Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca_100

Wzięłam dwa opakowania bez przerwy i krwawię...

Polecane posty

Gość Pytająca_100

Cześć Kochane, a więc chciałam przesunąć sobie okres. Skończyłam pierwsze opakowanie, zaczęłam drugie ale pojawiłły się mocne plamienia (nie jest to pełny okres), jak nie trudno się domyślić okres nie jest mi teraz na rękę, czy można jakoś zmniejszyć / zminimalizować te krwawienia? Tabletki z drugiego opakowania biorę cały czas. Dzięki za rady

Gość Pytająca_100
Dziewczyny a mi odpisać to nie chcecie? ;)

Właśnie sięgnęłam do ulotki dołączonej do moich pigułek. Wynika z niej, że niestety, łącząc dwa opakowania, czyli nie robiąc siedmiodniowej przerwy, może wystąpić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. Trzeba się z tym jakoś pogodzić i przeczekać. Wiem, że to sytuacja mało komfortowa, ale na to nic nie można poradzić. Mi bynajmniej nic o metodach zmniejszenia takiego krwawienia nie wiadomo. Głowa do góry. My, dziewczyny, nie z takimi problemami przecież musimy sobie radzić ! ;)

Gość Pytająca_100
Łyknęłam sobie cyclo 3fort, podobno czasem na to pomaga... Ktoś zasugerował także wzięcie dwóch tabletek w celu zwiększenia dawki hormonów, co Ty na to?

Szczerze? :D Ja też, dawno temu, eksperymentowałam z podwójną dawką hormonów. Nawet łykając po dwie tabletki, krwawienie nie zmniejszyło się.:( Cyclo 3 fort, słyszałam, ale nie stosowałam. A nuż się uda?Powodzenia!

Gość Pytająca_100
Cholera ja też chyba za dużo eksperymentuję :D

Według Encyklopedii Leków, Cyclo 3 fort może zahamować krwawienie lub plamienie, gdy środki antykoncepcyjne zawierają małe dawki progestagenu.

Gość Pytająca_100
Cilest zdaje sie ma mało..

Racja. Zawiera jedynie O,25 mg norgestimatu, podczas gdy Jeanine zawiera 2 mg dienogestu, a Yasminelle aż 3 mg drospirenonu. Widać różnice.

Gość :////////
Może wystąpić krwawienie bo endometrium jest bardzo cienkie i może pękać i krwawić...

Ja miałam tak samo, Po wzięciu juz kilki tabletek z nowego blistra zaczelam krwawic. Myslalam, ze to minie po 2, 3 dniach ale nie ustepowalo ani troche. Przerwalam opakowanie, zrobilam 7 dniowa przerwe, dostalam krwawienia z odstawienia, zaczelam npwe opakowaie i potem juz bylo wszystko ok.