Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj kot....

moj kot robi balagan

Polecane posty

Gość moj kot....

Mam kota, 2 letni Maine Coin. Przesliczny futrzak zamienia mój dom w pobojowisko. Nie mam na myśli futra którego latają całe kłęby, nawet na następny dzień po odkurzaniu. Mam na myśli rozniszenie piasku z kuwety po całym domu włącznie z łóżkiem, wciagamie dywanikow łazienkiwych do kuwety, zwalanie wszystkiego z polek, przewracanie środków czystości. No i brud na podłodze biorący się z nikad... Próbowałam sprzątać codziennie, ale wydaje mi się, że problem eskaluje. Mój kot nie jest fanem czystości, myć za często sid nie lubi, ok więc kompie go regularnie, ale sprzątanie mieszkania 7 dni w tygodniu wydaje mi się niemożliwe... Futro mam już wszędzie, w pralce, lodówce i piekarniku. Jestem zalamana. Próbowałam czesac, ale bez żadnych efektów... Poradzicie coś nim moje mieszkanie zamieni się w zarośnieta brudem nore.

Gość robotny wargate
MÓJ LUBI WISKEY

Gość robotny wargate
A ĆPA I PIJE TANIE WINO I PIWO TO DOPIERO BAŁAGAN A ŻOŁĄDKU

Gość BEZrobotny wargate
A MÓJ JEST GEHJEM

Gość moja wiewiórka też brudzi
oddaj go jeśli problem cię przerasta. niektórych zwierząt nie da się ułożyć. zaakceptuj albo rozstań się,

Gość dfgdfsg
współczuję ja mam dwa koty i wiesz co zdarza się raz na miesiąc, że coś spadnie z półek w ogóle na półki z rzeczami nie wskakują poza tym chodzą tak ostrożnie by niczego nie zrzucić, zepsuć jedyne co roznoszą to chusteczki higieniczne, no i nie daj Boże zostawić łazienkę otwartą to papierem toaletowym się bawi jeden :) po prostu zamykam wc, a chusteczki zużyte prosto do kosza i zero problemów

Gość moj kot....
Bardzo mi przykro, że autorów postow powyzej pokaralo brakiem mózgu. Wróćmy jednak do tematu.

Gość BE Zrobotny wargate
A MÓJ MÓJ STAWIA NA TOLKA BANANA

Gość prosze przestan
pszestancie fszyscy mam fas jusz naprafde dosc nctjest nie rosumiem co sie jusz dzieje napafde nie fiem, pszestan kafeterio

Gość kamilkkka
mając kota trzeba niestety pogodzić się z codziennym sprzątaniem. ja odkurzam codziennie, tak już się przyzwyczaiłam i nie sprawia mi to kłopotu. Moja kicia również wysypywała żwirek z kuwety, zdarzało jej się zbyt wysoko podnieść zadek i nasikać zamiast do miski, która była kuwetą to na podłogę. kupiłam jej zamykaną kuwetę, taką z wahadłowym wejściem i pomogło. nie ulatnia się też przykry zapach. Piszesz, że Twój kotek ma 2 lata, nie wiem czy jest kastrowyany, jeżeli nie, to warto go wysterylizować, być może będzie spokojniejszy

Gość kamilkkka
lubie go lechtac po mosznie wtedy ma wytrysk i siedzi juz cicho. nie psoci sie.

Gość kamilkkka
no i zapomniałam dodać, że decydując się na kota jednocześnie pożegnałam się z firankami, kwiatami i szklanymi dekoracjami. coś za coś ;) ale kota bym w życiu nie oddała

Gość kamilkkka
nie oddam go bo gwalci mnie analnie w kazda srode, wolalam wiec pozbyc sie firan dla tych uniesien..

Gość kamilkkka
żal mi tych żałosnych ludzi znudzonych życiem, dla których rozrywką jest podszywanie się i zaśmiecanie forum...

Gość kamilkkka
no fakt kamilko racja, jak mozna zasmiecac forum opowiesciami o kotach lepiej popisac o fantazjacj, powiedz jak fantazjujesz o swojej kici miaaaaaaalalluuuu

Gość kamilkkka
lubie placki

Gość kamilkkka
zal mi tych polinteligentow, nie mozna normalnie popisac eh szkoda slow, lofciulkam mojego kotka :**********************

Gość autorka tematu.......
Całe soft mam w futrze, pościel ręczniki... To jest nie do opanowania. Kot potrafi ubrudzic sobie lapki w kuwecie i ubrudzi. Biała sofe kupa... Podarl całe skórzane obicie łóżka, wyrwał łączenie pomiędzy łazienka a panelami na podłodze. Wiedziałam, że kot będzie brudzil ale obawiam się, że nie stać mnie na odkurzanie codziennie. Porozrywal firanki i wyleguje się na poduszkach na których śpimy, nie było by problemu gdyby nie to, że zostawia ogromne ilości futra wszędzie... jadą mi słomki i gumki do włosów, gryzie szczoteczki do zębów... Tragedia

Spinki do.włosów. i ma obsesję na punkcie lizania plastikowych siatek.

Gość ..)..(..
A kot robi takie pobojowisko jak nikogo nie ma w domu? Bo kot może się nudzi i szuka sobie jakiegoś zajęcia? Może po prostu jak z domu wychodzisz, pozamykaj pokoje i zostaw go np. w przedpokoju (ale buty pochowaj) Kup mu jakąś zabawkę, najlepiej jakąś lekką piłkę, myszkę futrzaną itp.

On to robi na moich oczach, zabawek ma pełno. Ale bawić się nie chce ani sam ani z kimś

Gość fgdfgdfg
my mamy dla naszych też kuwetę krytą, z wahadłowym wejściem ale musieliśmy te "drzwiczki" kuwety usunąć bo nasz kicior sobie dla zabawy walił w nie łapą i one trzaskały o "sufit" kuwety i był strasznny hałas potrafił tak godzinami :D

Gość hampipampi
jak mozna kota trzymac w domu ,wez go za ogn i jebnij o mur i masz problem z głowy

Gość gośc daria
Ja mam 2 koty rasy main coon . Pomijam to ze jeden kot obgryza mi wszystkie kwiaty. Ale zarówno kot i kotka hak wychodzą z kuwety roznosza za sobą wszędzie piasek . Nawet ścianę mam brudna od kocich odchodów . Tez juz nie wiem co mam zrobić żeby tak koty nie brudziły..