Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanita

trudne relacje z rodzicami

Polecane posty

Gość joanita

tak sie sklada, ze moi rodzice uwazaja wyzsze wyksztalcenie za rzecz podstawowa, jak pierwszy raz podtanowilam rzucic studia to zaczeli mnie traktowac jak kogos gorszej kategorii, ojciec sie w ogole nie odzywal do mnie. nie moglam tego zdzierzyc i nasciemnialam im, ze sie reaktywuje zeby miec troche spokoju. od razu z powrotem stalam sie kochana coreczka i tak ciagnelam to klamstwo az nie przyszedl czas wynikow egzaminow i bylo wiadomo, ze nawet na zaden egzamin reaktywacyjny nie poszlam. dzis przyjezdzaja rodzice i zastanawiam sie jak z nimi rozmawiac, tak naprawde zrobilam to, bo nie chce byc traktowana jak jakis degenerat i tylko tyle. tak przynajmniej przez kilka miesiecy mialam z nimi normalny kontakt. nie wiem czy ich w ogole przepraszac czy po prostu powiedziec co mi lezy na watrobie i w koncu w wieku lat 27. powiedziec, ze nie godze sie na takie traktowanie. jak wy byscie wybrneli z takiej sytuacji? dodam, ze mieszkam z narzeczonym i utrzymujemy sie sami. ojciec jest wsciekly i troche mu sie nie dziwie, ale tu tez chodzi o mnie i moje emocje a bardzo mnie niszczy, ze mam rodziecow, ktorych milosc jest warunkowana tym czy studiuje czy nie. prosze o pomoc

Gość maturks4
Miłość rodziców jest warunkowana nie faktem studiów, tylko twoją głupotą. Jak można kochać, nie szanując? Jak można szanować, kiedy stara krowa kłamie w żywe oczy!!!

Gość równo
Rodzice na pewno Cię kochają i chcą dla Ciebie jak najlepiej. Ale Ty jesteś już dorosła i żyj własnym zyciem, Oni z czasem pogodzą się z tym, że rzuciłaś studia i zaakceptują to w jaki sposób ułożyłaś sobie zycie. Rodzice wybaczaja swoim dzieciom wszystko bo kochają bezwarunkowo, zwłaszcza matki. Z ojcami jest trochę ineczej, bardziej kochają za to kim jest ich dziecko bo chcą się nim chwalić.