Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qskwldkwlkadjdja

Co mam ze sobą zrobić? Mam problem...

Polecane posty

Gość qskwldkwlkadjdja

Jestem uzależniona od tryptanów i tabletek przeciwbólowych.. to wszystko przez moje bóle głowy. Miałam wszystkie badania i w głowie nic złego się nie dzieje.. a boli.. Często boli już od rana po przebudzeniu, czasami pod wieczór. Mam dopiero 22 lata a mam już dość. Żadne leki od neurologa mi nie pomogły.. Nie wiem co robić. Kiedy nie mam w torebce tryptanów to już na samą myśl o tym wywołuję chyba podświadomie ból.. Czasami są dni kiedy tabletkę biorę codziennie, czasami co 2 dni.. Już kupiłam paracetamol w czopkach, ale one mi mało co pomagają.. Co ja mam zrobić?

odstawić tabletki. ból może organizm sam wywoływać aby był bodziec bo nie potrafi funkcjonować bez tabletki (tak jak się to np. w przypadku palenia)

Gość qskwldkwlkadjdja
chciałam je odstawić, ale jak ból nasilił się maksymalnie to nie wytrzymałam i wzięłam. Bo ja mam czasami takie bóle, że nie potrafię funkcjonować.. jest mi niedobrze, słabo itp.. Czy to migrena? Tak, ale myślę, że są to też bóle napięciowe, bo wystarczy, że mam od rana sprawy na głowie, jakiś stres albo się zdenerwuję i zaraz zaczyna mnie po jednej stronie boleć.. Byłam nawet w szpitalu, w wypisie napisali, że to napięciowe bóle i zalecają psychologa.. Sama nie wiem. Myślałam, żeby jechać do psychiatry, może jakieś leki uspokajające mi pomogą?

Czy jesteś osoba nieśmiałą ? Bóle na tle nerwowym. Psychoanalityk sie przyda :) Od jak dawna je masz, ile masz lat ?

Gość muffins_
a nie zgrzytasz przypadkiem zebami? bo bruksizm-czyli zgrzytanie zebami, tez moze byc powodem takich bolow glowy-niekonieczie migren, najczesciej sa to bole napięciowe.... nawet samo mocne NIESWIADOME zaciskanie zebow w ciagu dnia mozebyc przyczyna

Gość qskwldkwlkadjdja
Nieśmiałą? Raczej nie... jestem normalna, otwarta, potrafię porozmawiać.. tylko te bóle odbierają mi już chęć życia i uśmiechu.. Kiedyś było inaczej, też mnie bolała, ale to były bóle sporadyczne (raz w tygodniu albo rzadziej), brałam wtedy zwykły apap czy nurofen i było ok. Mam 22 lata, a takie problemy z praktycznie codziennym bólem głowy występuje u mnie od jakiegoś roku, może trochę dłużej. Zrobiłabym wszystko, żeby przynajmniej bolała raz w tygodniu a nie praktycznie codziennie, tylko ja nie wiem już co robić..

Gość qskwldkwlkadjdja
Czasami zaciskałam i zgrzytałam (z opowiadań mojego chłopaka), ale może zdarzyło się to z 3 razy.. wątpię, że w tym tkwi problem, już dużo o tym czytałam, zresztą o wszystkim co może wywoływać bóle. Czasami się boję, że w końcu zamkną mnie na jakiś odwyku

Gość qskwldkwlkadjdja
?

Gość qskwldkwlkadjdja
Miałam już EEG głowy:( wszystko ok.. jakieś tam małe spięcia na skroniach były, ale nic groźnego.

Gość A ja kiedys jadłam pyszne
A może zaciskasz zęby w nocy, skoro budzisz się z bólem. Widziałam u dentysty ulotkę, można zamówić takie nakładki na żeby, zęby nie zaciskać podczas snu. Albo prace zmień, tez miałam takie migreny odkąd nie pracuje ustały, a może wada wzroku wybierz się do okulisty. A żeby wszystkie zdrowe???? Tabletki antykoncepcyjne bierzesz, tez powodują migreny.

Gość qskwldkwlkadjdja
Nie wiem może zaciskam.. kupiłam nawet specjalną poduszkę, ale nic nie pomogła. Pracę mam nawet ok, w centrum handlowym w sklepie, ale nigdy się tam nie przemęczę, ekipa z którą pracuję jest w porządku.. Ogólnie niby nie mam żadnych problemów. Studia zaliczone.. a jakoś żyję w stresie i martwię się ciągle tą głową :( Wzrok jest ok, już badałam. Zęby też wyleczone bo mam od marca aparat na stałe. A co do tabletek to brałam kiedyś, myślałam że to od nich, odstawiłam, a bóle nadal są, tak więc one też nie były przyczyną.

Gość qskwldkwlkadjdja
?

Gość muffins_
autorko,polecam ci forum migrena na gazecie tam pisz, sa super dziewczyny na pewno cos ci poradza:) http://forum.gazeta.pl/forum/f,12154,Migrena.html

Gość qskwldkwlkadjdja
dzieki:)

Gość FALAFELKA
Stres, stres, stres.. Możesz sobie nie zdawać z tego sprawy, ale możliwe, że się czymś przejmujesz, albo tłumisz to w sobie i tak się odbija na zdrowiu. Tak mi się wydaje. A może lubisz słuchać głośno muzykę przez słuchawki? :D

Gość gdrghtdhftdhdthd
Nie, muzyki nie słucham w ogóle przez słuchawki. Chyba masz rację z tym stresem.. dlatego, może udać się do psychiatry? Dzisiaj wstałam i znowu pobolewa mnie głowa, z lewej strony :(