Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoriawww

dać mu kolejną (czwartą!) szansę?

Polecane posty

Gość wiktoriawww

miał już nie pić i znowu spił się na imprezie tak, że nie wiedział co robi, olewał mnie totalnie, na trzeźwo jest zupełnie inny, ale jak jest pijany to zupełnie inny człowiek. Teraz twierdzi, że już nie tknie alkoholu. Porażka, wiem, że zawsze tak jest, głupie obiecanki, a tak trudno jest zerwać jak się kogoś kocha. Był ktoś w podobnej sytuacji, że odważył się odejść mimo, że kochał tą drugą osobę. Chciałabym znaleźć w sobie siłę i zerwać z nim teraz dopóki jestem zła bo potem jak emocje opadną znowu dam się ugłaskać :o

Gość Masarnika
Ja zerwałam, mimo że kocham, tyle że nie z powodu alkoholu. Zerwałam z nim wczoraj i jest mi strasznie ciężko, ale nie miałam wyboru :(

Gość wiktoriawww
masarinka a co się stało jeśli mogę wiedzieć? Ja nie chcę sobie zmarnować życia z alkoholikiem, jego ojciec też pił:(

Gość dck
miałam chłopaka pijaka - rzuć go jak najszybciej, sama sobie za to podziekujesz

Gość Dkkkktloona
ZAKOŃCZ TO! Nie dawaj mu żadnej szansy. To taki typ człowieka, nigdy się nei zmieni, wiem, bo mam takiego w domu, męza. Charakter faceta po wypiciu alkoholu nie mziania się. Pamiętaj:) U mnie za poźno, ale Ty masz szansę na coś lepszego.

Gość Masarnika
Ja z alkoholikami osobiście nie miałam do czynienia, ale moje dwie koleżanki mają mężów, którzy lubią sobie wypic. Obydwie wiedziały o tym przed ślubem, obydwie miały nadzieję, że faceci ich się zmienią po ślubie. Niestety żaden z nich nie przestał. Może nie upijają się codzień, ale na imprezach i ze znajomymi / sąsiadami już tak. Obydwie mają już jednak dzieci i ze względu na nie trwają w tych związkach. Trudna decyzja. Może jednak warto poczekac, może spotkasz kogoś bez takich problemów i będziesz miała, normalne - spokojne i szczęśliwe życie.

Gość wiktoriawww
najgorsze jest to, że na co dzień to naprawdę dobry kochający facet, ale jak gdzies pojdziemy, albo on gdzieś pojdzie to pije do upadłego, nie potrafi powiedzieć sobie stop i wtedy jest masakra, klei się do innych dziewczyn, olewa mnie. Następnego dnia nic nie pamięta, przeprasza, jakiś czas jest spokój, a potem znowu:((( właśnie jestem po kolejnej takiej imprezce. jego ojciec jest alkoholikiem. W co ja się pakuje:(((

Gość dodam jeszcze
Ile jestescie razem, macie jakies wspolne zobowiazania?np mieszkanie? Wspolne plany,

Gość wiktoriawww
jestesmy razem 3 lata w przyszlym roku mial byc slub, mieszkamy razem:(

Gość wiktoriawww
masarnika to tak jak ten moj, tez na codzien nie pije, sam, czy na tygodniu sie nie upija, ale jak gdzies juz pojdzie to idzie w tango:(

Gość dodam jeszcze
masz sie gdzies wyprowadzic?

Gość Dkkkktloona
Zostaw go. Później pzrestanie się starać.On taki jest. Każda impreza to porażka u mnie, unikam imprez, znajomych, miejsc gdzie pije się alkohol, zawsze katastrofa, wstyd dla mnie i córki. Slubu nie macie. Masz wyjście.

