Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fewfwfwf

mój pies ciagle robi kupy po domu i sika juz nie mam siły :(

Polecane posty

Gość fewfwfwf

mam psa od 2 lat. probowałam od oduczyć tego ,ale niestety nic to nie dało.. nigdy go nie biłam ,ale probowałam nauczyc na spokojnie ,albo lekko skarcic zeby wiedzial ,ze zrobił zle to york wiec nie moge go trzymac caly czas na dworze co mam zrobic? nie mam juz sily ciagle po nim scierac gowien ... mamy duzy ogrod i jeszcze codziennie sie wychodzi z nim na spacery ,ale po spacerze potrafi zrobic kupe w domu... to bedzie bardzo okrutne jesli go komus oddam?

no niestety, ale jak sama widzisz, nie spisałaś się w roli pedagoga spróbuj może poradzić się kogoś doświadczonego, jak zlikwidować problem załatwiania sie w domu, a nie jak zlikwidowac psa...

Gość Tytytyt
Idz z nim do trenera, powinien go oduczyc. Na pewno jest jakas podstawa tych psich zachowan.

Gość dawne kaffe
tylko trener. On chyba mysli, że dom to tez ogród..tu jest problem..

Gość monikakakkaam
mam ten sam problem.. weterynarz poradził postawić miskę z jego jedzeniem i piciem w miejscu w ktorym najczęściej sie załatwia

Gość ania211231212
mój tak samo :/ nie wiem , może nie umieliśmy go wychowac z rodzicami ,ale np poprzedni pies się szybko nauczył , kot tak samo więc nie wiem czemu ten ma juz 7 lat i dalej sika , czasem zrobi kupe... potrafi przyjśc ze spaceru i ze zesikać. jest czesto wyuszczany do ogrodu oprocz spaceru , nie bijemy go ani nie krzyczymy na niego też wiec nie wiem jaka jest przyczyna .. cały dom czasem śmierdzi przez te jego sikanie :O a na polu go nie możemy trzymać bo to jest mały , domowy piesek

Gość ania211231212
z tym trenerem to dobry pomysł ..tez o tym myslałam...

A jak probowaliscie uczyc? Rozumiem, ze to juz jest dorosly pies, ale male szczeniaki uczy sie zalatwiania poza domem i niebrudzenai w domu poprzez nagradzanie za kazdym razem, kiedy zalatwi sie na dworze. Specerujecie ze swoim psem? No to na spacerze za kazdym razem, kiedy sie zalatwi, chwalicie i nagradzacie. No i druga sprawa. Poobserwujcie go uwaznie i sprobujcie wylapac, jak sie zachowuje tuz przed zalatwieniem sie. I jak zobaczycie takie zachowanie, to natychmiast oddelegujcie go na dwor, niech tam zalatwi potrzeby. I wtedy oczywiscie nagradzacie :) Powinno pomoc, choc nie natychmiast.

Gość ania211231212
moi rodzice go ,, wychowywali" tzn karcili ,ale nie jakoś ,że bili itd tylko krzyknęli ,że , nie wolno i wypuszczali na dwór. on chyba rozumie ,że to jest źle bo jak mus sie tylko pokaże to miejsce gdzie nasikał to zaczyna warczeć ale spobuje z tymi nagrodami i ile on zrozumie za co ta nagroda itd

Gość ania211231212
czasem mam wrazenie ,że on sika po domu na złość ... bo sika np jak gdzieś sie wyjdzie na chwile bez niego ( a wczesniej był wypuszczony) . a jest dobrze traktowany wiec nie rozumiem czemu jest złośliwy no i przewaznie sika w okreslonych miejscach wiec nie wiem czy po prostu znaczy terytorium? kładziemy tam gazety ,ale np jak obsika firanke to to średnio pomaga..

Gość ania211231212
prywatny wejherowo - no to mój wtedy własnie zaczyna warczeć...

Gość gość chihuahua
Witam Mam chihuahua (suka) ma ona rok i 6 miesiecy. Mam ja wlasnie od 6 miesiecy. Poprostu kupilam ja juz jak byla dosc duza... moim problemem jest to , ze codziennie w nocy robi siku i nie wiem czy to mozna nazwac kupa ale tak jak by wymuszala i tak jak by po podlodze jezdzila z obs***ra** na dupka... dlaczego????? Nie rozumiem. Ostatnie jedzenie okolo 18, spacery, wyjscia regularne. Co jest z nia??:(:(:(:( pomocy

Gość gość
Jesli jezdzi tylkiem po dywanie to moze miec problem z gruczolami okoloo******czymi. Psa to swedzi bardzo. Idz z nia do weta, niech zbada.

Gość gość chihuahua
Dywanu nie mam. Ona po Kafelkach... i wlasnie nie wiem czy jezdzi ale to tak wyglada.. u weterynarza bylam wszystkie badania miala Robione i jest wszystko ok. Weterynarka powiedziala , ze to cos z psychika ?? Nie wiem. Dziekuje za odp:)

Gość gość chihuahua
Prosze niech mi ktos cos doradzi. Czy ktos mial taki problem?:(:(

Gość Werner
Może on to robi z przezwyczajenia? Psy niektóre tak mają. Spróbuj wycierać po trochu.

Gość gość
13 dARIUSZ to robi z przezwyczajenia od 30 lat

Gość gość
Mam 6 miesięczna suczke shih tzu .miała 5 miesięcy kiedy ja kupiłam mam duży problem z załatwianiem się na dworze. Wychodzę z nią bardzo często na dwór co godzinę robię częste spacery A i tak załatwia się w domu. Najgorsze jest to ze zalatwia sie w miejscu gdzie je jedzenie i śpi .myślę że tam gdzie kiedyś mieszkała była zamknięta w pomieszczeniu cały czas .już nie mam siły co mam zrobić jak ja nauczyć dostaje smakołyki na dworze w nagrodę jak się załatwi A i tak to nic nie da. Proszę o jakąś porade