Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ptaszorrek

czy jest tu ktos kto pracuje jako rekruter?

Polecane posty

Go艣膰 ptaszorrek

to jest zajmuje sie wyborem osob ktore zostana zatrudnione Na co patrzycie przy wyborze kandydata w czasach,gdy ludzie maja bardzo podobne kwalifikacje? Czy jesli nie mam za bardzo do艣wiadczenia,to moge pokazac,ze mam jakies inne atuty (mam dobre studia na najlepszej polskiej uczelni,to jednak dzis nic nie znaczy) ?czy to nie ma znaczenia i liczy sie kto ma wiecej doswiadczenia? Mam za soba wylacznie 2 rozmowy kwalifikacyjne i nie mam pojecia czemu mnie nie wybrali,to nie byly stanowiska z duzymi wymaganiami.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 inzynier serwisowy//zablok
Liczy si臋 do艣wiadczenie a nie studia. Studia to si臋 licz膮 do pracy naukowej. jak m贸wi艂em id藕cie na zaoczne to sie 艣miali艣cie. Ja po zaocznych nie narzekam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmlena07
osobowo艣膰, kto艣 inny wzbudzi艂 wi臋ksz膮 sympati臋, wyda艂 si臋 bardziej odpowiedni na to stanowisko. Trzeba dobry, fajny kontakt nawi膮za膰 z rekruterem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmlena07
osobowo艣膰 decyduje, gdy dwoje lub wi臋cej kandydat贸w ma podobne do艣wiadczenie i wykszta艂cenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmlena07
mojego znajomego w艂a艣nie nie przyj臋li do jednej pracy dlatego, 偶e stwierdzili, 偶e nie b臋dzie pasowa膰 do zespo艂u (a jest programist膮, wi臋c wydawa膰 by si臋 mog艂o, 偶e osobowo艣膰 nie ma tutaj znaczenia)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inzynier serwisowy//zablok
osobowo艣膰 liczy si臋 do zespo艂u A WI臉C W艁A艢NIE SZCZEGULNIE NA PROGRAMIST臉 architekta, osob臋 nadzoruj膮c膮 i tu nie ma nic dziwnego. Ka偶da lepsza firma rektutuj膮ca programist贸w ma psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ptaszorrek
i jakich cech osobowosci ten psycholog poszukuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmlena07
tylko raz rekrutowa艂am do firmy z kt贸rej odchodzi艂am i poproszono mnie, 偶ebym przetestowa艂a kandydat贸w na swoje stanowisko :) wiadomo, 偶e na pierwszym miejscu by艂y wiedza, umiej臋tno艣ci praktyczne, ale ostatecznie jak mia艂am zdecydowa膰 mi臋dzy dwoma najlepszymi osobami, to wybra艂am t膮 z kt贸r膮 lepiej mi si臋 rozmawia艂o, druga by艂a jaka艣 wystraszona, cicha i ci臋偶ko by艂o nawi膮za膰 sensowny kontakt. Moja siostra rekrutuje w firmie w kt贸rej pracuje i te偶 ostatecznie mi臋dzy najlepszymi osobami wybiera t膮, kt贸ra najbardziej jej zdaniem pasuje do obecnej za艂ogi. Naprawd臋 do艣膰 szybko mo偶na stwierdzi膰, czy z kim艣 si臋 dobrze rozmawia, czy nie. Nie trzeba rozmawia膰 przez kilka godzin :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmlena07
"A WI臉C W艁A艢NIE SZCZEGULNIE NA PROGRAMIST臉 architekta, osob臋 nadzoruj膮c膮 i tu nie ma nic dziwnego. Ka偶da lepsza firma rektutuj膮ca programist贸w ma psychologa." nie zgodz臋 si臋 z tym. Akurat mam kilku programist贸w w艣r贸d znajomych, m贸j facet jest programist膮 i zawsze liczy艂o si臋 w rekrutacji do艣wiadczenie i umiej臋tno艣ci. Ten kolega zreszt膮 bez problemu znalaz艂 zaraz inn膮 prac臋, jeszcze lepiej p艂atn膮. Nigdy 偶aden psycholog nie uczestniczy艂 w rekrutacji. Bez sensu pomys艂 w og贸le :). Szczeg贸lnie, 偶e teraz na rynku dobrzy programi艣ci s膮 bardzo poszukiwani. :)

Udost臋pnij ten post