Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama25

Wyprawka z internetu czy ze sklepu.?

Polecane posty

Gość młodamama25

Lepiej wszystko dotknąc i zobaczyć-wiadomo ale różnice cenowe między sklepami a internetem są ogromne....teraz mam dylemat. Zabieram się za kupowanie rożków, kombinezonu, pieluszek, ciuszków i innych rzeczy...może polecicie jakieś sprawdzone strony.

Jak moje mała się urodzić jakoś tak się stało ,że nie byłam jakąś tam wielką "przyjaciółką" internetu i kupowałam w sklepach ,teraz wszystko kupuje na allegro.

Gość zonaKraka
Poszukaj na Allegro jednego sprzedawcy który ma całą wyprawkę- a może trafisz też na sprzedawcę z Twojego miasta który nie ma sklepu stacjonarnego ale możesz odebrać na miejscu. Ubranka wolałam sama pomacać, chyba że kupujesz używane to też na Allegro możesz poszukać jakiś zestawów. Jak kupujesz rzeczy tupu wanienka, myjka, aspirator, kosmetyki, pieluszki flanelowe, butelki- często właśnie kupienie na ALlegro wychodzi korzystnie jak kupujesz to u jednego sprzedawcy. Sama kupowałam też w sklepie Zielony Kuferek i polecam o tyle że mają spory wybór, rozsądne ceny i w ogóle sprzedaż bezproblemowa. Z Krakowa- sklep Myszka, na Allegro też mają ale nie wszystko.

Kupiłam przez internet i nie byłam do końca zadowolona z ubranek (jedne chude a inne straasznie szerokie - w efekcie wielu nie ubrałam dziecku). Dziś kupiłabym wszystko z jednej firmy np Mothercare czy Ewa Klucze.

Zależy jaką jesteś osobą ;). Ale uważaj z kupowaniem na allegro, bo nie zawsze jest tanio i jeszcze koszty przesyłki...Ja uwielbiam zakupy w necie, więc większość ubranek kupiłam przez net i jestem zadowolona :), lubię też popierać firmy polskie ;), np. jest taka marka pinokio, polskie ubranka. Kocyki, rożek, ocieplacz też przez net, wszystko super, takie jak chciałam, nie nalatałam się, z dostawą do domu...z tym że ja nie szukam najtańszych rzeczy, tylko bardziej co mi się podoba, takie nietuzinkowe, choć jakiś mega drogich rzeczy tez nie kupowałam. Ale wózka i łóżeczka raczej przez net nie będziemy kupować, modele mamy wybrane i chcemy pojechać do stacjonarnych sklepów je dotknąć i obejrzeć, a najwyżej jak będzie dużo taniej w necie, to kupimy przez net, po obejrzeniu wcześniej na żywo.

Gość gigaset30
Ja kupilam 90% na allegro. Polecam allegrowicza rodzyneczki :)

Generalnie się mówi, że w internecie jest taniej, ale ja uważam, że lepiej pójść do sklepu. Często w sklepach są takie promocje, ze bardziej tam się opłaca kupić

Znalazłam sprzedawce z allegro który ma również sklep internetowcze i stacjonarny. Zrobiła listę i podjechała ale i tak opłacałoby się wziąć kuriera;-) i miałam 90% rzeczy kupionych za jednym zamachem. A ciuszki kupowałam na raty, trochę w necie trochę w sklepach trochę dostałam. Co do jakości nie miałam większych zastrzeżeń.

Gość mariona_s
zdecydowanie wolę stacjonarne sklepy! zawsze można jakiś rabacik dostać i atmosfera jest przyjazna:) lubie kontakt z ludźmi:) poza tym w wwie jest taki wybór sklepów, że szkoda siedzieć przed komp lepiej się przespacerować;)