Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mationettaz

widzieliscie kiedys trupa?

Polecane posty

Gość mationettaz

jest sie czego bac?na co mam byc przygotowana?jutro jade na pogrzeb ciotki....

Gość mationettaz
no wlasnie nie bardzo mam ochote na to....trumna ma byc otwarta pewnie wszyscy podejda z rodziny a ja sie boje....

Gość fgd
byłam na 3 pogrzebach w ciągu ostatnich 5 lat, w tym 2 osoby starsze - ciała schorowane, po pobycie w szpitalu, wręcz ich znajomi nie poznawali, tak zmienione twarze, przykry widok :o jak nie chcesz podchodzić do trumny, to przecież nikt cię nie będzie zmuszał...

Gość mationettaz
Ciotka zawsze lubiła robic ludziom kawały - boje się że wstanie w trumnie a ja dostane zawału :(

Śmierć jest nieodłącznym elementem zycia .Ciebie też to czeka.Kiedyś był to normalny człowiek tylko martwy.Teraz w dobie postępu i globalizacji jest coraz częściej temat tabu.

Gość nie zaloguje sie dzis
wiele razy widziałam na pogrzebach byłam przy śmierci bliskiej osoby w dzieciństwie znalazłam martwą osobę nie róbcie sensacji, to normalna sprawa - jak narodziny, tyle że przykra i smutna

07.. właśnie, temat tabu.. gdy poruszam np. w pracy ten temat, osoba, z którą pracuję się wzdryga i mówi: weź przestań

Gość mationettaz
paskudny i glupi podszyw....ja nigdy nie widzialam zwlok i zwyczajnie boje sie jak zareaguje...ciocia zmarla na serce, miala zawal i lezala w mieszkaniu 4 dni,..

Gość oollooo
Jeśli jesteś wrażliwa, nie podchodź, po co ma ci się śnić po nocach. Widziałem bliskie mi osoby, nie polecam...

Gość freydis fru fru
ja znalazlam w zeszlym roku topielca...boze do dzis mi sie sni to sine wzdete cialo:/

ja tez znalazłam topielca nie śni mi się wcale

Gość vbm
ja sie bałam potem zasypiać,tzn.po tym jak widziałam trupa

Gość Oublier
Tak, w wieku 11 lat na pogrzebie mojej Prababci. Obecnie mam 17, a moja psychika wysiadła po tym, co zobaczyłam, każdego dnia mnie to prześladuje i tak już od 6 lat. Mam koszmary senne, boję się zasypiać przy zgaszonym świetle, boję się, kiedy dzwoni telefon, zawsze zaczynam się wtedy modlić, żeby to nie chodziło o to, że ktoś umarł, zdarzało mi się pod byle pretekstem dzwonić do Dziadków albo budzić rodziców w środku nocy, żeby się upewnić, że żyją. Jeśli masz tylko taką możliwość, to nie jedź nawet w ogóle na ten pogrzeb. A już na pewno nie patrz na Jej zwłoki, zapamiętasz Ją przynajmniej taką, jaka była za życia.