Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsensuuu

objawy znikneły

Polecane posty

Gość bezsensuuu

dziewczyny, nie wiem co jest grane. Około tygodnia po owulacji zaobserwowałam ból podbrzusza jak na @, dość silne kłucie jajników i wrażliwość sutków. A dzisiaj kompletnie nie dzieje sie nic, tzn już mnie nic nie boli, nie kłuje,piersi też nie a dodam,że jestem 2 dni przed @.. :( Mialam nadzieje na ciaze a teraz wszystko znikneło

Gość bezsensuuu
hop hop

Gość objawy ciąży na tym
etapie są identyczne jak objawy miesiączki. TYm bardziej, że jak piszesz - masz jeszcze 2 dni. Ja miałam mocne bóle piersi i wrażliwość sutków od owulacji i im bliżej okresu, tym ból był mniejszy. W dzień okresu już na upartego mogłam powiedzieć, że nie bolą. Potem też bolały tylko przy mocnym dotyku... co ja przeżyłam :( Teraz jest 15tc i piersi w ogóle nie bolą ani nie są napięte - jedynie są większe ( może dlatego ze przytylam :D ) no i mam żyłki na nich. Oprócz od czasu do czasu bólów brzucha ( teraz w zasadzie ciągniecia w pachwinach ) i widoku zarodka na USG nie miałam i nie mam zadnych objawów ciąży.

Gość bezsensuuu
mnie nigdy przed @ nie bolaly piersi, nie miałam wrażliwych sutków :) tak wiec zaczelam sie nakrecac,ze to moze ciaza,ale dziwi mnie to,ze wszystko zniknęło. Nawet śluzu już nie ma. A skoro jestes w ciazy to przed okresem piersi nie urosły troszke? Jaki mialas śluz? (o ile pamietasz) i jeśli chodzi o okolice intymne - może popatrzałaś - były troszkę zasinione?

Gość objawy ciąży na tym
W dniu spodziewanego okresu ( w Dzień Matki ), bardzo bolał mnie brzuch, szłam do pracy i z miejsca do WC bo mialam wrażenie, że już coś poleciało. ( tak samo z reszta mialam przy poprzedniej ciąży - ciągle mialam wrażenie, że coś leci). Śluz mialam biały, sporo nawet go, teraz trochę mi pod żółtawy wpada. Okolice intymne tam a dole nawet jak poszlam do lekarza ( bo ten brzuch mnie bolał, a ja niemam jakichś silnych dolegliwości bólowych - wiec bałam sie ze znow przydatki mnie zaatakowały), niecałe dwa tygodnie po terminie @ lekarka wykryła ciążę TYLKO na podstawie zmiany kształtu macicy - na dole żadnych wizualnych zmian nie było. Czy urosły - jeśli tak, to niewiele - niezauważyłam. Nawet nie widziałam, ze byly napięte- lekarka stwierdzila, że są. Sutki może trochę większe, ale wcale nie ciemniejsze ( z reszta do tej pory) - tak jak mówie - jedynie co to przy dotyku bolały mnie piersi ( a w zasadzie JEDNA ). Dzisiaj wybieram się po stanik, bo już co najmniej rozmiar mi przybyło ( przytyłam z piec kg, no ale przy 5 kg piersi mi sie tak nie zmieniaja). Moja rada, i każdej tutaj to powtarzam - nie nakręcaj się, proszę. Ja staralam się o ciążę od stycznia - lutego , jestem po poronieniu, wiec przez ten czas w głowie mialam tylko jedno - CIĄŻA. Seks w dni płodne, obserwacja śluzu, testy owulacyjne, nogi w górze po wszystkim i ...... guzik !! Płacz przy każdym okresie i testy ciążowe pare dni przed. No ale stwierdzialam, że olewam system,bo się wykończe- chcieliśmy kupić dom a ja chcialam schudnąć, więc zapisałam się na silownie. Seks w tym cyklu był tylko RAZ i to jeszcze w dni teoretycznine niepłodne ( owulacja spóźniona o 5 dni). Wróciłam z pracy dzień po seksie, patrze - śluz owulacyjny i plamieie. Pomyślałam sobie ' A może " ale tylko przez chwile i poszlam na siłownie. A jak lekarka powiedziala, ze to nie przydatki tylko ciąża - to sie popłakałam, że to nie możliwe ( wariatka :D )

