Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

co ile można oddawać krew?

Polecane posty

witam może ktoś się orientuje co ile miesięcy można oddawać krew?

Gość kobiety co 3
mezczyzni co 2

Gość Bajka 1612
Witam, mój Mąż 19.07. oddał po raz pierwszy krew, 450ml, za 2 miesiące moze znowu oddac

a kobiety tak samo?

Gość kobiety co 3
przeciez ci pisze ze kobiety co 3, z tego wzgledu ze okres mamy... oddawalam krew to wiem...

Gość Bajka 1612
musze sie dowiedziec o to, czy jak ja mam płytki krwi 70tyś. - 110 tyś (wahają sie-prawdopodobnie mam przeciwciała p/w płytkowe0, to czymoge oddac krew; dodam, że jestem na liscie dawców szpiku - w 2007r. wpisano mnie do rejestru.

Dokładnie tak jak Pani napisała powyżej kobiety teoretycznie co 3 m-ce ze względu na okres itd. U mnie w praktyce bywało to trochę cześciej ale świetne wyniki i dobre samopoczucie i zgoda lekarza mi pozwalały na to jedynie. Teraz mam przerwę z powodu ciąży i znowu trochę poczekam zanim oddam bo jak się karmi też nie wolno i dopiero pół roku po skończonym karmieniu :( A z tymi płytkami to sie musisz koniecznie dowiedzieć,tego nie umiem Ci odpowiedzieć. Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość Ola _b
witam! Ja oddawałam krew 10 czerwca i później nie dostałam okresu. Czy oddawanie krwi mogło na to wpłynąć?? byłam u gin i w ciąży nie jestem. a czy będę nadal mogła oddawać krew??