Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Do Mam po cesarce. Krótkie pytnie.

Polecane posty

W którym tygodniu ciazy wykonano Wam cc? Ile ważyło wówczas dziecko? Z jakiego powodu wykonane było cc? Za 2 tyg jadę na ustalenie terminu cięcia. Z powodu rozchodzącej się za mocno kości łonowej. I tak się zastanawiam kiedy mniej więcej takie cięcia się wykonuje. Określa się to na podstawie wagi dziecka?

U mnie cesarkę wykonano w 38 tyg.ciąży. Waga dziecka-3400 g powód cesarki-przepuklina pachwinowa u mnie

Gość ja mialam cc
cc na zyczenie.39tc.waga dziecka-3kg.

Gość MamaCóreczki
JA miałam w 41tc, waga dziecka 4590 i to właśnie dlatego była cc :)

40 tydzień, cesraka nie planowana, 3 dni po termnie porodu, mały ważył 3560kg a dlaczego? hmm, bo nic nie ruszało się do przodu, a po pomiarze miednica poniżej normy, wiec stwierdzili, ze i tak i tak nie urodze, nawet po oksytocynie owszem miałam wybór pomęczyc sie 2,3 dni na oksyt albo za 2 godziny cesarka i bogu dziękuję, ze sie na nią zgodziłam, dziecko owinięte 2 razy pępowina wokół szyji, zielonkawe wody + lekka infekcja położna powiedziała, ze to nasz najlepszy wybór w życiu hehe i cieszę sie, ze miałam taką wspaniałą położną, pomogła mi we wszystkim

cesrakę to miałam dopiero późnie, sorry miało być "cesarka" a i wyliczyli mi na usg wagę młodego powyzej 4 kg, trochę chyba naciągnęli

Gość Na życzenie 38tc
2950g.

CC w 42 tygodniu ciąży - nie dali rady mi wywołać porodu naturalnego. Były 2 podejścia i NIC:P I zrobili cc -a dodatkowym powodem - podejrzenie dużego płodu - i słusznie - syn wazył 4 kg - ja jestem BARDZO drobna.

Gość mama po cc
olanowana cesarke robi się najczęściej ok 38 tc :)

Gość idel
ja mialam zaplanowana na koniec 39 tyg ,dziecko wazylo 3450 i mierzylo 57cm cc mialam z powodu dyskopati i rozchodzacego sie spojenia lonowego

Gość Jabardzo
Cesarka planowana, 40tc, powód - ułożenie pośladkowe. Waga dziecka 3150.

Gość gryczka
Miała cięcie ze wskazań okulistycznych - rozrzedzona siatkówka oka, grożąca odklejeniem, zakaz parcia. Ale nie miałam umówionego z góry terminu. Otrzymałam zalecenie, żeby zjawić się w szpitalu, gdy zacznie się akcja porodowa - pierwsza faza porodu nie była dla mnie zagrożeniem, a kiedy cc wykonuje się gdy poród zacznie się samoistnie, jest to zdrowsze dla dziecka (dla mamy zresztą też). Dlatego cięcie miałam wykonane po całym dniu skurczów rozwierających (przez 14 godzin rozwarcie zrobiło się tylko na 3cm, btw) - był to 38tc+5d. Syn ważył w momencie przyjęcia do porodu ok.3200g.

Gość mijan
mialam cesarke zaplanowana na 39tc ze wzgledu na polozenie posladkowe dziecka, ale odeszly mi wody w 36/37tc wiec mialam wczesnie. Corka urodzila sie z waga 2600.

Kurcze, to jakby robili 1 dnia 39 tc to zostalo mi tylko 24 dni :D

cesarka równo w terminie w ogóle nie planowana. Córka owinęła sie 2 razy pępowina i jakies coś limfatyczne ze mną. brrr strasznie się spieszyli az mi zje*ali cięcie i mam krzywo i zrosty

cesarka planowana(problemy z płucami),mialo byc w 38 tygodniu a robili w 37 z powodu zagrażajacej zamartwicy. Zuza ważyła 2780

Gość taka mama sama
42 tydzień 4300g zielone wody płodowe