Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akugnvaiu

głupie pytanie dotyczące schronisk w górach-----------

Polecane posty

Gość akugnvaiu

Jak ludzie, którzy tam pracują, dostają się do nich? No bo przecież nie wchodza codziennie na rysy na przykład hehe śmigłowcem? Codziennie?

Gość nie wiem no niewiem moze
śpia tam :o

na Rysach nie ma schroniska jest pod Rysami, po słowackiej stronie, to tak dla ścisłości gospodarze schronisk mieszkają w schroniskach, obsługa tych wysokogórskich również tych, do których da sie dojechać samochodem - dojeżdżają co kilka dni na kilka dni - mają dyżury

Gość czesc spi a popatrz sobie
na babcie z jagodami czy innymi oscypkami na szczytach - ty dumny, ze wlazles, a one tam tak codzien zapieprzaja.Bylam w himalajach tez bardzo dumna z siebie i spotkalam chlopaczka , ktory musial z gor zasuwac do Katmandu do szkoly, fakt,ze dawal rade 2x na tydzien, ale zawsze. jak mus, to mus. No i praktyka.

Gość ajamowietak
Śpią w schroniskach, poza tym, do większości schronisk w Tatrach w Polsce da się dojechać. Ja jestem ciekawa co będzie z osobami remontującymi szlak na Rysy. Bo jak będą kończyć i będą już przy szczycie, to czeka ich kilka dni wchodzenia od Morskiego na sam szczyt praktycznie

no raczej będą zasuwać codziennie na butach, bo przecież nie spać na szlaku - cienko tam z kolebą albo wystarczająco dużym kawałkiem płaskiego terenu, żeby się bezpiecznie położyć

Gość akugnvaiu
czytałam, ze do "chaty pod rysami' zaopatrzenie wnoszą tragarze na plecach :-o wszystko dosłownie. Ale to rozumiem, ze raz na jakiś czas pewnie. Ale załoga, która tam pracuje na codzień, to chyba faktycznie tam śpią i moze zmieniają się co tydzień czy cuś, bo przeciez niemożliwe jest chyba, żeby tam ciagle wchodzić :)

Gość akugnvaiu
na co dzień*