Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grochowa14

Czy to prawda, że można w ciąży pić piwo tak od czasu do czasu ?

Polecane posty

Gość holaholatoja
http://dzieci.pl/cid,1024121,paid,14810863,title,Alkohol-w-ciazy,wciazy_artykul.html?smgputicaid=6eea5 macei zwolenniczki nie szkodzącego alkoholu mądre mamy nie muszą czytać

Gość kwiatekzkawiatek
nie piłam, ale miałam ochotę na piwo pod koniec ciąży :)

Gość gosc93
Ludzie do jasnej cholery przestancie panikowac.Ciąża to nie choroba ani wniebowzięcie żywcem. Ja oczywiście nikogo nie namawiam,ale jestem w ciązy i zdarza mi się wypić piwo. Jeżeli wypije się jedno raz na 3 miesiące to nic sie nie stanie,tak samo z paleniem papierosow ;/ puknijcie sie w glowy. Gdyby patrzec na to wszystko z takiej strony to trzeba by siedziec w domu ,nie ruszac sie bo jeszcze cos sie stanie a wychodzic tylko w pancerzu.Oddychac tez nalezaloby przez aparature bo w powietrzu sa przeciez spaliny,zarazki itd. Pamiętajmy co najważniejsze NIE KĄPCIE SIĘ BO DZIECKO SIE UTOPI. Poziom rozumowania i inteligencji społecznej mnie poprostu przeraza.

Gość gość
Oczywiście że nie można pić alkoholu ani palic papierosow ją zaszlam w ciążę niespodziewanie dowiedzialam się w 8 tyg oczywiście od chwili zrobienia testu ani razu nie zapaliłam ani nie wypilam ani łyka alkoholu.Ciężko mi bylo nie palic bo byłam w silnym naligu. Nie mogłabym jednak świadomie truć dziecka za bardzo czułam się odpowiedzialna za nie. A jak już urodziłam córeczkę to wiem że warto było i czułabym się okropnie patrzac na nią i pamiętajac że trulam ta mała piękna istotkę. I tak mam do tej pory wyrzuty sumienia za te pierwsze 8 tyg podczas których nie wiedziałam jeszcze o ciąży i palilam wtedy oraz zdarzało mi się wypić piwo było akurat lato i jak wiadomo gdy jest gorąco ma się ochotę na piwo.

Gość gość
ja czasem piwko wypijałam. Tak jakoś raz na miesiąc, bo miałam smaka, ale dopiero gdzies od 6 msc mnie wzięło:D wcześniej ochoty nie miałam. Dziecko mam zdrowe.

Gość gość
No pewnie palta pijta a pózniej zakładajcie dalej tematy typu "moje dziecko ma fas". Nie rozumiem czemu dla dobra dziecka nie potraficie na te 9 miesięcy odłożyć te głupie nałogi. To o takich jak wy drogie Panie mówi się patole!