Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PATRIOTA_____

jutro, 1-go sierpnia o godz. 17-tej

Polecane posty

Gość PATRIOTA_____

zatrzymaj się na chwilę i złóż hołd powstańcom Warszawy

Gość PATRIOTA_____
status quo współczesnego świata i tak nie zależałoby od nich. Ale dajemy się ogłupiać mediom, wybieramy to, co nam wygodne. A droga do niezależności - pełnej jest niestety trudna...

Gość rtgtd
za co? nie dość, że przegrane i bezsensowne powstanie to jeszcze mamy to celebrować ? :O

Gość najsmutniejsze w tym
wszystkim jest fakt , że później nastaje takie pokolenie , które nawet nie wie i nie chce wiedzieć , że byli tacy ludzie którzy oddali swe życie za baranów mających w głowach tylko sieczkę i siano , pomieszane z grochem i kapustą . Rozprawiające na forach o dupie Maryni.

Gość phantasmagorize
Wiecie co mnie boli? Były 3 powstania śląskie i niestety nikt o tym nie chce pamiętać... a zginęło więcej ludzi. Więc naprawdę trochę z powstania warszawskiego jest bardziej robiony cyrk niż sacrum zadumy. Jeżeli jesteśmy patriotami, to bądźmy nimi mądrze, a nie od parady i koncertów skandalistów w taki a nie inny dzień.

Gość a mnie jest żal
właśnie tego pokolenia, marnotrawiącego młode życie na byle czym, ba na NICZYM!

Gość daleko daleko
a ja będę w pociągu w drodze na Woodstock \m/

Gość manio ciekawski=)
Jak to nikt nie chce pamiętać o Powstaniach Śląskich? Dziwne... Być może nie są dość dobrze wspominane, co jest niewątpliwie błędem. Ja pamiętam! Powstanie Warszawskie jest specyficzne, ze względu na skalę, tragizm i fakt, że to była próba wywalczenia niepodległości. Przyznam, że ciarki mnie przechodzą, na myśl o tym, że miałbym taką decyzję podejmować. Wówczas nie wyglądało to dobrze. To była sytuacja na miarę greckiej tragedii antycznej, gdzie każde wyjście jest fatalne. Ja raczej byłbym przeciwny wybuchowi powstania, ale to się ma nijak do ofiarności walczących i celu przyświecającemu Powstańcom.

Gość kjamns
a powstanie wielkopolskie ?! jedyne, powtarzam jedyne zwycięskie! ale ch*j, świętujmy porażki Nie świętujemy porażki , ale oddajemy hołd ludziom , którzy swoje życie oddali . Oni zginęli za naszą Ojczyznę i należy im się za to szacunek .

Gość Alone At Home
Może i będę w tym momencie mało patriotyczny, ale kurcze to jest prawda, nikt tak na prawdę nie czci Powstań Śląskich ani najważniejszego Powstania Wielkopolskiego, bo Polska tak naprawdę podzieliła się na Warszawę i resztę, nieważnego kraju. To przykre, ale widzę to wyraźnie. I olaboga jestem Warszawiakiem rdzennym w dodatku, ale szlag mnie trafia, kiedy na ulicach, Bogu ducha winne ślązaczki, jakie przyjeżdżają w nasz rejon często słysza na swój temat durne, pospolite teksty. Do jasnej cholery! Wszyscy jesteśmy z jednego kraju, więc czemu mamy równych i równiejszych?