Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfvrv

Dzieci nad jeziorem - problem nagości i załatwiania się wszędzie gdzie popadnie

Polecane posty

Gość dwww NIEEEEEE
odpowiedz na moje pytanie dwww

Gość takijestlaif
rzeczywiście, a szczanie po krzakach i w wodzie i sranie to już wam sie podoba? takie ułożone i wszystkie stoją w kolejkach do toi toia

Bo ciężko jest zrozumieć matce podejście nie- matki. I to, ze np. nie mam ochoty oglądać gołego dziecka, tego jak sika czy zmienia mu się pampersa. Dla matek jest to naturalne, ale zrozumcie też że nie wszyscy maja ochotę to oglądać.

Gość dwww
odpowiedziałam: tak, raziłabym mnie. Tak samo jak goła 18-latka i 80-latka

Gość dwww NIEEEEEE
ale ludzie tu NIE mowia tylko o 1.5 rocznaiku ale dzieciach w roznym wieku rowniez KILKU LETNICH wtym 3,4,5 letich ktore nago biegają N aplazy sa dzieciw roznym wieku nago nie tylko 1.5 roczne ale rowniez przedszkolne, i jak to wyegzekwowac??? To ja sie ciebie dw zapytam jak ty innych ale konkretnie -w czym TOBIE przeszkadza nagie 3,4 ,8,10 letnie dziecko na plaży?

Gość dwww NIEEEEEE
dwww nie czytac co tu ludzie piszą!! na plazy nie chodza tylko gole 1.5 roczniaki czy 2 latki z golymi dupami, ale dzieci w roznym staszym wieku,przedszkolne, zerowkowe ,i mnie razi nagosc dzieci bo ja jako osoboa dorosla nie chodze nago wiec jakim prawem dziekco nagie parodiuje z golą dupa przed innymi??

Gość dwww
hm, nie wiedziałam takich dużych gołych dzieci. Ale ja mało widziałam w zyciu wiec mnie nie bierz pod uwage

Gość a to dobre nie mogę
"Mnie najbardziej razi nagość kobiet opalających się. Góra bez stanika, dół stringi a w okół nastolatki z namiotami w majtkach i małe dzieci wskazujące na te namioty z pytaniem co ten pan ma w majtkach" - to życie, synku, to życie :D Masakra :D

Gość dwww NIEEEEEE
dwww nie widzials dzieci przedszkolnych nago paradującycyh w miejscach publicznych? to co sie z wszystkimi wyklocasZ? jestes JEDYNĄ osobą ktora nie widzi problemu a jak napisalas nie bylas naoiznym swiakdiem nagich dzieci powyzej roczniakow, wiec nie bierze udzialu w tej dyskusji Pierw sama na wlasne oczy zobacz jakie to moze byc odrazające jak ci kilkulatka nad twarzą sie rozkarcza czy fiutem chlopzyk wymachuuje nad twarza i napisz nam jakie wrazenia mialas :oo

Gość o matko jaki problem
Mojemu jeszczed zdarza sie załatwić w majtki wiec na plaże biore 6 par albo wiecej, jak zasika to w woreczek i do reklamówki, w domu do pralki, nie widze potrzeby biegania z gołym tyłkiem, zresztą bała bym sie ze to niehigieniczne, bo dziecko tu usiądzie, tam usiądzie choc moze sie myle.

Gość dwww NIEEEEEE
/////pewnie takim samym prawem jak babki opalają się topless... /// Sorry jestem dzien w dzien na plazy i babki ktore opalają sie w toplec lezą na brzuchu ze tylko plecy im widac a nie cycki

Gość do jezior, rzek w efekcie i do
morza ludzie spuszczają największe syfy, fabryki odpady, gospodarstwa odchody zwierząt i ludzkie szmbo. W jeziorach taplają się psy pelne pcheł i innych insektów a tu wielkie poruszenie bo dziecko zrobilo kupę. Nie ono pierwsze i nie ostatnie. Niestety wszystkie te zbiorniki wodne to takie większe szamba i decycując się na kompiel w czymś takim trzeba być tego swiadomym. Mnie najbardziej się podobalo oburzenie jednej damy na plaży jak jakiś kilkulatek chlopczyk sciągnal majtki i nasikal do wody. Jakze pani byla zniesmaczona ze ona w tym nogi teraz musi moczyć itd, a jak chwile poźniej przeszedl pan z 3 wielkimi psiurami ktore się taplaly w wodzie to Pani zniesmaczona już nie byla. Pomyśl ilu facetów i kobiet moczy w tych wodach swoje nie myte od tygodnia zady i to ci też nie przeszkadza. Od niektorych tak śmierdzi ze przejsć się nie da. Niektózy plywając sobie sikają do wody i to jest cacy, a zachowanie malucha jest fe. Glupota.

Gość dwww
cały czas piszę na przykładzie półtoraroczniaka. Wiec go widziałam, bo to mopje dziecko. Przeczytaj moje posty. Napisałam, że nie widziałm dzieci w wieku przedszkolnym tj. powyżej 3 lat. I nie wykłócam sie, tylko zadaje pytania, bo chce zrozumiec wasz punkt wiedzenia. Niepotrzebnie się pieklisz

Gość dwww NIEEEEEE
//A do jakiego wieku można nago biegać po plaży?// sama chcialabym przezytac czyjes zdanie na ten temat do jakiego wieku uwazają ze dziekck moze gole lataca na plazy czy w miejscu publicznym park,plac zabaw a od jakiego wieku juz nie? ja naprawde was nie rozumiem! jest miejsce publicznie tzn ze nie mozna nago sie pokazywac bez wzgeldu czy ma sie 3 lata czy 13 czy 33 lata, kazdego zasady w miejscu pibl obowązują

Jkaoś dawniej nie bylo rozpowszechnionych strojów kąpielowych dla dzieci. Starszaki plywaly pluskaly się wmajtkach bawelnianych a maluchy tak do 5 czy 6 roku życia na golasa i nikogo to nie razilo, nikt zdrożnych myśli nie mial i nie komentowal glupio bo dzieci to dzieci. Teraz nagle wielka obraza i oburzenie. Sama latalaś bez majtek na wakacjach z mamą i tatą i bylo ok nikt cie nie zgwalcil, pedofil z krzaków nie wyskoczyl. Naprawde mnie przerażają te czasy w ktorych zyjemy i glupota ludzka.

