Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rzeszowianka20

Bardzo boje się że zaciąze .. Jaka jest najlepsza antykoncepcja przed 1 razem ??

Polecane posty

Gość w 9 tyg ciązy straciłam
prezerwatywa matole

Gość doswiadczonyruchacz
jak nie chcesz brac pigulek, to ja mam metode, ktora stosuje od 12 lat, odkad zaczalem wspolzyc. zawsze zakladam prezerwatywe, a jak juz dochodze, to wyjmuje wacka z kobiety i tryskam na zewnatrz: piersi, posladki, brzuch, buzia. jeee i to jest podwojna metoda antykoncepcyjna, bo nie dosc, ze w gumie, to wytrysk nie w srodku a na zewnatrz. jak narazie u mnie jest ona 100% i dziala przez wiele lat.

ja pierdziu,seks ma być czymś fajnym,odstresowującym,a ty jeszcze nie zaczęłaś a już się boisz to lepiej sobie wylej na głowę wiadro zimnej wody a swojemu zajączkowi daj dobrego pstryka w wory a wam przejdzie

Gość ////////////////
czyli co jednak nie dasz mu dluzej czekac? Tak si eboisz tego rozstania?

Gość jeśli dobrze znasz swoje ciało
i występuje u Ciebie śluz owulacyjny, który umiesz rozpoznać, to nie wiem w czym problem? U mnie pigułki w ogóle nie wchodzą w grę, a tak ciągle w gumie całe życie to też nie atrakcja. Ale stosuję metodę objawową, nie ma szans wtedy zajść, zwłaszcza po owulacji, przecież na dobra sprawę nie jesteś płodna ileś dni, tylko kilkadziesiąt godzin. Zawsze dla pewności czekam 3 dni po szczycie, a poza tym obserwuję śluz i super działa.

////---- No włąsnie niewiem co zrobic rok to chyba juz czas ... Do pani niżej mogłabyś napisać cos więcej na czym polega ta metoda czy tzn że nie bierzesz pigułek ani nie korzystacie z gumek? Wyczytałam cos o indeksie perla niewiem czy dobrze napisałam ale to coś podobnego tylko koszt koło 200 złotych...

Niechce go stracić ... Kocham go bardzo wiem że jeszcze by poczekał ale góra pół roku..On i tak długo czekał bo który facet by tyle czekał co on tzn chyba że kocha a facet tez nie może w nieskończonośc czekać jesli robie błedy to przepraszam pisze z pracy...

Akurat metoda objawowa to ostatnia na liście metod:P Sporo dzieci się z niej bierze. Zauważ że autorka ma dopiero 20 lat - nie ma mowy o pewnych w 100% cyklach. A musiałaby z 3-4 cykle uwaznie obserwować objawy, notować temperaturę itp. To tylko dla zdyscyplinowanych i ....odważnych:P JA mam 26 lat i stosowałam tę metodę po wizycie w poradni rodzinnej przed ślubem. I kobietka orzekła,że ta metoda nie jest dla mnie bo nie mam stałego dnia owulacji - na podstawie obserwacji nie da się z większą pewnością ocenić dni płodnych - i bazuję na rosyjskiej ruletce - uda się albo nie. Moim zdaniem w dzisiejszych czasach, w dobie stresu, niezdrowej zywności, wilelu chorób metody naturalne można sobie w zadek wsadzić.

Prezerwatywa dobrej firmy powinna wystarczyć. Swoją drogą jeśli aż tak się boisz ciąży to może się wstrzymaj? Jak chcesz czerpać przyjmenosc z seksu bojąc się panicznie konsekwencji????

