Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikiiita321

narkoza przy CC- po ilu godzinach można wstać ????

Polecane posty

Gość nikiiita321

witam , pytanie kieruje do mam ktore miały cc w narkozie- po ilu h mozna wstac i zajac sie dzieckiem??ja 4 lata temu mialam cc i za 2 mies znow bede miala, tamta cesarke mialam przy wkłuciu do kręgosłupa i co najgorzej wspominam to to,ze musialam leze 24 h na plecach , to bylo straszne , zastanawiam sie teraz czy po narkozie mozna szybciej wstac i czy mozna wybrać sobie rodzaj znieczulenia?

Gość bambaryla147
Tu chyba nie chodzi o rodzaj znieczulenia, ale o to, ze wszystkie powloki brzuszne zostaly rozciete i pozszywane.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
o znieczulenie chodzi. Ja leżałam 12 godzin po pp. Koleżanka za szybko podniosła głowę i za kilka godzin ból głowy nie do zniesienia. Po ogólnym też ok 12 godzin się lezy.

Gość po cesarce
ja miałam 7 miesiecy temu cc i mogłam wstac dopiero po 24h

Gość BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Są dwa rodzaje znieczuleń do kręgosłupa: zewnątrzoponowe wtedy nie trzeba leżeć plackiem 24h podpajęczynkówkowe i wtedy trzeba leżeć 24h bo jak nie to głowa może strasznie boleć

Gość ..........................caAB
12h

Gość ja miałam 2 razy cc z narkozą
za pierwszym razem wstałam po 12 godz, pomogła mi pielęgniarka, za drugim razem po 10 godzinach od cc wstałam sama i poszłam umyć zęby :)

Ja leżałam tylko 12 godzin po podpajęczynówkowym i reszta kobiet tak samo w moim szpitalu, więc nie wiem może dają różne anestetyki do pp i od tego to zależy.

Ja miałam cc w pełnej narkozie wstalam po ok 12h to znaczy przeszłam z sali pooperacyjnej na ogólną.. dziecko dostałam po 24h

Gość sjdpoajdpao
Nie wiem, jakie miałam znieczulenie - była to wtedy ostatnia pozycja na liście interesujących mnie rzeczy :o. Ale pozwolono mi wstać dopiero po ok.20h (cesarka o 11, wstałam o 7 rano następnego dnia).

Gość miałam narkozę
Ja miałam tak jak wściekła mrówa. Dziecka nie miałam przy sobie od razu,bo było na intensywnej :(

Gość Uwierz mrówa,
po 20h porodu z bólami doprowadzającymi do granic wytrzymałości, kiedy słyszysz jak położna woła do drugiej "tętno dziecka zanika, coś się dzieje, lekarza mi tu dawaj raz!" a tenże lekarz niewiele myśląc mówi "tniemy, bo nie wiadomo co będzie" - to naprawdę rodzaj znieczulenia g..no cię wtedy obchodzi. Obchodzi cię to, żeby dziecko było żywe i zdrowe :o.

Gość mamamamamamamaaaa
2 razy mialam cc ( w Białymstoku) - znieczulenie ZZO - moglam wstac po 6 godzinach. Po dwoch dobach moglam wyjsc do domu (ale wiem, ze w innych miastach wyglada to inaczej)

Gość to i tak
macie szczescie..ja mialam znieczulenie ogolne dziecko mialam przy sobie jak tylko sie obudzilam i radz sobie babo..mialam kroplowke i cewnik nie moglam sie ruszyc a nikt mi nawet dziecka do karmienia nie podal..2 dni pozniej kobieta w podobnym stanie upuscila dziecko na ziemie a pielegniary biegaly i baly sie o swoje dupy tylko ostrolecki szpital rok 2009

Gość andzia090
ja wstalam po 7 h przy pomocy pielegniarek

Gość Laura 85
mamamamamama ja bede miala chyba cc w bialymstoku w usk. Po jakim czasie wyjeli Ci cewnik i kiedy przyniesli dziecko? Czy wyganiali meza czy mogl byc przy Tobie zaraz po cc?

Gość lelijaaaaa
ja mialam 2 razy cc, znieczulenie mialam w kregoslup, cc byla rano o 7 albo 8 juz nie pamietam..a wieczorem wstalam..dziecko mialam od razu przy sobie, bo tu gdzie mieszkam nie ma obcji zabierania dziecka przez personel szpitala...no chyba ze ktos bardzo chce.

Gość lelijaaaaa
aha moj maz byl podczas cc, on dostal pierwszy dzieci...zreszta bez niego nawet bym sie na cc nie zgodzila;)..

Gość może ja pomogę ;)
ja miałam cc przy znieczuleniu w kręgosłup o 11 a wstałam ok godz 22 i masakra żałowałam że się tak rwałam do wstawania straszny ból aż oddychać nie mogłam tak mnie ciągła rana posiedziałam na łóżku i nie było mowy o chodzeniu, na drugi dzień w południe zaczęłam chodzić jak mi rodzina przywiozła pas pooperacyjny było dużo lepiej ale strasznie wspominam te bóle. Lekarz mówił że po moim znieczuleniu można iść do domu po godzinie jeśli się nie ma poważnej operacji jak cc ;)