Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaIgora

mój syn ma 8 miesięcy i nie siedzi

Polecane posty

Gość mamaIgora

Witajcie,zastanawiam sie dlaczego z niego taki leń,ma juz prawie 9 mies i nie umie sie sam podniesc do siedzenia... jak go sadzam to siedzi ale nie ma pelnej rownowagi,polozony na brzuchu proboje wstawac ale to jeszze nie to. Powiedzcie mi mamy jak bylo z waszymi maluchami??

Gość waccciia
Moja tak mniej wiecej w tym wieku zaczela,moze 9 mcy. z raczkowania

Gość mamaIgora
podobno dziecko zaczyna siedziec albo z pozycji" z plecow" albo obraca sie na bok i wtedy jakos siada,to prawda??

Gość ma-ma...
mój synek siadał dopiero z raczkowania na przełomie 9 i 10 m-ca. Dużo wcześniej wstawał, ale usiąść nie umiał.

Gość corka usiadla w 9
miesiacu- a ja juz doszukiwalam sie chorob i schorzen-nie docieralo do mnie, ze nie kazde dziecko siada w pol roku. Syn usiadl jak mial 7 miesiecy.(corka byla bardziej pulchna-moze to bylo przyczyna?) Powiem Ci ze lekarz mi powiedzial,im pozniej dzieco usiadzie tym lepiej dla jego kregoslupa

Gość Monia001
Witaj! Miałam ten sam problem, synek nie siedział i nie raczkował. Poszłam do pediatry, dał skierowanie do neurologa, neurolog skierował go na usg przezciemiączkowe, ponieważ chłopiec ma dużą głowkę i może mieć wodogłowie! Byłam przerażona krótko mówiąc. Naszczęście usg wyszło dobrze. Gdy miał 8,5 mies posadzony siedział w miarę stabilnie, po skończeniu 10miesiąca zaczął posuwać się na pupie :) Taki wymyślił sposób na poruszanie się i naprawdę dobrze mu to idzie :) Sam usiadł tydzień temu, za kilka dni kończy 11 mies. Może taka uroda naszych dzieci, że późno siadają!

Gość srdfjhgk
A ZA CO TE DZIECKO W WIEKU 8 M-CY MA SIEDZIE??????;)KRYMINAL OD 18 LAT

Gość mamaIgora
My mielismy usg główki w 3 mies i tez wszystko bylo ok. tez juz zaczynalam sie marwic ale wiem ze kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tepie,tylko ze moja pediatra powiedziala ze wiekszosc dzieci siada w 6 i dlatego sie martwilam

Gość ojtam ojtam
mój chodził tak za palce wcześniej niż potrafił usiąść z leżenia... usiadł jak miał 11 m-cy - i też nie raczkował a przesuwał się na nodze - teraz ma 20 m-cy i siada, wstaje, biega, raczkuje

Gość moja siostrzenica
nie siedziała do 10 miesiaca- od razu wstała teraz biega, skacze...