Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dorciaaa019

kocham czy nie?

Polecane posty

witajcie. mam ogromny problem :'( jestem z moim chlopakiem juz rowny rok. Mamy po 18 lat. Na poczatku bardzo go kochalam,nie wyobrazalam sobie zycia bez niego,kazda chwile chcialam spedzac tylko z nim. Od jakiegos czasu cos sie wypalilo...Wiem ze on mnie kocha nad zycie,jest idealny,troszczy sie o mnie,ciagle mowi mi ze mnie kocha,wiem ze nigdy mnie nie zdradzi i nie zostawi. Ma tez swoje wady,kilka razy mnie oklamal i przez to stracilam do niego zaufanie,ale zmienil sie i wiem ze teraz jest uczciwy wobec mnie...ale ja nie czuje do niego juz tego samego :( miewam chwile gdy zastanawiam sie po co ja z nim wgl jestem,ale jakos nie chce z nim zerwac,nie potrafie :( mielismy niedawno klotnie,z jego winy,zerwalam z nim,ale on tak bardzo sie o mnie staral ze wybaczylam mu i znow jestesmy razem... jakos nie potrafie sobie wyobrazic tego zeby z nim nie byc,nadal jestem o niego zazdrosna i niby chce z nim byc,ale z drugiej strony nie chce :( (dodam jeszcze ze zanim zwiazalam sie z tym chlopakiem,to bylam z innym,sporo starszym, lecz rozstalismy sie,on ze mna zerwal,lecz uczucie chyba pozostalo...ja caly czas o nim mysle i chcialabym byc z nim,lecz wiem ze on ma juz inna dziewczyne.) nie wiem co mam robic,czy zerwac z nim,czy nie,wiem to ze jesli zerwe to bd tego zalowac i plakac,ale bedac z nim tez cierpie,nasze spotkania nie daja juz mi takiej przyjemnosci,czasami on i wszystko co robi po prostu mnie drazni :( on chcialby spotykac sie codzennie,ja nie chce,czasami spotykam sie z nim tylko dlatego zeby on smutny nie byl :( pomozcie mi co mam robic :'(

Gość Katrin$$$
Jejku no wez się zastanow. Mowisz ze kochalas bardzo swojego chlopaka, ale jednak uczucie do poprzedniego Ci nie przeszlo. To jak 2ch kochalas? a po drugie, jestes mloda moze nie wiesz/. Milosc sie tak po prostu nie wypala. Uczucia slabna, maleja, wypalaja sie, ale nie uczucie milosci. Zapamietaj to

Gość Agia Pelagia.
"Wiem ze on mnie kocha nad zycie,jest idealny,troszczy sie o mnie,ciagle mowi mi ze mnie kocha,wiem ze nigdy mnie nie zdradzi i nie zostawi." Też tak myślałam będąc w twoim wieku. Macie po 18 lat, wszystko się zmieni, uwierz. Wystarczy że zmieni szkołę, środowisko a wszystko się rozsypie. Skoro nie jest ci teraz z nim dobrze, zerwij z nim póki to on z tobą nie zerwie, bo będziesz cierpiała podwójnie. Po co się męczyć w tym wieku? Ja żałuję że ze swoim nie zerwałam, przez 1,5 roku też tak było dobrze a później ja przestałam coś do niego czuć, ale byłam z nim tylko dlatego że wydawał mi się dobry, kochający, że mnie nie zostawi plepleple... Aż w końcu on mając 18 lat zachowywał się zupełnie inaczej, pewnego dnia powiedział mi że mnie nie kocha i odszedł. A ja głupia później cierpiałam podwójnie, raz że straciłam szansę na inny związek z gościem do którego ciągnęło mnie w 100% bo byłam w związku z nim ze strachu przed samotnością i z przyzwyczajenia, a dwa że moja kobieca duma ucierpiała, bo po 3,5 latach zostałam porzucona jak ścierka. Czytając Cię autorko, moja imienniczko, na pewno bym to zakończyła. Z czasem może być gorzej- przyzwyczajenie, więcej wspólnych wspomnień... Jeśli nie czujesz tego to po co się męczyć tylko dlatego żeby on nie był smutny? Uwierz, gdyby on poczuł to co ty już dawno by z tobą zerwał.

Gość Katrin$$$
Pewnie towarzyszylo Ci zauroczenie euforia, no bo skoro to trwalo np 6-9 miesiecy, to uwierz to nei byla milosc ;) przemysl to co wtedy czulas, czy poprostu on nie wydawal Ci się taki super itd ? :) to zauroczenie... Uwierz mi juz troche zwiazkow mam za soba i tez nieraz slyszlam ze komus cos sie wypalilo, a to tylko takie euforie byly poczatowe to jak sie mialo nie wypalic ;D

ale ja mam tak ze czasami jest mi z nim naprawde bardzo fajnie i czasami naprawde czuje ze zyc bez niego nie potrafie i ze go kocham,lecz czasami przychodza takie dni ze wydaje mi sie ze nic do niego nie czuje :( nie wiem,moze to chwilowe? moze odczekac jeszcze troche i zobaczyc jak to wszystko bedzie i zastanowic sie czy byc z nim czy nie? nie chcialabym zrobic czegos czego potem bd zalowac... ostatnio jak mielismy mala sprzeczke to powiedzialam mu zeby dal mi tydzien przerwy,zebysmy sie nie spotykali przez ten czas i wgl bo ja musze sobie wszystko przemyslec,on oczywiscie nie chcial sie na to zgodzic,lecz tlumaczylam mu ze to dla naszego dobra i sie zgodzil...lecz ja po 5 dniach wymieklam i musialam sie z nim spotkac bo tesknilam. brakowalo mi jego ciepla i tego wszystkiego.....:( wiec co o tym uwazacie?:( przeczekac jeszcze czy zerwac z nim?