Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martynkaa_19

kredyt studencki

Polecane posty

Witam. Chciałabym ubiegać się o kredyt studencki, od październik zaczynam 1. rok studiów. Chciałam się dowiedzieć ile mniej wiecej czeka sie na jego przyznanie? i czy wypłacaja kasę od razu od października?

Gość ledwo studia zaczęłaś
a już kredyt chcesz brać? na pewno nie dadzą Ci na 1 semestrze bo nie wiadomo czy nie wylecisz

Gość akawa
nie pamietam dokładnie ile czasu, ale trochę to schodzi... Ja (jeśli dobrze pamietam) to dostałam wypłatę gdzies tak styczeń-luty, z wyrównaniem od października. Najpierw składa się papiery, potrzebne jest chyba też zaświadczenie z uczelni, potem czekasz na podpisanie umowy, jak już umowa jest podpisana to czekasz aż ci kasę przeleją. Nie dziw się - kredyt sporo osób bierze. To dla pracowników jednak sporo papierków do przygotowania. Nie licz że na podpisanie umowy będziesz czekać 2-3 dni tylko nawet z miesiąc czasu...

super, czyli kasę dostanę w połowie semestru? ja juz teraz nie mam kasy na studia, niech oni sobie jaj nie robią.

Gość akawa
Dziewczyno, termin składania wniosków na kredyt upływa 15 listopada (tak mi się wydaje, ale upewnij się). Dopiero po tym terminie bank zacznie rozpatrywać wnioski. Potem jak już będziesz mieć informację że w ogóle ci przyznali kredyt, czekasz na podpisanie umowy. Nie ma szans załatwić tego jeszcze w październiku.

Gość ledwo studia zaczęłaś
skoro nie masz kasy to nie studiuj, proste do pracy won

Zaczynałem od 1 pazdziernika, a pierwszą transze (patrzyłem na konto :) dostałem 10 stycznia, oczywiscie ze spłatą za pazdziernik listopad grudzień. 600zł mi przelewali miesięcznie. Musisz pamiętac ze co semestr trzeba donosić do nich z dziekanatu zaświadczenie ze przeszłas na kolejny semestr. W przypadku "kibla" w jakims semestrze, jesli go powtarzasz to po prostu przez ten semestr nie dostaniesz transzy. Jak wejdziesz na kolejny semestr to dalej zaczynają wypłacać. Spłacasz 2 lata po zakonczeniu studiów. mi zabierają z wypłaty po 300zł miesięcznie. Kredyt miałem na 1,5% w skali roku, wiec sie go nawet spłacać jednorazowo nie opłaca..

Jesli spóźnisz się z doniesieniem do banku świstka ze jestes na kolejnym semestrze załóżmy masz czas zanieść świstek do końca września, że jestes na 3 semestrze, tylko zaniesiesz go w pazdzierniku to nie dostaniesz transzy za pazdziernik i nie spłacą Ci jej w listopadzie, po prostu przepadnie, oczywiscie odejmą Ci ją od całości kredytu.

Gość różnica jest zasadnicza
jak chcesz sie dowiedzieć to wypierdalaj do banku tam ci powiedzą wieśniaro

Ja brałam 2 lata temu i pierwsząm transzę dostałam w lutym czy marcu bodajże. Pod koniec pierwszego semestru. Jeśli Ci przyznają, bo pamiętaj że jest ograniczona pula.

wiem, wiem. dlatego chcę isć do banku jak najwcześniej, ale powiedzieli mi dzisiaj, ze wytyczne będą mieli dopiero na początku wrzesnia. I proszę mnie nie wyzywać od wieśniar.

Gość kam1346
@różnica jest zasadnicza "jak chcesz sie dowiedzieć to wypie**alaj do banku tam ci powiedzą wieśniaro" wyrażaj sie prostaku. jeśli na forum szukasz okazji, żeby kogoś wyzywać, to idź stąd. bo do tematu nic nie wniosłeś i nic na ten temat nie wiesz, nie po to istnieją fora. ktoś wyżej podobnie.

Gość michalina z m3
duzo wiadomości na temat kredytów znajdziesz na stonce i-kredytowy.pl POLECAM ;)

1 października dopiero zaczynają nabór wniosków, przynajmniej w PKO, więc jeśli wniosek pozytywnie rozpatrzą to kasę dostajesz dopiero później, nie od pierwszego miesiąca, ale za to z wyrównaniem za poprzednie miesiące. Moim zdaniem warto brać, warunki sa korzystne i nie martwisz się o kasę na studiach, bo sa wazniejsze rzeczy.