Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prgkespoksgk

Lustrzanka. Mam pytanie..

Polecane posty

Gość prgkespoksgk

Chcę kupić sobie lustrzankę Nikon d5100. Nie będę wykonywać żadnych sesji zdjęciowych, chciałam po prostu w miarę dobry aparat, który posłuży mi na lata i uchwyci różne ciekawe miejsca i wydarzenia w moim życiu:P a trochę podróżuję, lubię robić zdjęcia więc w końcu postanowiłam kupić coś lepszego. Nie chcę też skomplikowanej lustrzanki.. Cena jest w miarę ok, 2400. Ale może zna ktoś coś równie dobrego a tańszego ??

Gość demoniczny panamczyk
lustrzanki są do dupy niczym się to nie różni od cyfrówki poza tym, że zamiast wizjera (wyświetlacza), jest tradycyjne rozwiązanie z aparatów na klisze dopiero możliwość wymiany obiektywów, jest czymś wartościowym i faktycznie lustrzanki cyfrowe to mają jednak, jeśli nie będziesz bawić się w dobieranie obiektywów to droższy kompakt to lepsza zabawa, bo będziesz miała możliwość dużych zbliżeń (ja wiem, że zaraz fan fotografii powie, że takie kompaktowe obiektywy dają gównianą jakość przy dużych zbliżeniach, znam to na pamięć i wiem, że to jest w znacznej mierze prawda, ale compacty są uniwersalne, w sam raz dla amatorów), sterowanie jedną ręką, bo nie trzeba dotykać obiektywu... Oczywiście, że dla amatorów bardziej wyrafinowanej jakości, obiektywy wyższej klasy, takie do lustrzanek, to sprawa nieodzowna. Pojawiły się ostatnio cyfrówki (nie lustrzanki) ale z wymiennymi obiektywami.

Gość prgkespoksgk
więc co mi radzisz? Mam wydawać 2400 na lustrzankę, w której nie będę się bawiła w wymianę obiektywów czy lepiej kupić dobry aparat cyfrowy ?

Gość oiupok,k,
kup dobry aparat cyfrowy. lustrzanki są duże i nieporeczne. nikon ma tyle funkcji ze najprawdopodobniej z polowy trybów i funkcji nie bedziesz korzystała.