Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LittlePiceOfShit

ciąża ?

Polecane posty

Gość LittlePiceOfShit

cześć mam 17 lat 3 tygodnie temu kochałam z moim chlopakiem bez zabezpiecznia dodam że to były dni nie płodne (cykl 33 dniowy) i że nie kończył we mnie bardzo uważaliśmy chociaz wiem ze bylo to lekkomyślne i nieodpowiedzialne by robic to bez używania żadnego środku antykoncepcji ostanio boli mnie w podbrzuszu i mam lekko podwyższoną temperature (36,8) piersi mam troche obolale ale jak zwkle przed okresem (powinnam miec za 2 dni). do tego mam laktacje od okolo roku ale mamie jest szkoda pieniedzy na lekarza. naczytalam sie na roznych forach na ten temat ale zamiast mnie jakos podniesc na duchu jeszcze bardziej mnie doluja i chodze caly cza zdenerwowana Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi prosze bez żadnych glupich uwag

Gość shippd
hej, mam identyczny problem co ty i tez mam 17 lat hehe. ja do tego mam jeszcze mdlosci i bole brzucha ze nie moge wogole chodzic. cos jeszcze zauwazylas u sb?

Gość LittlePiceOfShit
nie tylko podwyższona temperature ale ona moze byc wynikiem przeziebienia bo jak jestem w domu a tutaj panuje chlodny i wilgotny klimat to caly czas mam katar . nie mam zadnych zachcianek, mdlosci, zawrotow glowy tylko martwia mnie te bole brzucha i temperatura ale nom powinnam sie przekonac za 2 dni mam nadzieje ze z samych tych nerwow sie nie spozni okres bo wtedy bede odchodzila od zmyslow

Gość LittlePiceOfShit
zapomniałam wspomniec o "opuchnietym" podbrzuszu

Gość dodam jeszcze
Dziewczyno przeciez do ginekologa mozna isc za darmo, to odnosnie tej laktacji, matka nie chce z Toba isc to idz sama, i zrob test ciazowy

Gość LittlePiceOfShit
tutaj gdzie mieszkam (zagranica) niestety ginekolog jest platny

Gość shippd
ja okres powinnam miec 28-29 lipiec ale daje max do 6 sierpnia czekam i robie ponownie test . bo 4 dni temu robilam i wyszly negatywne czyli za wczesnie jeszcze, lub moze nie jestem.. te ostatnie dni jak tylko wstane to odrazu wymiotowac mi sie chce i brzuch kuje chlopak moj to zauwazyl dzis i mowi .. a moze ty w ciazy jestes?? a ja w beke i mowie nie wiem.. a tak ogolem to skad jestes? :)

Gość dodam jeszcze
gdzie mieszkasz? A lekarz rodzinny? Tutaj gdzie mieszkam- za granica -ginekolog tez jest platny, ale mozna dostac skierowanie od rodzinnego i wtedy jest bezplatny.

Gość shippd
chyba dzis pojde do lekarza,ale nie wiem od czego zaczac..hyhy

Gość LittlePiceOfShit
Z Polski ale obecnie mieszkam w Anglii mój chłopak mnie uspokaja i zapewnia ze nie mozliwe bo przeciez uwazal i ze sama widzialam nom fakt ja tez tego pilnowalam jak mialam dni plodne zawsze sie zabezpieczalismy i to byl 2 raz jak robilismy to bez zadnego zabezpieczenia musze byc dobrej mysli bo chce miec dzieci ale nie teraz jeszcze za wczesnie

Gość dodam jeszcze
najlepiej od Dzien dobry a potem juz samo pojdzie

Gość LittlePiceOfShit
poprawka * w irlandii północnej ale jest to część anglii :)

Gość shippd
kurwa..ja tez z angli .. to lepiej dopasowanie byc nie moglo :)

Gość shippd
a gdybys naprzyklad jednak byla to jak myslisz by twoj zareagowal?

Gość dodam jeszcze
Little wiec masz lekarza pierwszego kontaktu, najpierw udaj sie tam, zreszta ewentualna ciaze i tak on bedzie musial potwierdzic. Najlepiej zrob jutro test, choc twoje objawy to raczej na okres wskazuja. Laktacja w Twoim przypadku to ewidentne zaburzenia chormonalne,

Gość shippd
@dodam jeszcze , mam takie pytanko bo ja chyba dzis pojde do lekarza bo juz nie cierpliwa jestem, co mam powiedziec temu lekarzowi,ze podejrzewam u siebie ciaze czy jak? i on mnie zbada czy wysle na jakies badania bo nie wiem jak to wyglada.. moze ty bardziej rozeznana

Gość LittlePiceOfShit
moj chlopak jest juz pelnoletni jestesmy juz prawie 2 i pol rokuale napewno tak jak ja zalamal by sie ale duzo o tym rozmawialismy i sądze ze by mnie wspieral chociaz wiadomo co by mu odwalilo potem

