Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robaczeq14

Lubię placki!

Polecane posty

Gość robaczeq14

Lubię placki a wy?

ja też, lubię też gofry mam nawet dobry przepis na gofry Prosty przepis na gofry Czas 20 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Prosty przepis na gofry - składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju szczypta soli Cukier puder do posypania Prosty przepis na gofry - sposób wykonania: Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem. Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi. PS Ilość gofrów zależy od wielkości / głębokości Waszej gofrownicy.

Gość lubię placki kartoflane
uwielbiam je ale 2 lata temu jadłam w zakopcu placki strułam się jak hooj sraka i wymioty cały urlop w górach :( od tamej pory nie jem placków boję sie choć w domu robi się świeżo na świeżutkim oleju to się boję zjeść choć mam smak :( a na mieście nic już nie jem jak głodna jestem to jem suche bułki lub obwarzanki