Gość wiktoriawww
wolna i zadowolona z zycia - po co ta ironia od razu, ja wiem sama doskonale, że nie powinnam mu tej szansy dawać mimo, ,że zapewnia, że już nie tknie alkoholu (może i do ślubu nie tknie, a potem znowu będzie odcięcie). Chodzi mi bardziej o to, czy ktoś może był w podobnej sytuacji, odważył się odejść i nie żałuje

Gość Dkkkktloona
Żałuję, ze nie odeszłam pzred ślubem Wiedziałam że taki jest. Teraz wiem, ze byłam ...głupia. Nie wiem ajk mam inaczej siebie teraz nazwać. Jego ojciec te ż pije. Ten sam typ człowieka, podobnie zachowują się nawet po pijaku.

Gość dodam jeszcze
wiktoria napisze inaczej prawie kazdy kto byl w podobnej sytuacji i nie odwazyl sie odejsc zaluje.

Gość wiktoriawww
właśnie to jest najgorsze, że my nawet nie mamy ślubu, więc teraz to jest pewnie szczytowy moment zakochania i jak są już teraz takie akcje, to jak przyjdzie jakiś kryzys i on się przestanie starać to będzie porażka. Właśnie nie mam gdzie sie wyprowadzić, musiałbym wynająć pokój, czy mieszkanie

Gość wiktoriawww
w ogole jemu wydaje się, że nie ma takiego problemu, bo nie pije na co dzień, tylko w weekend na imprezach. Ale nawet nie macie pojęcia jakie to dla mnie upokarzające patrzeć jak on nawalony na imprezie robi takie głupoty, że głowa mała :O

Gość dodam jeszcze
Do rodzicow? Rodziny? Stac cie na wynajem?

Gość dodam jeszcze
mamy pojecie

Gość Masarnika
No to ja pisałam, że odważyłam się odejśc i wiem, że nie będę żałowac. Wybrałam własną godnośc. Chocbym nawet miała już zawsze byc sama, to lepsze to, niż byc z kimś, kto mnie zdradza. Jedna z moich koleżanek też podejrzewa, że jej mąż zdradził ją po pijaku. Odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz tak życ? Faceci po ślubie się nie zmieniają, a jeśli już, to tylko na gorsze.

Gość wiktoriawww
Dkkkktloona ---> a obiecywał CI, że przestanie pić? ja już myślałam, żeby się zaszył nawet, ale nie wiem czy to coś da

Gość Dkkkktloona
Za 10 lat będzie tak samo.Też nie będziesz maiła sie gdzie wyprowadić, ale będzie już gorzej, z dziećmi będzie Ci trudniej, nie znajdziesz partnera tak łatwo, a on bedzie taki sam, każde święta, imieniny, wesela, komunie ( nienawidzę tych imprez!) tam jet alkohol.

Gość Dkkkktloona
Po każdej imprezie obiecuje, przez jakiś czas jest lepiej.ije codziennie teraz, 3-4 piwa dziennie.

Gość wiktoriawww
mieszkam w innym mieście niż rodzice i rodzina, a tutaj mam pracę i nie mogę się wyprowadzić z powrotem do domu. Może jakoś bym sobie poradziła, gdybym wynajęła pokój. U niego najgorsze jest to, że następnego dnia nic nie pamięta i tak na prawdę to może mnie nawet zdradzić a i tak pewnie nie będzie nic pamiętał :O

Gość wiktoriawww
matko Dkkkktloona tak jakbysmy pisały o tym samym człowieku :o

Gość nleskf
A co dokładnie robi jak jest pijany? Jak konkretnie się zachowuje? Może to Ty wyolbrzymiasz a facet po prostu dobrze się bawi?

Gość dodam jeszcze
wiktoria nie zaszywac, zaszywka nic nie daje. To tak jak srodek przeciwbolowy na zepsuty zab, bol zniknie na chwile, ale potem wroci. On musi sie leczyc u terapeuty, piszesz, ze jego ojciec pije, czyli on nie zna inne zycia, sposobu na stres, problemy

Gość wiktoriawww
moje życie przewróciłoby się o 180 stopni, zmiana mieszkania, znajomych w większości( praktycznie wszystkich mamy wspólnych), odwołanie ślubu, ale myślę, że warto to zrobić, nie chcę zmarnować sobie życia