;* Ja 20:08:38 Hej misiaczku:* 800 20:09:04 co tam u ciebie slychac?? Ja 20:09:39 A bardzo dobrze ;p Nawet bardzo niedawno wróciłam ;p A u koteczka? Ja 20:09:48 Zarobiłam 5 dych xd Ja 20:09:54 I jeszcze sie ośmiałam xd 800 20:09:55 to sie bardzo cieszexd 800 20:10:10 powiem ci ze tak srednioxd bo dzisiaj duzo myslalem o naszej wczorajszej rozmowie.. Ja 20:10:50 Nom ^^ Heh te dziewczyny nawet pojętne odkryłam w sobie chyba nowy talent xd Tak ? I co wymyśliłeś coś ciekawego? 800 20:11:36 narazie nic takiego ciekawego nie wymyslilem, ale zaczynam zauwazac ze my chcemy czegos innegoxd Ja 20:12:03 Tzn czego innego chcemy ?? 800 20:12:39 np z seksem, religia, ty bys sie juz niedlugo chciala ustatkowac i wogolexd 800 20:14:23 i juz czasami naprawde sam nic nie wiemxd Ja 20:15:07 Niee do ślubu mi sie nie śpieszy kotek bo zaplecze finansowe musze miec bogate póki co średnio z tym to tak wiesz xd No ale pojaśnij mi czego ty chcesz jak to ujałeś xd 800 20:15:34 przeciez dobrze wiesz.. pisalem ci to wiele razyxd Ja 20:16:38 Powiedziałeś że mnie kochasz ślubu wiesz że niechce teraz za kilka lat niewiem 3-4 w tej kwesti sie zgadzamy .. Sex ci nie przeszkadzał bo mówiłes że mnie kochasz i ci wystrarcza narazie jak jest a potem sie zobaczy ... 800 20:17:28 a co jesli teraz jest te potem?? Ja 20:17:57 Tzn że ci nie wystarcza tak ??.. 800 20:18:25 tobie nie przeszkadza brak seksu, a mi tak.. Ja 20:19:13 Aha więc już podjąłeś decyzje widze 800 20:19:23 podjalem?? 800 20:19:35 oswiec mnie:> Ja 20:20:14 Skoro tak jest to cóz moge zrobić .. Powiedziałam ci że dla mnie to za wcześnie bo sie sparzyłam na facetach niechce czekac z tym do ślubu napewno ale chodziaz do narzeczeństwa może troche wcześniej jeszcze nie jestem gotowa,,, 800 20:20:45 ja to wiem, i tak nie moglbym tobie przeciez tego zrobic 800 20:21:02 bo skoro chcesz do slubu to do slubu 800 20:21:16 za bardzo ciebie szanuje aby ciebie namawiac czy cos 800 20:23:20 i wiem ze nie jestes gotowa.. Ja 20:23:38 Niekoniecznie do .. Ja to przemyślałam dobrze chce wcześniej napewno bo kota w worku sie nie kupuje myślałam przed narzeczeńśtwo coś takiego .. Rok to dla mnie troszke krótko minimum 1.5 to juz byłabym bardziej pewna.. Ja 20:24:22 Póki co nie .. Ale staram cie jakoś zaspokajać jak moge to przecież wczoraj 2 razy doszedłeś chyba zle nie bylo... 800 20:24:47 przeciez nie mowie ze bylo zle.. Ja 20:25:18 No to doczego zmierzasz co ja moge zrobić?.. 800 20:25:48 przeciez narazie ci mowie ze myslalem o tym po wczorajszej rozmowie.. Ja 20:26:11 Ehh... Ja 20:26:21 Ja myślałam że chcesz sie rozstać... Ja 20:26:27 Bo tak to zabrzmiało .. 800 20:27:05 ty tego nie odczuwasz, ale ja odczuwam brak seksu a nie chce ciebie namawiac ani nic bo bym sie z tym czul zle Ja 20:28:27 Jeszcze zanim sie poznaliścmy tez mówileś że pół roku nie uprawiałeś i jakoś sobie radziłeś , wiesz ja to rozumiem doskonale że brakuje ci tylko niewiem co moge zrobić ja sie staram jak moge przeciez żebyś chodził zaspokojony.. 800 20:29:13 i wlasnie o tym myslalem ze myslimy o czyms innymxd Ja 20:30:38 Kotek niewiem , ja tego tak nie odczuwałam i wgl 800 20:30:58 wlasnie.. a mi naprawde jest ciezko.. Ja 20:31:16 To może skoro faktycznie tak jest chcesz przerwy, przemyśleć sobie coś niewiem ... 800 20:32:32 nie wiem, naprawde juz nie wiemxd 800 20:32:42 wydaje ci sie ze przerwa bedzie dobra?? 800 20:32:45 bo mi raczej nie Ja 20:33:58 Wiesz może jakieś wyciszenie teraz pojedziesz do domu przemyślisz sobie czy dasz rade wytrzymać pół roku do roku bo ja jak sie zdecydowałam to zrobic to własnie taki okres był niecałe 2 lata że byłam pewna że chce to sie czuje no i wiesz... 