Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomóżcie

PROSZE POMÓŻCIE zadzwonili do mnie wczoraj z nr PLAY że wykryją mi za darmo raka

Polecane posty

Gość prosze pomóżcie

W krakowie dzisiaj, będą badać za darmo jakimś urządzeniem które kłądzie się na mostku i wysyła elektrofale i wykrywa raka. Nie wiem ale boje sie że to ściema. Za darmo bo dostali fundusze z Unii. W internecie nic nie wyskakuje na ten temat, a chyba by było? Nie wyskakuje nawet żaden wynik o Bona Vita które te badania ma przeprowadzać... co o tym myślicie?

Gość prosze pomóżcie
sam jesteś matoł buraku

Gość akawa
Kilka lat temu (gdy byłam studentką) robili bezpłatne komputerowe badania wzroku na uczelni. Pomyślałam - co mi szkodzi pójść i sprawdzić, czy wszystko z oczami ok... Wyszło mi na jedno oko -3 a na drugie -3,5. Myslisz że takiej wady bym nie zauważyła? Na uczelni siadałam najcześciej w 7-8 rzędzie (tak pod koniec sali) i wszystko świetnie widziałam a tu taka wada... Pani prowadzącą badanie od razu mi dała ulotki soczewek kontaktowych (firmy, która prowadziła badania, a jakże) i dokładnie wytłumaczyła do jakiego salonu pójść. Przeraziłam się nie na żarty i poszłam ale do profesjonalnego okulisty, który zbadał wzrok komputerowo oraz zakładając kolejno takie szkła na oczy, zbadał też dno oka czy się jaskra nie robi itd. Wynik - na jedno oko -0,5 a na drugie -0,25. Wada tyle co żadna, niewymagająca póki co większej korekty. Wniosek: Według mnie badania takie prowadzone są tylko po to, żeby zareklamować produkt. Jak ci wyjdą złe wyniki to polecisz zrobić badania. Ponieważ na badania z nfz musisz mieć podstawy (np ból) oraz długo musisz czekać w kolejce - polecisz prywatnie. Najlepiej do firmy, która robiła badania, bo adres już masz, więc po mieście latać nie musisz. Ja nigdy więcej nie dam sie w cos takiego wrobić.