Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pjgdd

pomozcie dobrac diete

Polecane posty

Gość pjgdd

Chce schudnac z brzucha czy dukan czy kopenhaska czy south beach czy inna pomozcie wybrac

Gość pjgdd
Nikt nie ma pojevia jutro chce zaczac u

Gość pjgdd
Plidddd

Gość rozwiewam watpliwosci ....
south beach zdecydowanie. jest ona z zamyslem na otylosc brzuszna, a poza tym jest zdrowa dieta, ktora mozna uprawiac cale zycie. kopenhaska to szczyt beznadziei (nie da sie zdrowo egzystowac tak jedzac), a dukan za bardzo ogolocony z normalnych, smacznych produktow.

tylko wez sie za to rzetelnie, tzn. przeczytaj ksiazke, a nie pytaj o jakies pi razy drzwi rady na forum :)

Gość pjgdd
Dziekuje tez myslalam nad sb tylko raz na niej bykam i nie wiem czy zadziala ponownie

Gość ja polecam dietę turbo
po pierwszym dniu juz brzuch jest bardziej płaski! Jak chcesz, to podaj maila, to ci później podeślę tą dietę (kupiłam w necie, ale mogę sie podzielić)

Gość ja polecam dietę turbo
dla mnie to najlepsza dieta, którą stosowałam dotychczas, schudłam na niej 20 kg 3 lata temu i zero efektu jojo, ale pół roku temu zachorowałam i lecze się sterydami, bardzo spuchłam i paetyt też spory, no i przytyłam dużo, ale własnie dziś ją zaczęłam znów stosować, mam nadzieję, że mimo leków też zadziała.

Gość pjgdd
Dziekuje za opis diety ale ja mam sle znam diete turbo tez ja robilam

Gość Elvis25
Nie da się chudnąć tylko z brzucha, czy tylko z ud. Miejscowe spalanie tłuszczu jest niemożliwe. Tłuszcz jest spalany z całego organizmu stopniowo - to gdzie szybciej, zależy od konkretnej osoby. Nie ma też sensu stosować żadnej konkretnej diety - po prostu odżywiaj się normalnie i zdrowo. Czyli wyznacz sobie Twoje zapotrzebowanie kaloryczne, ewentualnie minimalnie je zredukuj, podziel na 5 posiłków dziennie, co około 3 godziny, z zaznaczeniem, że ostatni powinien być na jakieś 3-4 godziny przed snem, nie później. I przede wszystkim ćwicz. Najlepiej ćwiczenia aerobowe, na niskiej lub średniej intensywności, bo wtedy spalanie tłuszczu jest najwyższe. Nie mniej niż godzina w jednej sesji, bo aby były spalane kwasy tłuszczowe, organizm najpierw musi się pozbyć zapasów glikogenu, co trwa (zależnie od osoby) 15, nawet do 30 minut. Do tego możesz dodać jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha, aby poprawić efekt.

to co pisze elwis25 jest prawda, tyle ze przy takim odzywianiu jak proponuje south beach faktycznie zmniejsza sie brzuch. alt to nie chodzi o to, ze tluszcz sie spala, tylko brzuch nie jest taki wzdety i nie otluszcza sie ze wzgl. na rodzaj pokrmow. tez jestem przeciw upieraniu si ena jakies diety, aczkolwiek s.b. jest calkiem zdrowym sposobem na odzywianie, warto przeczytac temu, kto sie nie zna :)

Gość pjgdd
Chyba podejme sie sb tak elvis ma racje ale ja teraz nie mge cwiczyc jedynie duzo chodzre i spaceruje ok 4 gogz dziennie

na sb nic nie stracisz, a mozesz zyskac :) unikaj tylko slozdikow i margaryny, oraz ew. produktow light, ktore ona proponuje, bo nie sa to rzeczy zdrowe ani konieczne :) jak duzo chodzisz, to juz cos. staraj sie chodzic z napietymi miesniami tulowia, to je troche moze modelowac.

Gość ko,jxbcb
teraz sa zdrowe slodziki ze stevi i nie trzeba ich unikac