Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarauk

benefity a dochód

Polecane posty

Gość tarauk

Witam serdecznie mam nietypowy problem, rozliczyliśmy się z working i child tax credit za rok 2011&2012, dwa razy dzwoniłam ponieważ zle napisali nam dochód otóż mąż pracował u pracodawcy a potem otworzył swój własny biznes który niestety przyniósł nam straty, dzisiaj dzwoniłam kolejny raz do inland revenue podając że trzeci raz przysyłają nam dokument niezgodny z dochodami za ubiegły rok, bo tym jak powiedziałam kolejny raz nasze dochody pan stwierdził ze nasz zarobek za ubiegły rok jest zerowy odejmująć straty z self emplyed do zarobku u pracodawcy, i faktycznie jeszcze nikt się tym nie zainteresował, powiedział że on to już gdzieś wysłał i mamy czekac do 15 tygodni ponieważ jest dużo sprawdzania....oczywiście biznes juz został zamkniety pozostawiając tylko mase długów, znowu staramy się wyjść na prostą....czy ktoś był w podobnej sytuacji? czy możemy liczyć na ewentualny wzrot? dodam że wszytsko mamy udokumentowane przez księgowego.

Gość teraz.........................
zwracaja max 1mc wstecz

Gość jesli chodzi o WTC
to po zlozeniu rozliczenia za 2011/2012 zawsze mozesz do nich zadzwonic albo napisac i wytlumaczyc. KIedy wypelnialam moje rozliczenie to podane byly albo faktyczne dane albo szacunkowe. W przypadku podania tych szacunkowych podawali termin do 2013 roku aby to uzupelnic. Najwazniejsze ze wyslaliscie roczne rozliczenie do WTC, pozniej zawsze mozecie sie z nimi skontaktowac i powiedziec ze dochod byl bledny nie z waszej winy. A co do Inland Revenue - moja kolezanka niedawno dostala czek zwrotu podatku za 2007 rok wiec co sie odwlecze to nie uciecze :) Inna zadzwonila do nich ze pobieraja jej za duzo podatku i dostala ponad 2000 funtow zwrotu za ostatnie 2 lata. Z tym ze mogla to zglosic juz duzo wczesniej,ale liczyla na to ze pracodawca zglosi a ten sie ociagal :o

Gość ajoajo
a co jesli jest odwrotnie? ze zabierali za malo podatku? i teraz ktos tez nie z jego winy ma problemy..? czy w takim przypadku ta osoba moze dostac jakas kare?czy byc proszonym o zwrot? jutro musze jechac do revenue i tlumaczyc dla takiego typka i tak sie tylko zastanawiam by nie zrobili go w jajo :/ :/

Gość pannanna
Czesc pisze bo mamy z mezem powazny problem ktory wyniknal z glupoty otoz w dochodach podalismy zamiast 18800 1880 czyli o jedno 0 mniej w ziwazku z tym dostalismy sporoa sume z revenue na konto jutro od rana mamy w planach dowiadywac sie co i jak poniewaz dostalismy od nich 2 listy w jednym jest dobra suma gdzie jak tlumacza wedug ich informacji mamy zarobiki 18800 i wedlug tej sumy beda rozpatrywac po 2 dniach wplacaja na konto 5 tysiecy a po tygodniu przychodzi list z kwota 1880 i ze wedlug tego nam wydali zwrot co o tym myslicie powinnismy sie martwic?

Gość zdjecia zrobione
Po prostu oddacie te pieniadze i tyle. Wytlumaczycie oczywiscie ze to pomylka

Gość bedziecie musieli zwrocic
nadplate

Gość pytankooooo
no to zadzwon do ravenue wez tlumacza na wszelki wypadek zbey nie bylo ze cos zle zrozumialas i zapytaj ajkie maja w systemie dane,jaki dochod roczny . jesli uslyszysz ze ta mniejsza błedna kwota powiedz ze chcesz to poprawic,ze to blad.i zapytaj ile masz czekac na decyzje bo przeslali ci kwote na konto. nie wydawaj kasy dopoki nie przysla ponownie decyzji nowej z dobrymi danymi na niej.

pewnie będziecie musieli zwrócić jakieś odsetki, tak zazwyczaj jest. może jakieś biuro rachunkowe londyn pomoże wam to rozwiązać, żeby za wiele nie płacić, ale szkoda, że tak wyszło.