Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzacaxx

ile musze miec pieniedzy na remont?

Polecane posty

Gość niewiedzacaxx

witam wszystkim bardzo gorąco. szukam osób, które są wstanie odpowiedzieć na moge pytanie, czy są tu osoby, które pracują na budowie itp? które wiedzą co ile kosztuje posiadam mieszkanie (nie wiem dokładnie jaka jest powierzchnia) ale jest bardzo duże. duzy salon, duza sypialnia. duza kuchnia, garderoba i spore poddasze i średnia łazienka. 2 balkony. jest problem bo mieszkanie jest w stanie surowym :) cegły itd. jest prąd , wylewka i na tym się kończy. czy ktos moze oszacować koszt , ile musialabym miec kasy ze na glanc wypicowac mieszkanko ?

Gość inzynier serwisowy//zablok
W zależności od klasy i jakości ok 5 -10 tyś na każde 10m2 średnio licząc

Gość Laruisa
Wszystko zależy, jaki chcesz mieć standard. Różnice są spore. Możesz dać np. tanią wykładzinę albo marmury i deskę barlinecką. Poza tym od metrażu też dużo zależy. Najdroższa jest kuchnia i łazienka.

Gość inzynier serwisowy//zablok
A sory ty nie masz tynku nawet!!!!!!!!! Ja liczyłem koszt maloania, paneli, płytek, wanny szaf itd. Więc licz 10 tyś średnio. Koszt tynkowania + szpachlowania to ok 40 - 100pln za m2 ściany. Więc za samo potynkowanie i szpachlowanie wyjdzie ci koło 5- 10tyś Bo nie piszesz jak duże.