Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawsSki

2500zł netto umowa o dzieło

Polecane posty

Gość CiekawsSki

Czy taka kwota w Warszawie, pytam bo nie orientuję się, dla absolwenta studiów mgr. dziennych i 2 podyplomowych z 3 językami perfect, to stawka którą zazwyczaj się otrzyma, czy mniej, czy więcej?

Gość CiekawsSki
up

Gość Marrriuszszsz
dla mnie mało, a ja mam tylko wyższe, bez podyplomowych,ale zarabiam, jakos sie tak ulozylo szczesliwie, 4.6.tys. wiec ty powinienes/powinnas dostac spokojnie 3, 3.2tys netto.

Gość *minerva*
mój brat ma 9 tys

Gość CiekawsSki
netto brutto? A pracuje jako kto??

Gość CiekawsSki
netto/brutto? A jaką ma funkcje?

Gość CiekawsSki
upppp

Gość wracaj do domu
umowa o dzieło? To zależy ile czasu ci to zajmie i co masz zrobić przecież. Bo suma sensowna o ile zajmie ci to coś kilka dni, a nawet dwa tygodnie. Rozumiem, że pracę masz w domu wykonac, bo dzieło na tym polega własnie

Gość wracaj do domu
bo ci wyżej to piszą chyba o etacie a nie pracy o dzieło :)

Gość CiekawsSki
nie w domu tylko w biurze. WIadomo, że i ma takie umowy się zatrudnia w miejscu pracy. 2500netto za miesiąc.

Gość wracaj do domu
w miejscu pracy to zlecenie a nie dzieło. Nie spotkałam się z czymś takim jak umowa o dzieło wykonywane w miejscu pracy w ciągu miesiąca. To twoja pierwsza praca jak rozumiem? Nie daj się wrabiać w takie "dzieło" bo nie przysługuje ci NIC. Ani składek, ani urlopu, ani chorobowego, ani ubezpieczenia.

bo to tak wyglada niestety. w naglowku wilkie "umowa o dzielo" a z tresci umowy wynika wprost ze to umowa o prace na pełny etat... :D mozna spokojnie isc z tym do sadu i zadac wyrownania stawek... ;)

Gość wracaj do domu
Umowa o dzieło a umowa o pracę Umowa o dzieło powinna różnić się w formie od umowy o pracę. Jeżeli bowiem jedynie nazwa umowy będzie różnicować ją od stosunku pracy pracownik będzie uznany za wykonującego pracę, ze wszystkimi tego konsekwencjami. Elementami różnicującymi umowy są: kierownictwo i podległość służbowa wykonawcy w umowie o dzieło tej podległości nie ma lub jest wyłącznie cywilnoprawna, czyli liczy się końcowy efekt wykonania czas i miejsce wykonania w przypadku pracy wykonanie wiąże się z określeniem konkretnego miejsca wykonania, dzieło takiego miejsca nie posiada, charakter zleconych czynności w przypadku umowy o dzieło efektem jest określone dzieło namacalny rezultat podjętych prac (umowa skutku), w umowie o pracę przedmiotem umowy jest samo wykonywanie określonych czynności (umowa starannego działania). W przypadku umowy o dzieło wykonujący nie posiada uprawnień do świadczeń, które należą się pracownikowi. Jeżeli natomiast umowa o dzieło spełni warunki umowy o pracę (możliwe jest w tym zakresie powództwo o ustalenie stosunku prawnego) pracownik ma prawo egzekwować wszystkie uprawnienia przysługujące mu z tytułu umowy o pracę.

Gość wolna i zadowolona z życia
jak dla mnie to za mało , tym bardziej w stolicy , min 5 ty netto , na poczatek

Gość tomek567687
umowa o dzielo to jakas kpina i wyzysk. nawet nie bedziesz mial ubezpieczenia zdrowotnego. powiedz im ze taka umowa to sobie mozesz dupe podetrzec.