Gość LittlePiceOfShit
@dodam jeszcze dziekuje ci za odpowiedz poczekam dwa dni do spodziewanej miesiaczki a jezeli sie bedzie spozniac zrobie test i wtedy sie wszystko okaże

Gość shippd
aha no ale nawet jak bedziesz miala ten okres to wrazie W skocz do cliniki na badanie krwi czy cos bo roznie bywa ja to samo zrobie dla pewnosci ze np mam okres to ulga a okaze sie ze np jestem w 2tc..hehe

Gość dodam jeszcze
Nie wiem jak to jes w anglii, ale zrobila bym dokladnie tak jak napisals, bo chociaz test wyszedl Ci negatywnie to objawy masz niestety ciazowe, dla pewnosci zrob rano jeszcze raz test, i powiedz lekarzowi jakie masz objawy.

Gość LittlePiceOfShit
życze ci żebyś tego dzidziusia nie miala bo dziecko to powinno sie miec jak sie juz ustatkuje bynajmniej takie jest moje zdanie :) Co do tego okresu w ciazy to z tego co ja sie naczytalam (a bylo tego duzo) to mozesz miec bardzo skąpą miesiaczke i krótką @dodam jeszcze: mam kolezanke i miala tak samo jak ja laktaje oraz bolesne miesiaczki i poszla do ginekologa i lekarz powiedzial ze moga podejzewac rana szyjki macicy a ona jest w moim wiku i trohe sie boje niedlugo jade do polski to zaciagne mame bo to tak samo mnie martwi

Gość shippd
no to lepiej sprawdze bo roznie to bywa.. w razie czego od jutra przestaje palic chociaz do czasu az to sie rozwiaze.. hehe a powiedz mi @dodam jeszcze, czy wogole takie objawy co mam od srody( to byl 25lipiec) czylli 3-4 dni przed @, moga sie pojawic przed okresem? czy pierwsze z objawow pojawiaja sie dopiero po okresie wlasnie..?

Gość shippd
hehe no wiem wlasnie troche mi za wczesnie jeszcze zeby miec dziecko..ale jak to zawsze ja mowie " Co Bog da,to bedzie " bylo by ciezko napewno ,duzo by sie pozmienialo no ale wierze w siebie ze z moim kochanym chlopakiem dalibysmy rade..

Gość LittlePiceOfShit
ja tak samo jezeli by bylo to bym to dziecko kochala i starala sie byc dobra matka ale tak samo bym chciala zdobyc dobre wykrztalcenie zeby je miec potem za co utrzymac a jedynie bym mogla liczyc na mojego chlopaka i jego rodzine z ktora mam bardzo dobre relacje bo na moja bybm nie mogla liczyc bo bym im wstyd przyniosla

Gość dodam jeszcze
Dziewczyny, zycze wam by ciazy nie bylo, a jak juz pojdziecie do lekarza to poproscie o recepte na tabletki anty. Little Ty nie pros, Ty sie najpierw dowiedz skad u Ciebie ta laktacja, nie czekaj na Polske tylko idz do rodzinnego w Anglii. A odnosnie Twojej rodziny, czym bys im wstyd przyniosla tym, ze starala bys sie byc dobra matka? Znikam juz dobranoc

Gość shippd
no oczywiscie bardzo dobrze myslisz :) ja tak samo wlasnie ..bo np nie ktorzy mysla oo siedemnastolatka gowniara i w ciazy.. ale to sa juz naprawde takie puszczalskie panny ktore potem jak sie okazuje ze maja brzuch to panikuja i szukaja kola ratunkowego ale sa tez i te normalne 17latki co wiedza co to seks i gdyby nawet zaszly w ciaze to wierzyly by w siebie wiedzialy ze poprostu tak mialo byc i by szly do przodu no trudno raz sie zyje

Gość dodam jeszcze
shipp, nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie, az tak bardzo doswiadczona to nie jestem, tylko jedno dziecko i jakos nigdy mnie to tak do konca nie interesowalo, kiedy pojawiaja sie pierwsze objawy.

Gość LittlePiceOfShit
tym ze zaszlam w ciaze w tak mlodym wieku mimo że polowa miastowych"dewot" miala dzieci w wieku 18 -20 lat ale moze wtedy byly takie czasy i nie bylo to nic takiego strasznego @shippd zrob te test i sie przekonasz ja tak samo zrobie :) badzmy doberj mysli bo przez ten caly stres to juz nie wiem co robic mam. a papierosy pale od 3 lat i mam regularne miesiaczki ;o

Gość shippd
@dodam jeszcze dziekuje za odpowiedzi na moje pytania, 3maj sie Dobranoc , pozdrawiam :)

Gość shippd
nie wiem czy dzis isc do lekarza..czy jednak poczekac do tego 6 czy okres sie nie pojawi ,bo ostatnio mam nieregularne..hmm bo test zostal ostatni bo kupilam three pack hehe i troche mi go szkoda :D