Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anet129

poród na klęcząco.

Polecane posty

Gość anet129

co o tym myślicie? któraś z Was urodziła w ten sposób? i jak wrażenia? w polsce w ogole mozna ;d?

Gość Niuniulkai
ja podczas porodu mogłam robic co chcem pielegniarka mi powiedziałą wiec najpierw polewałam się prysznicem przzez około 10 min dobrze mi tak było później skakałam na piłce też sobie kucałam a na koncu nie miałam siły i leżałam aż do całkowitych narodzzin

Gość dfgbhnjmk,
Moja przyjaciółka rodziła rok temu na klęcząco na takim taborecie malutkim.Mówiła, że bez porównania z pierwszym porodem. Pierwszy miała bardzo bolesny- wręcz traumatyczny. Drugi chciała cesarkę ale połozna namówiła ją na ten taboret.

Gość aniacygania
Ja urodzilam tak dwa.miesiace temu, ale nie w polsce. W bolach szukalam wygodnej pozycji i bylo mi tak dobrze, nagle zaczelam miec bole parte wiec sie juz nie przekrecalam bo nie bylo kiedy. Teraz nie wyobrazam sobie rodzic w innej pozycji

Gość fdssss
mnie położna zaleciła taką pozycję jak czekaliśmy na pełne rozwarcie. Ale mnie ta pozycja wogóle nie pasowała, jakoś bardziej mnie bolałoo..

Gość anet129
wlasnie slyszalam, ze ruch podczas porodu jest wskazany i troche znieczula. nie wiem jak to przezyje :< :D

Gość aniacygania
*dwa miesiace temu

Gość anet129
a polecacie rodzić w innej pozycji niż leżącej ? właśnie ja bym wolała chodzić i sama sobie znaleźć swoją pozycje mam jakieś odczucie , że będzie mi ciężej gdy będę leżeć. :(

Gość fdssss
anet, przezyjesz, przezyjesz :) Nic sie nie martw i nastaw pozytywnie :) ja miałam kroplówkę podłączoną i KTG a cały czas chodziłam i wannie siedziałam. Teraz już położne same namawiają do ruchu i aktywnego porodu

Gość anet129
wlasnie ja mam coraz blizej i coraz bardziej sie boje :( chcialabym to miec za soba :

Gość fdssss
daj spokój, poród to pikuś ;) a mówię Ci to z perspektywy porodu 18-godzinnego a nie jakiegoś tam 40 minut i pos sprawie :)