Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ababygirl****

Co na zaparcia ??

Polecane posty

Gość ababygirl****

Dziewczyny moja córeczka ma 2 i pół tygodnia i męczą Ją straszne zaparcia. Nie wiem już jak mogę Jej pomóc a strasznie się męczy. Znacie jakieś sprawdzone sposoby ?? Proszę o pomoc!

Gość idel
zanim dasz jej mleko podaj chocby lyzeczke przeotowanej wody naczczo,mozesz poprosic pediatre o przepisanie debridatu ale nie pamietam od ktorego tyg zycia mozna podawac dziecku,jesli karmisz swoim mlekiwm zjadaj chociaz jedo jablko dziennie badz pij sok jablkowy ja tez caly czas z tym walcze a corla ma juz 9 miesiecy gdy skonczyla 8 posadzilam ja na nocnik i robi kupke 2 razy dziennie a tak to duzo przepajalam ,szybko wprowadzilam tarte jabluszko,potem kupywalam sok z suszonych sliwek hippa i pomagalo ale dziecko musi miec 4 miesiace to tak na przyszlosc,teraz daje corce rodzynki do pogryzienia, ciezki temat bo u nas nic nie pomagalo a jak pomagalo to na krotko,mozesz tez czesto masowac dziecku brzuszek w kierunku ruchu wskazowek zegara lekko pukajac w brzuszek tez u nas pomagalo

Gość idel
a i kladz dziecko jak najczesciej na brzuszek, to nic ze sie denerwuje placze przynbajmniej noska sobie wydmucha, wiem ze boli jak sie zlosci ale tak trzeba

Gość MamaCóreczki
tskiemu oseskowi to chyba tylko rumianek i przegotowan woda z domowych sposobów i lekarz

Gość krowa w paski fioletowe
z rumiankiem to bym uważała bo często uczula. Sąsiadów dziecko cierpiało na krwiste biegunki. Próbowali różnych rzeczy, spędzili mnóstwo czasu w szpitalu. W końcu okazało się, że na bolący brzuch serwowali mu rumianek. A że jest mocno alergizujący to szkodził dziecku. Na zaparcia przegotowana woda, masaże, doraźnie czopki- żeby nie dopuścić do zbyt długiego zalegania mas kałowych. Ale często trzea to po prostu przeczekać. ja też stawałam na głowie, zeby pomóc dziecko. przeszlo dopiero po rozszerzeniu diety

Gość krowa w paski fioletowe
przepraszam za literówki