800 20:34:51 ale ja nie wiem czy bede potrafil to zrobic.. bo tak naprawde chcesz to zrobic po slubie 800 20:34:56 a zmienilas zdanie przezemnie Ja 20:36:36 Wiesz to nieważne wcześniej tez chciałam i nic z tego nie wyszło bo gdyby nie tel juz dawno byłabym po .. I to nie tak że chce no poprostu mi sie odmieniło i chce wczęsniej to nie jest twoja wina napewno poprostu to musze poczuć i to sie czuje czasami przychodzi taki moment i tyle xd 800 20:36:57 oj jest jest:> dobrze to wieszxd 800 20:37:16 ale tez cos pisalas ze jak cos to chcesz to zrobic tylko raz.. wiec to jest jeszcze gorzej dla mnie Ja 20:38:22 Ehh jak mi sie spodoba to na na razie napewno nie poprzestane xd nie znam przyszłosci co bedzie xd Ja 20:39:15 Nigdy takich tematów nie poruszaliśmy,, Powiedziałeś zawsze że mnie kochasz i poczekasz więc troche jestem nieprzygotowana xd 800 20:40:36 juz sam nie wiem czy wytrzymam.. Ja 20:41:25 Ja też niewiem... To ty musisz podjąć decyzje 800 20:41:41 tzn? czy chce czy nie chce?? Ja 20:42:09 Ja ci dam spokój na jakiś czas a ty mi napisz po weekendzie co postanowiłeś tak chyba będzie najlepiej ... JA ci życze wszystkiego dobrego i żeby ci sie ułożyło jesli nam pisane nie jest 800 20:42:38 nie rozumiem?? 800 20:42:46 to nie bedziemy sie do siebie odzywali tydzien? Ja 20:43:22 No jesli masz przemyśleć , ja już niewiem sama z tego wszystkiego co mam mówić .. Ja 20:44:39 Ja niechce cie ograniczać chce żebyś byl szczęsliwy , bo jesli tak jest że tak sie czujesz to cie unieszczęśliwiam tak to rozumuje i lepiej żebyś poznał kogoś z kim będziesz .. bez powodu mi tego nie mówisz i to akurat dziś ... 800 20:45:08 dlaczego akurat dzis? 800 20:45:26 sama mi mowilas ze mam ci o wszystkim mowic 800 20:45:34 a ze dzisiaj naprawde tak myslalem o tym 800 20:45:40 to mam juz nic nie pisac?? Ja 20:45:53 W niedziele miałeś dużo pracy programowania a myślałes o nas chyba ci doskwiera.. Wiem i dobrze że mi powiedziałeś bardzo dobrze Ja 20:46:40 Nie , nie ja tylko szukam wyjścia .. Myślałam że chcesz przerwy czy coś .. Ale skoro niechcesz to w porzadku xd 800 20:46:42 czyli co masz na mysli piszac "a myslales o nas chyba ci doskwiera?? 800 20:47:02 dzisiaj duzo programowalem, bylem w sklepie 800 20:47:12 teraz np tez programuje Ja 20:47:24 Bardzo dobrze że mi powiedziałeś Ja 20:47:32 Tylko niewiem co mam zrobić kompletnie... 800 20:47:51 ja tez nie wiem co mam zrobic.. bo jak np nie wyjdzie nam przez to?? 800 20:48:01 ja po prostu chcialbym ciebie nie zranic.. Ja 20:49:27 Sama niewiem też co zrobić .. Bo jesli naprawde tak zle jest że chodzisz zły czy coś .. Ja 20:50:18 I tak będzie mnie bolało czy tak czy tak .. Ja mam serce niestety .. 800 20:50:54 "ja mam serce niestety" ? dzieki.. Ja 20:51:00 Niewiem staram sie jak cholera .. Obiecaliśmy sobie że będziemy sobie o wszystkim mówić zawsze i razem podejmiemy decyzje i wszystko xd Ja 20:51:33 Ej.. To nie chodzi że ty nie masz.. Tylko że ja mam i mnie boli niewazne czy teraz czy potem.. 800 20:51:47 ale tak wyszlo z tego.. Ja 20:52:03 Zle zrozumiałes zreszta ja tez nieskladnie pisze bo jestem zdenerwowana troche i szyk przestawiam... Ja 20:52:26 Nie , nie nie tak miało wyjsc chodziło mi że mnie i tak będzie bolało bo dużo dla mnie znaczysz naprawde... 800 20:52:53 a pamietasz jak ci w styczniu mowilem abys sie nie angazowala i wogole.. Ja 20:53:28 Pamiętam tylko że potem z tego co wiem oboje sie zaangażowaliśmy w równym stopniu.. Ja 20:54:04 Po tym wydarzeniu kotek , sam mówiłeś do mnie że ci ta blokada opadła i że czujesz sie szczęsliwy.. 