Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamamaaaa

karmienie piersia a nie chudniecie

Polecane posty

Gość mamamamamamamaaaa

Ma zwiazek? Wszedzie slysze, ze karmienie piersia wspomaga chudniecie, ale u mnie jest jakby na odwrot. Spotkal sie ktos z tym?

Gość MamaCóreczki
Ja słyszałam, że po odstawieniu od piersi można gwałtownie schudnąć, bo się traci mleko. Ja specjalnie nie zauwazyłam spadku wagi podczas karmienia, a leci już nam 8 miesiąc.

Gość hdkfjguehdvd
Ja karmilam 8 miesiecy i w tym czasie zyskalam 10 kg!!! Jak tylko ograniczalam jedzenie to tracilam pokarmot co!

Gość u mnie to samo
pierwsze dziecko karmiłam 9miesięcy, po porodzie spadło parę kilo, a potem waga lekko leciała w dół, w pewnym momencie stanęła całkowicie pomimo rygorystycznej diety (kolki) i latania na okrągło przy dziecku...dopiero jak przestałam karmić waga się ruszyła w dół, zaczęłam ćwiczyć,stosować dietę,brać suplementy i schudłam w końcu...przy drugim dziecku to samo, parę kilo przy porodzie, a potem waga stała i stała, a ja wchodziłam na nią z nadzieją, że może z kilogram zleciał...odstawiłam dziecko od piersi i moment schudłam...

Gość Podobnie
Ja odkąd karmię mam okropny apetyt. Staram się ograniczyć ale chyba tyle potrzebuję bo jak nie jem systematycznie to boli mnie głowa i mi słabo, no ale co za tym idzie nie mogę pozbyć się kg. Liczę na to że jak skończę karmić to będę mogła jeść mniej jak dawniej.

Gość ja karmiłam 8 miesięcy
i tyłam wciąż a to o chudnięciu to dla mnie nieprawda :( w końcu przestałam karmić i wzięłam się za porządną dietę, schudłam bardzo dużo bo prawie 40kg, trwało to 10 miesięcy, teraz ważę dużo mniej niż przed zajściem w ciążę :D

ja przez 4 miesiące karmiąc schudłam bardzo dużo - ok 16 kg, potem jakby waga stanęła i chudłam ale już znacznie wolniej. Natomiast jak przestałam karmić przytyłam 3 kg. Także w moim przypadku na pewno karmienie miało duży wpływ na chudnięcie

Ja na początku karmienia tyłam, ale dokładnie wiem skąd to się wzięlo. Córka przez pierwsze 3 miesiące całymi dniami chciała być przy piersi, nie miałam kiedy zjeść. Jadłam dopiero jak Mąż wrócił z pracy, a potem jak Mała zasneła. Czyli po prostu sie objadałam na noc. Karmię nadal, ale poszłam do dietetyka. Poza tym czasami warto zbadać po ciąży hormony tarczycy jesli s aduże problemy z wahaniami wagi.