Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwwkkaaa

Ile wkoncu tego mleka dawac?

Polecane posty

Gość ewwwkkaaa

Mmausie czy mleko jest naprawde zdrowe?Wiele moich znajomych ograncza swoje pociechy w wieku 1-2 latka z mleka.Twerdza ze mleko wcale nie jest takie zdrowe,wola dziecku posilke zastapic warzywami,owocami.Ja tez w sumie odlozylam dziecku jedna juz butle i nie wiem czy zrobilam dobrze.MAly ma 15 miesecy ,jego posłek to: 7:00 mleko 210 ml 10:30 sniadanie (kanapki,ajjecznica itp) 13:30 obiad 16:30 deser ( owoce,biszkopty,itp) 20:00 kolacja (kaszka na mleku 120 ml bułka mleczna) Wyrzucilam z diety butle 150 ml ktora byla dawana ok 22 gdy maly kladzie sie spac.

Mój synek ma 17 miesięcy, pije mleko 2 razy na dobę,po 250 ml., dopóki mu nie zbrzydnie, będę mu podawać, mleko jest zdrowe, jest podstawowym budulcem kości, zawiera też dużo wapnia, co jest bardzo ważne, ma też zdrowe probiotyki dla jelit. Jeżeli mleko mu już nie pasuje to podawaj kakao lub kefirki. Ale mały je też dużo owoców i warzyw, bo w nich też są witaminki. Lecz nie rezygnuj z mleka, bo przecież gdybyśmy wszystkie uważały, że mleko jest mało ważne w diecie to co by było ? dzieci byłyby marniutkie...

Gość zwariowana merryj
Mój ma 18 miesięcy, ddostaje również 2 x na dobę mleko (jeden raz 200 ml samo, drugi raz 270 ml z dodatkiem kaszki). Zdanie mam jak koleżanka powyżej, dieta powinna być urozmaicona, owszem, ale owoce i warzywa i inne nie wykluczają przecież mleka! Syn je codziennie 1 -2 owoce, warzywka, i staram się żeby jego dieta była ciekawa i pełna tego, co potrzebuje. Pamiętam ze schematu że dziecko 12 msc powinno mieć 3 x po ok. 220 ml mleka na dobę, na opakowaniu mojego mleka jest informacja że po 15-stym miesiącu wystarczą 1- 2 porcje, po ok 200 ml..

Gość ojtam ojtam
synek 21 m-cy odkąd skończyń roczek zjada raz dziennie na kolacje kaszkę kakaową i tyle mleka - czasem rano przemycam troche płatków z mm ale nie chętnie go je