Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna marianna

osoby zaintersowane Wlochami czy j. wloskim prosze o pomoc

Polecane posty

Gość panna marianna

Otoz stworzylam bloga o j. wloskim - bedzie to taki glosariusz tematyczny tzn slownictwo w zaleznosci od danej sytuacji. Na razie stworzylam posty dotyczace szukania pracy i podatkow, mam na mysli jeszcze slownictwo dotyczace samej pracy i placy, banku itd. Co Wy mozecie jeszcze zaproponowac, moze jakies szczegolowe sytuacje, gdzie trzeba uzyc j. wloskiego? Bede wdziezna za pomoc.

Gość wytlumaczcie mi jedno
No coz...we Wloszech w wiekszosci miejsc trzeba sie poslugiwac jezykiem wloskim wiec sporo takich sytuacji mozesz stworzyc - nawet zwykle zakupy w Sparze moga wymagac podstawowej znajomosci jezyka. Do poliglotow to Wlosi sie raczej nie zaliczaja ;)

Gość panna marianna
Zainteresowanym przesylam link: www.przystanek-wlochy.blogspot.com Najbardziej chodziloby mi o sytuacje takie ekonomiczne np. w banku, slownictwo z zakresu pracy, podatki.

Gość frentii
Jedna rada - moim zdaniem umieszczanie samych suchych rzeczownikow czy nazw, bez rodzajnikow, bez kontekstu jest bez sensu. Ludzie przeczytaja i itak ni beda potrafili tego poprawnie umiescic w zdaniu.

Gość panna marianna
frentii - dziei za uwage i masz racje:)) Postaram sie poprawic.