Gość to ja........
byłam ostatnio na plaży i szczerze mówiąc nie widziałam gołych dzieci wszystkie były w majtkach, strojach kąpielowych (pomijam niemowlaki - te były w cieniu i nie zaglądałam w czym one tam leżą) jeden chłopczy ok 2-3 lat zdejmował kąpielówki po wyjściu z wody i krzyczał, że w mokrych majtkach chodzić nie będzie ;) ludzie zakładali dzieciom majtki bo piasem może być zanieczyszczoy i lepiej by dziecko gołym dupskiem na niego nie siadało

Gość a to dobre nie mogę
"Pomyśl ilu facetów i kobiet moczy w tych wodach swoje nie myte od tygodnia zady i to ci też nie przeszkadza. Od niektorych tak śmierdzi ze przejsć się nie da. Niektózy plywając sobie sikają do wody i to jest cacy, a zachowanie malucha jest fe. Glupota" - Sama prawda ale nikt o tym nie myśli w ten sposób. Ja już dawno to odkryłam i nie ma takiej sily, która by mnie zmusiła do kąpieli w jeziorze czy morzu. Basenów też unikam. Co najwyżej nogi wymoczę i tyle. Fuuuj.

Zanieczyszczenie wody to nie jest tłumaczenie- analogicznie wywal swoje rzeczy z kosza na chodnik, już tam przecież jakieś papierki leżą...

na brzuchu? A ja byłam tydzień temu w niedzielę i widziałam ze 4 leżące na plecach bez stanika... A dookoła pełno dzieciaków. Też mi się jakoś mało smacznie zrobiło.

Gość to ja........
a swoją drogą to słyszałam o dorosłych sikających do wody :-0 więc nie myślcie, że to tylko dzieci tak robią

Gość dwww NIEEEEEE
//cały czas piszę na przykładzie półtoraroczniaka. Wiec go widziałam, bo to mopje dziecko/// dwww czyli ty jedyna swoje dzecko z gola dupa na plazy puscilas aby nobie nago latal jako jedyne twoje dziekck? tak ztwojego wpisu wynika ze twoje dziekco 1.5 r. bylo jedyne.Czego je uczysz? ze kazdy ma stosunkowac sie do zasad panujących a ono jedyne moze ich nie przerstzregac? ni pieknie, pozniej widze jak takie dzieci sie zachowuja przy innych ludziach mysląc ze swiat nalezy przystosowac do ich potrzeb a nie dowrotnie .Tka samo w parku lub w centrum rynku do fonatnny dzieciaki gole wlaza a ludzie obok w kawiarni cos jedzą .Obrzydliwe Ucz dziecka ze zasady wszystkich obowiazuyje a one nie ejst wyjatkiem bo wychowasz kolejnego roszceniowca ktora ma w dupie normy spoleczne

Gość alohalocha
no pewnie, że dorośli sikają i wcale sie z tym nie kryją

polly nie widze analogi. Ale dla kogoś siki 3 latka sa odrazające a siki 60 latki ktoa udaje ze plywa a leje do jeziora są cacy. Tylko dlatego ze 3 latek udawac nie potrafi tylko robi to ostentacyjnie. Dlatego tepmy bezmyslnosc i patrzmy na problem szerzej. Większosc ludzi leje do jezior, rzek, basenów itd tylko nikt z tym sie nie afiszuje. Decydując sie na kąpiel powinnismy o tym mysleć.

Gość to ja........
mnie nie razi półtoraroczne gołe dziecko :D bardziej mnie razi młodzieniec na plaży z puszką piwa, popierosem i głośnymi przekleństwami :-0

Nie wiem, co trudnego jest w zrozumieniu, ze nie jest niczym ciekawym patrzenie na gołe dziecko wypinające się obok na piasku. Tak samo jak drażniące są pety odgaszane w piasku, nawet te babki topless jeśli komuś przeszkadzają. Dla mam nagość tego dziecka jest czymś powszednim, ale nie wymagajcie tego od wszystkich.

Gość no dokładnie też tak myślę
sikające dziecko to najmniejszy problem, jak sobie wyobrażę jak woda wpływa do pochew innych bab, jak obmywa ich odbyty, jak obcy, często brudni i śmierdzący kolesie myją w niej swoje stare, owłosione jaja i wymywa im ser spod napletków, to mi się autentycznie na bełta zbiera :O A ktoś inny obok płynie i nabiera tej wody w usta :O O żesz koorwa :O

Gość dwww
tak, skupiam się na swoim dziecku :) SWiata poza nim nie widzę :) a co do norm społecznych - ono jeszcze nie czai o co chodzi. Jak przyjdzie czas to zaczai :)

Gość dwww NIEEEEEE
Arszenika* to ja bym ci mogla napisac o facecie ktory ostatnuo chodzil bez majtek z fiuteem na wierzchu i sie kąpal nago , wiec to znaczy ze mamy nagosc tolerowac? niee?!! nie mozna golym chodzic w niedozwolonych miejsach i to sie tyczy kazdego wieku.Bbay toples to paskuctwo, facet goly tez jak i dzieci w roznym wieku nie mające majtek na dupie tez to jest odrazające