Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekaw88ska

W jakim wieku budowaliście dom ? Na Kredyt Czy Nie ?

Polecane posty

Gość ciekaw88ska

Jeżeli na kredyt ile on wynosił i jaka miesieczna rata na ile lat ??? Planujemy budowę w tym roku bez kredytów ( mamy nadzieję ze się uda ) Ja 24 lata , mąż 26

Gość jurekx
w wieku 130 przy pensji 1200 niezle co?

Gość witajcieeeeeeeeeee
ja mam 32 mąż 34,budowe zaczeliśmy w 2009 czyli mieliśmy po 29/31; budujemy z oszczędności,jest ciężko ale dajemy radę,teraz sprzedajemy mieszkanie i pójdzie już łatwiej,wkład własny mieliśmy tylko na działkę 70tyś/14ar,a z bieżących oszczędności budujemy,dom stawia firma,robocizna 55tyś za sso,z doświadczenia dodam,że żadne wyliczenia-planowanie wydatków itp się nie sprawdziły,zawsze coś wpada lub coś drożeje i wychodzi zawsze drożej z 10% minimum,także życzę duuuużo cierpliwości,odłożonych pieniędzy i zdrowych nerwów,w każdym razie naprawdę warto:)

Gość ulalula pracująca ciągle
ja 26 mąż 28 mąż ma swoją firma ja pracuje na tą chwile bez kredytu zaczeliśmy budowe na wiosne chcemy przykryć w tym roku dom jednorodzinny "dom w laurach " tak się nazywa projekt

Gość ulalula pracująca ciągle
a ja o p i e r d a l a m lody z polykiem i wyciagam 20tys

Gość klaudia1617
ja mam 22 moj facet tez. planujemy za rok rozpocząć budowe .

Gość ciekaw88ska
fajnie fajnie :) My mamy odłożone ok 110 tyś , + mieszkanie ktore jest warte 120 tys ale myślę ze nie sprzedamy , chyba ze naprawde nie damy rady ... pójdzie na wynajem by móc na nim zarabiać :)

Gość umieram z nudów
A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA W SREBERKA FANTASTOOOO:-)

Gość gość
My zaczęliśmy w myśleć o budowie po ślubie mieliśmy 23 i 24 lata. Dostaliśmy działkę, która była wydzielona z innej większej działki rodziców (procedura wydzielenia działki i pozwolenia na budowę zajęła 2,5 roku). Budowę zaczęliśmy w czerwcu 2016 i skończyliśmy w grudniu 2016(budowa domu szkieletowego). Mieliśmy odłożone 150 tys. i wzięliśmy 150 tys. kredytu na 10 lat. Obecnie próbujemy odebrać budynek co trwa już 8 miesiąc. W tym miejscu pragnę pozdrowić poznański urząd miasta(wstyd mi, że takie miasto jak Poznań ma tak nieogarniętą kadrę urzędników).

Gość gość
My zaczelismy jak ja mialem 37 a zona 36 lat. Zamieszkalismy po niecalym roku. Kredyt na 6 lat (80 tys.-reszta srodki wlasne). Narazie do konca splaty kredytu trzeba sie przemeczyc na tzw. duposcisku ale mieszkanie we wlasnym domku to cudowna sprawa.