Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srebrna_

Jasnoszara sukienka, ciemnoszare buty, a torebka???

Polecane posty

Zdecydowanie będzie mdło i nudno. Wprowadź kolorystyczne akcenty - torebka, biżuteria...

Gość srebrna_
a jaki kolor torebki proponujesz?

Gość niby
Ożywianie na wszystkiego bo tak trzeba i strój nie może być mono kolorowy to mit. Zabawa odcieniami to ciekawy sposób na tworzenie zestawów jednak zazwyczaj lepiej wygląda w zestawach codziennych niż na wielkie wyjścia. Bawiąc się różnymi odcieniami szarości uzyskasz fajny efekt jeśli będą one się od siebie znacznie różnic. Wszystko zależy od pozostałych dodatków. Jaka marynarka/bolerko/szal/kardigan/... i jaka biżuteria?

Gość srebrna_
no właśnie nad marynarką się zastanawiam, bo sukienke i marynarko-bolerko (to jest taka krótka marynarka) mam w komplecie, ale to i tak tylko ubiorę do kościoła, później od razu ściagnę bo ma być gorąco. wiec myśle, że marynarka nie dużo wnosi do tego zestawu. najlepszym wyjściem byłaby chyba czarna torebka. biżuterii nie mam za szczególnej, srebrny łancuszek z diamencikowym serduszkiem, srebrna bransoletka i kolczyki. ewentualnie mam też czarno białe kolczyki. taki skromny ten mój zestaw, ale nie zależy mi też na czymś wybujałym, byle kolory współgrały ;)

Gość niby
idąc takim tokiem rozumowania możemy powiedzieć ze torebka jest także mało istotna gdyż nie będziesz jej z sobą nosić. Położysz ją na stoliku i tyle. Zabierzesz raz na czas do łazienki. Tak czara torebka to dobry pomysł. Na przyszłość. Wystrzegaj się zestawów typu marynarka do sukienki w komplecie. Zazwyczaj taka marynarka później leży w szafie. A całość wygląda jak z manekina sklepowego czyli sztucznie. Mam nadzieje że twoja taka nie jest. zainwestuj troszkę w biżuterie nie musi być droga czy z szlachetnych materiałów jednak warto mieć jej trochę więcej gdyż to własnie dodatki budują strój bez nich jest surowy.

Gość srebrna_
Niby dzięki. Tak wiem masz racje z tą marynarką, nigdy tak nie kupuje, ale akurat wyhaczyłam tą sukienke z wyprzedaży i nawet bez marynarki była tania ;) a sukienka mi się po prostu spodobała. A jeślibym zamieniła marynarkę na czarną, czy torebka mogłaby zostać srebrna? Ewentualnie jaki kolor marynarki?

Trzeba by to zobaczyć wszystko na zdjęciu bo szary szaremu nierówny i raz pasuje, a raz nie. Ogólnie myślę, że ze srebrną torebką tragedii nie będzie, ale jak dla mnie taka sukienka aż prosi się o czerwone buty i dodatki. Szary pięknie podkreśla każdy zresztą intensywny kolor, może poza żółtym.

Gość Monica.
..proponuje wszystkie dodatki w chabrowym...

Gość salabamaa
żółte lub cytrynowe dodatki:)

Gość chudzieleczzarzeki
Do tych dwoch szarosci jak bym dorzucila: - morski albo - jasnoczerwony albo - rozowy albo - fioltowy albo - zoltym (nie neon, bo jak dla mnie klasa zginie) Osobiscie lubie polaczenie szarosci z czernia, jest bardzo dystyngowane ale chyba nie na wesele :) Dla ozywienia dodalabym takze korale lub duza bransolete i kolczyki w tym samym kolorze co torebka udanego wesela