800 20:54:22 bo opadla.. Ja 20:55:06 No to dobrze. To co zrobimy teraz... 800 20:56:25 nie wiem, naprawde nie wiem Ja 20:57:09 Chcesz sie rozstać?., Myślałeś o tym?.. Jesli dla ciebie to za dlugo te pół roku to ja to zrozumiem nie mam do ciebie o to żalu... Ja 20:57:31 Naprawde jesteś mi bliski i życze ci wszystkiego dobrego.. 800 20:57:58 a ty chcesz sie rozstac? 800 20:58:13 dla mnie tez naprawde duzo znaczysz.. 800 20:59:53 bo jestes osoba na ktora sie otworzylem.. Ja 21:02:02 Ja niechce , ale ja cie szanuje i chce żeby tobie było dobrze ., widzisz nawet o sobie nie mysle tylko o tobie żeby ci było dobrze ja jakoś przezyje jak ty masz być szcżesliwy to mi przejdzie z czasem licze na to teraz będe miałam raporty bilanse spróbować będe jakoś zapomniec i wbić sie w wir tego może bym wzięła wiecej zleceń może zostane w krakowie na mieszkaniu z kilka dni wezne od ciotki klucze żeby mi jakoś to wszystko nie przypominało niczego , sama niewiem widzisz no kocham cie i jak tak ma być dobrze dla nas to mna sie nie martw nie zgine taki żartw lekki xd A tak serio kocham cie bardzo i napewno rozstawac sie niechce .. 800 21:03:11 ja tez sie nie chce.. Ja 21:03:16 Widzisz u mnie też tak było że mi dużo pomogłeś dla mnie liczysz sie tylko ty .. Mimo że mam znajomych i do kogo sie otworzyć jakoś też nie mogłam za cholere i dlatego tak mi ciężko jest.. 800 21:04:09 a u mnie jest tak ze ja sie o siebie nie martwie, tylko o ciebie, bo nie chce abys plakala czy byla smutna Ja 21:04:52 To u mnie tez tak jest właśnie .. No i co tu robić ^^ Niewiem sama .. Wiesz naprawde dużo dla mnie znaczysz bardzo dużo... 800 21:05:52 ty dla mnie tez:* Ja 21:07:07 Może jakoś sobie pomyśl niewiem zastanów sie .. Może niewiem wyszalej ..Juz jestem skłonna isc na ustepstwa i na ten czas możemy zostać znajomymi a potem sie zobaczy czy damy tak rade czy nie.. Jak tak to albo sie urwie kontakt albo niewiem sama .. Juz głupoty gadam ale może to nie takie żle rozwiązanie pomogloby ci cos czy nie?.. 800 21:07:46 naprawde chcesz sie rozstac na jakis czas i zobaczyc co bedzie potem?? 800 21:07:51 takie rozstania nic nie daja.. Ja 21:08:39 Właśnie pytam bo niewiem jak ty to widzisz czy by coś pomoglo xd Możer gdybyś zatęsknił byłbyś pewny bardziej albo sie wyszalał skoro co brakuje to jestem sklonna dać ci nawet wolną ręke 800 21:09:14 taa wyszalal.. przeciez z tego nic dobrego nie wyjdzie.. 800 21:09:18 sama dobrze o tym wiesz Ja 21:10:01 No pewnie tak, głupoty gadam heh xd Ja 21:11:00 To pomyśl kotek i tyle ja spóbuje sie ba

Gość jeśli dobrze znasz swoje ciało
Nie mówię o metodzie objawowo termicznej, bo szlag mnie trafił z nią po miesiącu próbowania, no ale trzeba czytać uważnie, nigdzie nie napisałam, że stosuję tą metodę. Też mam bardzo nieregularne cykle, dlatego też się u mnie nie sprawdza. Ja mówię o czymś kompletnie innym. Po szczegóły odsyłam do książeczki Miłość i płodność - Mercedes Arzu Wilson. Za długo by tutaj tłumaczyć dokładnie.

Gość ////////////////
Jesli nie chcesz zajsc w ciaze a chcesz rozpoczac wspolzycie to badz odpowiedzialna mloda kobieta i idz do lekarza po tabletki anty, wybierz dobrego lekarza i niech Ci dobierze odpowiednie tabletki.

No ok - obserwacja śluzu. Ale wystarczy choroba. stres, podwyższona temperatura i śluz się zmienia!!!! A w tak młodym wieku to raczej potrzeba pewniejszej metody. A książkę o której piszesz czytałam:) Ciekawie opisane ale jak dla mnie to utopia