Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanmama

Jestem zalamana-9 miesiecy po porodzie a ja od grudnia nie chudne

Polecane posty

Gość zalamanmama

Jestem po drugiej ciazy. W ciazy przytylam do 87 kg. Urodzilam w pazdzierniku. Do grudnia spadalo cudownie-od grudnia waga stoi w miejscu. Nie wiem co mam robic-staram sie ograniczac jedzenie, ale mam wrazenie, ze to nic nie daje. Jak spadnie 2 kilo, to za kilka dni i tak wraca. Waze 73 kg, a moja waga marzenie to 60. Naprawde jestem juz zalama. We wrzesniu mam wesele siostry. Mialam na nim wazyc 60 kg, ale to chyba nierealne. Dzis jak to sobie uswiadomilam nawpieprzalam sie czekolady...Teraz mam wyrzuty sumienia. Nie moge patzrec na swoje sadlo. Wygladam jak potwor. Nie wiem jak moglam sie doprowadzic do takiego stanu.

Gość nie załamuj się moja droga
idź do labolatorium i sprawdć sobie poziom tsh, być może masz poporodowe zapalenie tarczycy.

Gość adinnaaaa
a przed ciaza ile wazylas?

Gość załamannamama
przed ciaza wazylam 63 kg. TSH mam w normie bo jestem pod opieka endokrynologa (mam guzy na tarczycy)

Dieta jest wazna ale nie najwazniejsza radze zainwestowac w ruch 9i zobaczysz , ze zacznie lecieic. I pamietaj , ze odchudzanie nie polega na jedzeniu bo wtedy organizm przejdzie na rytm glodoway i owszem schudniesz ale po jakims czasie przytyjesz tyle samo z nawizka. Jedz 5x/dzien wtedy ropedzisz metabolizm + cwiczenia i zobaczysz, ze na mies schudniesz nawet 5kg.

I pamietaj , ze odchudzanie nie polega na jedzeniu" mialo byc na niejedzeniu* sorki

Gość lajla90
Ujemny bilans kaloryczny i nie ma opcji,ze nie schudniesz. Odchudzanie to zazwyczaj trudna sprawa, zacznij juz dzis,a jak zobaczysz efekty to Cię zmotywuje.

Gość a może bierzesz
tabletki anty?? ja po drugim porodzie schudłam od razu 10-12 kg. i ważyłam 56 kg do schudnięcia po 5 tyg od porodu zostały mi 4 kg ale zaczęłam brać tabletki anty i momentalnie waga podskoczyła na 62 kg. uzgodniliśmy z mężem że będziemy stosować inną metodę antykoncepcji. i dopiero teraz po pół roku od odstawienia tabletek waga zaczęła powolutku spadać w dół. ważę ok 58 kg w miesiąc spadły 4. mam nadzieję że zachowam tendencję spadkową i wrócę do wagi z przed ciąży. na szczęście córa zaczęła chodzić to ruch mam zapewniony

Gość karmisz piersia?
Ja karmiąc schudłam w 4 miesiace 15 kg. Nie ćwiczyłam, po prostu taki metabolizm miałąm przyspieszony ( fakt, że też ograniczałam czekoladę i smażone rzeczy by mały nie miał problemów)

Gość Bećka^^
Samo ograniczenie jedzenia nie wystarczy, z kolei o dwa kilo to się czasem może waga wahnąć w ciągu dnia. Skoro wyniki badań masz w porządku, to może po prostu potrzebujesz więcej ruchu? Spacery, bieganie? Regularnie, minimum pół godzinki dziennie, bo dopiero po ok. 20 minutach organizm zaczyna spalać pokłady tłuszczyku. Zresztą poczytaj sobie: www.trenujmadrze.pl . Mam nadzieję, że Ci się uda - powodzenia!

idź do dietetyka, jeśli możesz zainwestuj w zabiegi kosmetyczne szczególnie masaże połączone z dietą.

dziewczyny tu piszą o ruchu... ok. U mnie osobiście się nie sprawdziło głównie z powodu braku czasu i zmęczenia.

eee, powiem Ci, że u mnie samo w ogóle nic nie spadło z wagi. Musiałam zastosować dietę. Ciesz się, że cokolwiek zrzuciłaś nic nie robiąc - ja nie miała tyle szczęścia. Moja rada - po prostu musisz zastosować dietę, nie ma wyjścia :(

Mój mąż - ciężki przypadek - zastosował dietę Dukana i schudł 15 kg bez ćwiczeń. Ja też ją stosowałam ale ja miałam do zrzucenia po ciąży tylko 5 kg. Dieta skuteczna i bardzo kontrowersyjna.

Dukanowi odebrano prawo do wykonywania zawodu za tą dietę. Jest bardzo niezdrowa i szkodliwa, bo obciąża nerki. Lepiej zastosować zdrową dietę, typu MŻ - jeść wszystko czego organizm potrzebuje ale w niewielkich ilościach, ograniczyć słodkie napoje, słodycze, tłuste potrawy, zrezygnować z sosów, fast foodów i przekąsek typu chipsy. Efekt nie taki natychmiastowy jak przy diecie proteinowej ale za to zdrowo i bezpiecznie ;)

Jordan.pl dziewczyny tu piszą o ruchu... ok. U mnie osobiście się nie sprawdziło głównie z powodu braku czasu i zmęczenia. " A co Ty myslisz, ze my wszytskie maamy kupe czasu na cwiczenia i nie jestesmy zmeczone? :D ha! Nie rozsmieszaj mnie! Ja po polozeniu dieci spac (okolo 21) najchetniej poszlabym wziazc prysznic i do spania bo padam na nos ze zmeczenia ale nie ma zmiluj i musze 3x/tydz cwiczyc przez 45min :( Ale nie narzekam bo widze efekty swojej gimnsatyki. Trezba ruszyc tylek i tyle ;)

Gość kasiiunkia0933
Autorko miałam podobnie jak ty, waga po drugim dziecku 86kg, po 2 latach dopiero zaczęłam chudnąc, zrobiłam tarczyce, badania ok, bez ćwiczen chudne powoli ,w ciagu pół roku 6kg zrzuiłam bez ćwiczen, diet itp co jem? wszystko ale jak pisałam moja poprzedniczka w małeych ilościach na małym talerzu, ograniczyłam cukier, ciastko zjem kiedy mam ochote, cukru do kawy czy herbaty nie daje, ciemne pieczywo, bez makaronów i to wszystko :)

Gość onawi
niestety po drugiej ciazy juz nie jest tak lekko zrzucic jak po pierwszej,mi zajelo kilka lat a ty jeczysz po dopiero kilku miesicach