Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takaJa1877

pomożesz? :(

Polecane posty

Witam może zacznę od tego, że mam 16 lat. Od dawna myślę o diecie dla siebie ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, nie mam motywacji.. Mam około 170cm wzrostu i obecnie ważę 60kg. (chociaż po dzisiejszym dniu jakieś 61 ;//, tyle jedzenia. ehhh). Wiem, że może to wydawać się odpowiednią wagą dla mnie, ale ja wolałabym mieć te 3/4 kg mniej... Ostatnio bardzo szybko przytyłam (w niecałe 2 tygodnie prawie1,5 kg). Ale to tylko i wyłącznie z mojej winy. Mój cel jest następujący : zaczyna się sierpień, chciałabym przez ten miesiąc do września zrzucić te 4kg. (szczególnie brzuszek i uda ;> ) Polecicie jakąś dietę ? Mam jeszcze problem z najadaniem się, szczególnie po 16/17h jak zacznę od małej kanapeczki to kończy się tym, że najem się jak szalona... a potem tego żałuje. Nie jestem już głodna, a czym więcej zjem tym większy apetyt... ;// co mogę zrobić aby tak nie było ?

Gość lalalalalalalalllalala
south beach . zgubisz brzuszek i nie tylko , warto!!!

Witam:) najadanie sie po godzinie 17 jest często wynikiem nieregularnego jedzenia. Zapominasz o sniadaniu, albo jadasz o różnych porach (i masz długie przerwy między posiłkami)? to może byc przyczyna. Postaraj się jeść 5 razy dziennie (3 główne posiłki i dwa mniejsze - to moze być mała przekąska, jakiś owoc, szklanka soku owocowego lub warzywnego, maly jogurt). Twoja masa ciała mieśći sie w normie (BMI 20,8 to ładny wynik), jednak jeśli chciałabyś schudnąć zastosuj racjonalne zasady odżywiania i dietę ok. 1200-1300 kcal. Powinnaś na niej schudnąć od 0,5-1kg tygodniowo. Nie warto stosować diet obiecujących szybsze rezultaty, moga bardziej zaszkodzić niż pomóc. Problemy ze strony przewodu pokarmowego i efekt jojo to tylko 2 z negatywnych skutków takich diet. Jeśli nie wiesz jak zacząć dietę przeczytaj artykuł: http://diety.poznan.pl/?page_id=524, na podanej stronie są też wskazówki jak nie dać się podjadaniu. W razie dodatkowych pytań odpowiem na maila (mój adres to monikach@diety.poznan.pl) Pozdrawiam, Monika Chrzanowska