Gość objawy ciąży na tym
każda kobieta jest inna - baaa ! każdy cykl jest inny! Ja mialam napięte i bolesne piersi zwykle przed miesiaczka odkad pamietam, i to bardzo długo bo w zasadzie zaraz po owulacji - mąż nawet się wkurzał, że mu sie dotknąc nie pozwalam i mam do lekarza iść. No z rok temu, około marca jak ręką odjął - nic mnie nie bolało, najwyżej dzień, dwa przed - potem 1 ciążą ( i w sumie - też nie było jakiegoś mocnego bólu - ot , przy dotyku ) no i teraz znowu z początkiem roku zaczęły mnie boleć. Plamienie owulacyjne mialam RAZ w życiu! Nawet śluzu nie mialam za wiele w tym miesiacu co zaszlam - tylko tyle przy podcieraniu razem z tym plamieniem ( w zasadzie pare nitek to było ). Każdy okres jest inny.

Gość bezsensuuu
no proszę jaki piękny prezent na dzien mamy :) No więc rzeczywiście doszukuję się objawów, płakać nie będę, bo byłaby to nieplanowana ciąża i mogłaby co nieco pokomplikować, aczkolwiek jeśl okaże się że to jednak ciąża-też fajnie :) Rozumiem,że testu nie zrobiłaś w ogóle?

Gość bezsensuuu
Ja znam siebie i swój cykl, nie jestem już nastolatką, jednak w tym miesiącu owulacja dziwnie się przesunęła. Nie wykluczam,że mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne (skoro o 2 tygodnie owulacja się przesunęła to nie wszystko jest w porządku). Poczekam te 2 dni, ale nie wiem jak ja to wytrzymam :)

Gość bezsensuuu
co ja piszę, nie 2 tygodnie tylko 8 dni :)

Gość objawy ciąży na tym
Zrobiłam, ale kreska była bardzo blada, no i nie wyszła od razu, tylko po co najmniej 15 min- na ulotce pisało, że po pięcu wiec nie brałam pod uwagę. TYm bardziej - że ja naprawdę odrzuciłam myśl od dziecku, z powodu tego domu. No ale coż - natura sama decyduje. 8 dni to nie jest aż tak dużo - ja w poprzednią ciąże zaszłam ... 2 dni przed terminem okresu - przed ślubem mialam mnóstwo stresu, w pracy też nawał bo to okres wakacyjny... Robiłam potem hormony i wyszły ok - z reszta organizm kobiety jest bardzo wrażliwy. Jesłi cykle będą się wydłużać a krwawienie skracać to owszem- powinnaś się wybrać do lekarza. W dzien matki to ja nic nie wiedzialam- u lekarza byłam 06.06.

Gość bezsensuuu
My rownież mamy w planach w przyszłym roku zacząć budowę domu i biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw, to wiecej jest niestety przeciw. Ale kobiety chyba maja to dos iebie,ze nawet jeśli wszystko jest przeciw to i tak gdzies tam w środku pojawia sie jakas radość i oczekiwanie... A w którym dniu cyklu robiłaś test??

Gość objawy ciąży na tym
35 dc bodajże. Nie spinaj się - będzie co bedzie. Jesli planujesz ciążę - zrób podstawowe badania krwi, tarczyce, cytomegalie, rózyczke ( jesli nie przechodzilas )) toxoplazmoze ... i tak będziesz musiała zrobić, a jeśli wyjdą ok bedziesz w miare spokojna. Mówi się że zdrowa para nawet i dwa lata moze strać sie o dziecko - no ale jesli jest cos nie tak, to marnuja tylko czas. Aczkolwiek - uważam ze psychika ma ogromne znaczenie i to ona zablokowala mi zajscie przez te pare miesiecy.