Gość katjaaa Napisano Sierpień 1, 2012 Chciałabym dowiedzieć się co mogę zrobić, aby poradzić sobie z uciążliwą matką i jej zlosliwymi zagrywkami. Ta kobieta na każdym kroku uprzykrza mi życie, poczynając od awantur i rozpuszczania plotek na mój temat, prób skłócenia z rodziną i znajomymi, przeszukiwaniu pokoju przywłaszczaniu sobie róznych rzeczy. Ostatnio odkryłam,że odbiera moje listy i pisma np z urzędów czy szkoły, czyta je i chowa przede mną. Dochodzi do tego,że wydzwania do mojej szkoły lub miejsca pracy próbując dowiedzieć sie czegoś. Obawiam się,że któregoś razu wybierze się w któreś z tych miejsc i najzwyczajniej narobi mi wstydu lub problemów. Co byście zrobili na moim miejscu, czy moge w jakiś sposób zapobiec jej działaniom(chodzi mi głownie o to aby nikt nie udzilał jej zadnych inf na mój temat, listonosz nie wreczał listów itd)? Dodam, że jestem pełnoletnia, utrzymuję się sama, mało mieszkam w domu rodzinnym, który zresztą należy do ojca,ale nie zamierzam się z niego wymeldowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach