Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bagażówka

kto często lata? pyt. o bagaż podręczny

Polecane posty

Gość bagażówka

czy mierzą dokładnie co do cm? lecę tanimi liniami wizzair, i mam walizkę sztywną która niemal idealnie spełnia wymiary(55x40x20) ale no właśnie na rączke dochodzą 3cm, na stojaczek 2cm, czyli nie 40 a 45 jest. a w regulaminie niby napisano ze w sumie wszystko, każda kieszonka i rączka ma się zamykać w tych wymiarach a jak miękka torba/plecak jest sprawdzana?

ja latam ryanairem i tak srednio co 2-gi lot sprawdzaja, nie mierza linijka tylko kaza ci wlozyc walizke do specjalnej kratki, jak sie nie miesci to masz problem.. takze ja bym nie ryzykowala.

Gość bagażówka
no własnie przeczytałam tematy na forach, wizzair rzadko sprawdzają, gdzieś pisano coś o tym, że jak górą wystaje ciut to przymykają oko, i że właścnie w ryanair cześciej, i generalnie zalezy od humoru obsługi szlag

Gość Zjawiskowo Dziś
jeśli mogę coś doradzić to zmień walizkę/torbę. Pracuję w tej branży i powiem tak wiele zależy od tego na kogo trafisz, ale generalnie tanie linie są bardzie jrestrykcyjne od rejsowych, z racji tego, ze bilety są o wiele tańsze (standardowo, bo zdarzają się wyjątki naturalnie).

Gość inzynier serwisowy//zablok
Pierdolą :) Luk ma 50cm I nikt nie mierzy po prostu masz go wepchnąć do luku. Debile czasem biorą całe małe torby podróżne i ładują tam po 30kg. Klatka w którą masz sie zmieścić ma 50 * 60 *25 (lub30) zależy jaka linia

Gość inzynier serwisowy//zablok
Więc jak ktoś idzie z ogromną torbą to takiego biorą. I sprawdzają tylko czy przez te 25cm się przepchnie. Nie panikuj.