak ty sie meczysz z tym małym to on sie meczy tez z toba, juz wiesz ze sie nienadajesz bo niankowania, wiec sie wymiksuj z ztego i juz nigy nie zgadzaj na taka prace

ale wszyscy mowią, że to dziecko jest nienormalne. Większosc osob w mojej rodzinie uważa, że ma adhd, ale mamusia dziecka przecież wie najlepiej -,- Nooo i nie wiem czy wracac, bo jeszcze jakies 3,4 dni, nie wiem czy to zniosę pschicznie.

Gość dcjhdfjkjdd
puści ludzie tutaj, przylac i spokój. to jak wy cos zle zrobicie np w pracy a szew podejdzie i wam liscia szczeli to zrozumiecie!? oburzenie i agresja by było chya lepiej gdyby wytlumaczył!? Dzieci sie nie bije !!!!!!!!!! zapamietajcie to wreszcie !!!!!!!! pokazanie swojej slabosci to uderzenie dziecka.

Gość dcjhdfjkjdd
adhd- kiedys dzieci tez byly nieznosne, wariowały itp i nie bylo czegos takiego jak adhd moze jeszcze lekami na uspokojenie faszerowac odrazu !?

To masz niezłą szkołę życia...nie wszystkie dzieci są aniołkami. A Ci co Ci radzą żeby bic dziecko niech sami walną się w głowę:(

jestem przeciwna klapsom wtedy kiedy to zadnego skutku nie przynosi a jescze jest jak dolanie oliwy do ognia i dziekco bardziej sie nakreca,, wtedy nie mozna tego powtarzac tylko zmienic postepowanie.Niektore dzieci pacniecie po lapkach ujarzmi a nie ktore jeszce bardziej rozrusza i bedzie to powtarzac, wtedy nie mozna tego stosowac

Gość decwesfef
to nie kwestia złego wychowania tępaki, to kwestia charakteru dziecka. niektore dzieci to zwykle cioty a niektóre bardzo żywe. Ja się ciesze ze mam zywe dziecko a nie jebana ciote ktora trzma sie kolo mamusi i boi sie zbrudzic

tak zgadzam sie, zdecydowanie wiekszy wplyw na zachowanie dziecka ma jego TEMPERAMENT ,przynajmniejw pierszych latach zycia dziecka, a wychowanie z 30% ma na to wplywu,lecz ty jako opekun rodzic musisz korygowac dziecka niewlasciwe zachowanie i za kilka lat temperament bedzie szedlw parze z wychowaniem i zasadom jakie dziecko z domu wynioslo,metody musza byc dosotsowane do temperamentu dziecka,jestem przeciwnikiem stosowania nieksutecznych metod , ale w pierwszy latach chyba do 4 zdecydowanie temperament dziecka odgrywa kluczową sprawe